13 redenen om een fotohokje te huren.

Waarom zou je een fotohokje huren voor je bruiloft of ander feest of evenement? Wij denken natuurlijk dat het een no-brainer is! Afgelopen maand stond ik met mijn vrouw en kinderen zowel bij een sinterklaasfeest als een bedrijfsfeest voor een fotobooth om gekke bekken te trekken, wij zijn er dan ook gek op! Lees hier onze top 10 beste fotohokjes van Nederland. Mocht je iemand anders of misschien jezelf nog een beetje moeten overtuigen, dan hebben wij hieronder alle redenen verzameld waarom een fotohokje een goed idee is voor je bruiloft, festival of zakelijke evenement, zoals een beurs, personeelsfeest of winkelopening.

Lees ook:

Om een photobooth te huren of een offerte aan te vragen voordat je een fotohokje gaat boeken raden wij je de grootste onafhankelijke photobooth vergelijkingssite van Nederland, Photobooths-huren.nl aan. Dit is de grootste vergelijkingssite voor photobooths van Nederland met 250+ fotohokje, fotospiegels, fotobusjes en caravan photobooths, 360º spinner videobooths, GIF booths, bruiloftzuilen, video gastenboeken, fotopalen en greenscreen photobooths van 100+ verhuurders! Vanaf €159 (digitaal, zelf ophalen) of €275, €289, of €299 (onbeperkt printen)!

Weinig tijd? Doe een algemene photobooth aanvraag en ontvang snel, gratis & eenvoudig passende offertes van bedrijven die wij hebben geselecteerd op basis van jouw locatie, wensen en budget!

1. Fotohokjes geven een tastbare herinnering

Foto’s zijn een van de weinige tastbare herinneringen aan je feest en helpen met het oproepen van herinneringen, lang nadat het feest is afgelopen. Een fotohokje zorgt er voor dat je de meest vrolijke foto’s verzameld van al je gasten. Even gek doen, altijd herinneren! Lees hier meer tips voor fotohokjes op bruiloften.

2. Fotohokjes zijn betaalbaar

Fotohokjes zijn natuurlijk niet gratis, maar ze zijn erg concurrerend in vergelijking met andere vormen van entertainment op je feest. Een DJ, goochelaar, clown, band of vuurspuwer is zeker niet goedkoper. Daarnaast kan je soms besparen op een fotograaf of een gastenboek op je feest omdat de photobooth die functie overneemt. Om te laten zien hoe betaalbaar een fotobooth kan zijn, hebben wij een overzicht van goedkope fotohokjes gemaakt. Echt geen budget? Lees dan hier hoe je zelf een fotohokje kan maken en print hier props uit.

3. Photobooths zijn leuk, grappig, tof & gaaf!

Een fotohokje op je feest is gewoon leuk! Iedereen wordt vrolijk van de grappige props en gekke bekken die mensen trekken zodra ze op de foto mogen. Een rij voor je photobooth is gegarandeerd! Dus als je een extra dosis plezier wilt toevoegen aan je feest, is een fotobooth een absolute must. Zie hier een overzicht van de meest bijzondere fotohokjes van Nederland!

4. Photobooths maken je feest onderscheidend!

Hoewel fotohokjes steeds populairder worden op bruiloften – overgewaaid uit Amerika – zijn ze nog steeds geen standaard onderdeel van elke bruiloft of feest. Met een photobooth maak je elk feest dus net een tikkie anders en zorg je er voor dat iedereen weg gaat met een individueel aandenken aan je avond!

DIY

5. Een fotobooth is een ijsbreker van Titanic formaat

Kennen je gasten elkaar niet of niet zo goed? Duurt het even voordat mensen uit hun schulp komen? Laat je feest of evenement sneller op gang komen, door de photobooth als ijsbreker in te zetten. Als mensen al van nature extravert zijn, dan is een fotopaal of fotozuil een goed idee, omdat alle gasten kunnen zien wat er voor de camera gebeurt en ze in de rij zullen gaan staan. Is je publiek iets introverter, dan kan je beter een afgesloten fotohokje nemen met een gordijn er om heen, zodat er wat meer privacy is en je gasten zich niet opgelaten voelen. Zo durft iedereen een gekke bek te trekken!

6. Fotobooths passen bij elk evenement

Natuurlijk kan je een fotohokje huren voor je bruiloft. Maar fotohokjes kunnen ook worden ingezet voor allerlei andere soorten evenementen. Je kan ze zien bij zakelijke evenementen, zoals markten, beurzen, fairs, winkelopeningen, personeels- en bedrijfsfeesten. Maar ook kinderfeestjes, jubilea, verjaardagen, examenfeestjes, lustrums en festivals. Een fotohokje is een attractie en zorgt er voor dat jouw stand of winkel in de spotlight komt en meer aandacht krijgt, iedereen wil wel even wachten voor een leuke, geprinte foto!

7. Fotohokjes huren voorkomt stress

De meeste fotohokjes komen met begeleiding: de fotobooth wordt bezorgd, opgebouwd en na afloop weer afgebroken en terug gebracht. Tijdens het feest is er iemand aanwezig, mocht er onverhoopt iets mis gaan met het technische gedeelte van de photobooth. Maar de assistent van de photobooth verhuurder is ook degene die de gasten uitlegt hoe je de photobooth moet gebruiken en eventueel twijfelende mensen over de streep trekt.

De begeleiding heeft altijd ten doel er voor te zorgen dat de avond een succes wordt en dat er een rij(tje) voor de photobooth staat. Alles wordt dus voor je gedaan zodra je hebt geboekt. Hieronder kan je een algemene photobooth offerte indienen, wij zorgen er dan voor dat je een aantal relevante offertes toegestuurd krijgt van fotohokjes verhuurders die passen binnen jouw wensen en budget. Zelf zoeken? Dat kan ook, scroll gerust door alle fotohokjes en benader een specifieke verhuurder.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht))

  Voorkeur type photobooth*

  Fotozuil met printer (€300+)Fotospiegel / Mirrorbooth (€425+)Fotohokje (€500+)Caravan photobooth (€450+)360 spinner videobooth (€750+)Videobooth (€250+)Greenscreen photobooth (€500+)Mobiele (polaroid) fotograaf (€400+)VW photobooth bus (€700+)GIF photobooth (€250+)Fotozuil zonder printer (€200+)XL LED lichtletters (€45 per letter)

  Locatie fotohokje nodig (verplicht)

  Indicatie datum (verplicht)

  Wat voor evenement organiseer je?*

  BruiloftZakelijk / marketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursAnders

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?*

  Overige opmerkingen die ons helpen om jou beter te helpen! Bijvoorbeeld type evenement, must-have eigenschappen etc. (optioneel)

  huren

  8. Je kan fotohokjes aanpassen aan jouw stijl en thema

  De fotostrip die wordt geprint kan bij vrijwel alle verhuurders gratis worden ontworpen, zodat de layout past bij het thema en de stijl van jou feest. Je kan bijvoorbeeld het logo van je merk er op laten zetten, of de naam en trouwdatum van het bruidspaar. Daarnaast hebben veel photobooths de mogelijkheid om ook het fotohokje zelf te ‘customizen’. De achtergrond, gordijntje, buitenkant of binnenkant, kunnen dan verder worden aangepast, zodat het nog beter bij je feest en thema past. Deze opblaasbare photobooth is bijvoorbeeld wit, maar kan door middel van gekleurd licht elke kleur van de regenboog krijgen!

  9. Photobooth zijn er in alle stijlen

  Of je nu op zoek ben naar een stevig fotohokje dat elk vrijgezellenfeest kan overleven, een vintage fotozuil of een vintage fotohokje, of juist een moderne, strakke uitziende fotozuil, ze bestaan allemaal en zijn via onze site te huur!

  10. Je hebt keuze uit hele bijzondere photobooths

  Heb je iets meer budget? Wil je echt iets bijzonders? Dan zijn er een paar hele coole opties te vinden in Nederland:

  Do we need to say more?

  fotohokje huren Rotterdam VW Den Bosch greenscreen huren Enschede 

  11. Een fotobooth is entertainment en bedankje in 1

  Een photobooth is natuurlijk leuk op een feest, maar het is ook meteen een bedankje dat je aan alle gasten geeft. Of het nu op een bruiloft of feest of beurs of festival is, iedereen heeft automatisch een souvenirtje. De meeste fotobooths printen de foto’s in een strip van 5 x 15 cm en printen er standaard twee, zodat ze makkelijk te houden en tegelijk te geven zijn.

  12. Een fotobooth kan ook dienst doen als gastenboek

  De tweede print uit een photobooth kan ook gebruikt worden door een print in een gastenboek te plakken. Sommige verhuurders bieden dit als extra optie aan en brengen een fotoboek mee en plakken de prints er in en vragen alle gasten er een leuke tekst bij te schrijven. Andere verhuurders bieden een digitaal gastenboek zonder printer aan voor een lage prijs.

  13. Een fotohokje is er voor iedereen!

  Een fotobooth is leuk voor mensen van alle leeftijden! Kinderen hoef je niet over de streep te trekken om een gekke bek te trekken voor de camera, maar ook opa en oma kunnen leuk op de foto en gekke props op doen!

  huren

  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken