Fotohokje huren voor je bruiloft: ideeën & tips. Boek je fotobooth vanaf €100!

Ben je zelf al eens een fotohokje op een trouwfeest tegen gekomen? Het idee van een fotobooth op je bruiloft is zo’n 10 jaar geleden overgewaaid uit Amerika, waar een ‘photobooth’ op je bruiloft al langer een trend is. Niet alleen op bruiloften, maar ook op andere evenementen is een fotohokje nu al helemaal ingeburgerd en zijn er tientallen verhuurders die fotohokjes en tarieven in alle soorten en maten aanbieden.

Om een photobooth te huren of een offerte aan te vragen voordat je een fotohokje gaat boeken wordt je doorgeleid naar de grootste onafhankelijke photobooth vergelijkingssite van Nederland, Photobooths-huren.nl. Dit is de grootste vergelijkingssite voor photobooths van Nederland met 250+ fotohokje, fotospiegels, fotobusjes en caravan photobooths, 360º spinner videobooths, GIF booths, bruiloftzuilen, video gastenboeken, fotopalen en greenscreen photobooths van 100+ verhuurders! Vanaf €159 (digitaal, zelf ophalen) of €275, €289, €295 of €299 (onbeperkt printen)!

Weinig tijd? Doe een algemene photobooth aanvraag en ontvang snel, gratis & eenvoudig passende offertes van bedrijven die wij hebben geselecteerd op basis van jouw locatie, wensen en budget!

Ben je van plan om een fotohokje op je huwelijk te nemen? Photobooths zijn absoluut een leuke toevoeging aan je bruiloft als je gaat trouwen! Lees hier onze tips om je fotohokje op je bruiloft tot een succes te maken!

huren

Locatie, locatie, locatie!

Als je een fotohokje boekt, zorg er dan ook voor dat zoveel mogelijk gasten op je bruiloft van het fotohokje kunnen genieten. Zet hem op een goed zichtbare plek, waar voldoende mensen langs lopen. Zo kan de begeleider van het fotohokje de gasten eenvoudig voor de camera krijgen. Vermijd ingangen en uitgangen of een plaats in een andere kamer. Als je het fotohokje tijdens het feest huurt, dan is in de buurt van de bar een goed idee. Alcohol is natuurlijk niet noodzakelijk, maar het helpt wel met leuke foto’s! Het idee is dat je andere gasten zien hoeveel plezier het fotohokje oplevert en ze het zelf ook willen doen.

Vertel iedereen over het fotohokje

In de uitnodiging, door de ceremoniemeester, tijdens toespraken, de DJ of band: zorg er voor dat iedereen weet dat er een fotohokje is. Laat iedereen weten dat geen gast weg mag gaan zonder minstens 1 x te zijn vereeuwigd in het fotohokje, inclusief opa & oma. Geef je gasten de kans om zich te verheugen op het fotohokje en zorg er voor dat het altijd druk is, zodat je na afloop een heleboel leuke foto’s hebt!

Fotohokje tijdens trouwceremonie, huwelijksfeest of bruiloftsreceptie?

Wat is het beste moment voor een fotohokje op je bruiloft? Het meest logische moment is natuurlijk het feest! Iedereen is actief aan het dansen, er is geen programma en iedereen kan gebruik maken van het fotohokje gedurende het hele feest, op de openingsdans en afscheidsdans na wellicht. Daarnaast is er vaak een open bar, dus worden de foto’s vanzelf gekker, naarmate de avond vordert.

Andere momenten zijn minder geschikt omdat je een fotohokje meestal voor een aantal aaneengesloten uren huurt (vanwege personeelskosten, vaak is er begeleiding aanwezig). Soms kan je het fotohokje tijdelijk op ‘pauze’ zetten, maar hier betaal je nog steeds voor. Als je een receptie hebt na je trouwceremonie, is dit eventueel ook een optie. Het voordeel is dat je waarschijnlijk meer natuurlijk licht hebt als je voor een fotozuil of fotopaal kiest. De nadelen zijn dat een receptie meestal vrij kort is, en onderbroken wordt door speeches en taartmomenten, waar je iedereen bij wilt hebben. Mocht je veel gasten voor een diner – lopend buffet wellicht? – uitnodigen, dan is dat ook een mogelijkheid.

PhotoBooth foto bruiloft huwelijk

Een verhuurder geeft als advies: “Onze ervaring is dat het ‘t leukste is om te starten met de photobooth als het feest al een beetje op gang is. Hebben jullie een openingsdans, speeches, stukjes e.d. gepland staan? Dan is het ‘t beste om de aanvangstijd sowieso na al deze zaken te plannen. Dan zijn de mensen al een beetje los en dat levert vaak meer en leukere plaatjes op.”

Type fotohokje

Weet je al wat voor fotohokje je wilt? De ouderwetse hokjes hebben over het algemeen wat meer karakter, maar de hoeveelheid mensen die op een foto kan is beperkter. Prima voor samen met je beste vriendin, maar niet voor het hele elftal. Heb je meer verlegen vrienden? Dan is de privacy van een hokje wellicht beter om de gekste bekken uit ze te krijgen. Heb je uitbundige vrienden? Dan kunnen de open fotozuilen en fotopalen juist aanstekelijk werken op de overige gasten en heb je zo een rij!

Als je feest, zoals bij ons, in een kasteeltoren of andere moeilijk te bereiken locatie plaats vindt, is een fotohokje een minder goed idee. Hoewel fotohokjes worden opgebouwd uit een aantal losse onderdelen, zijn de losse onderdelen nog steed groot, zwaar en kostbaar, vanwege de apparatuur die er in zit. Verhuurders van fotohokjes vragen dan ook meestal om een lift op de trouwlocatie. Een fotozuil of fotopaal is in dergelijke gevallen – of als je minder plaats voor een photobooth hebt – een handigere oplossing.

Als je de ruimte heb kan je een photobooth die meer ruimte nodig heeft overwegen, zoals een opblaasbaar fotohokje of een 360 spinnerbooth. Die laatste is een platform waar een videocamera op een lange arm om heen draait. Vervolgens zwaait de arm rond het platform terwijl het een filmpje maakt dat vervolgens in slomo (slow motion) of juist versneld wordt gedeeld op social media via je telefoon met een leuke soundtrack er onder.

Vergelijk fotohokjes voordat je gaat boeken

Vergelijk verschillende fotohokjes, zodat je 100% tevreden bent met je keuze. Photobooths vergelijken is simpel met behulp van de grootste vergelijkingssite van Nederland en Belgie, Photobooths-huren.nl & Photobooths-huren.be. Door rond te kijken weet je wat er voor verschillende fotohokjes bestaan en wat de voordelen en nadelen van de verschillende typen zijn. Er zijn niet alleen de ouderwetse fotohokjes, maar ook fotopalen en digitale fotozuilen, fotobusjesopblaasbare fotohokjes en zelfs 360 spinner videobooths! Je krijgt dan ook een goed gevoel voor de verschillende opties: gastenboeken, thema achtergronden, social media, videoboodschappen etc. Klik hier om een overzicht van 250+ fotohokjes, fotozuilen, fotobusjes, etc te lezen.

Verschillende offertes aanvragen die bij jouw locatie / budget passen kan via het onderstaande formulier! Wij werken samen met meer dan 50 verschillende verhuurders, die gezamenlijk meer dan 150 verschillende photobooths aanbieden! Vanaf €99 zonder printer en €149 inclusief (100) prints!

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht))

  Voorkeur type photobooth*

  Bijzondere photobooth (~€600+)Fotohokje (~€500+)Fotozuil met printer (~€350+)Fotozuil zonder printer (~€200+)

  Locatie fotohokje nodig (verplicht)

  Indicatie datum (verplicht)

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?*

  Naar welke stijl photobooth gaat je voorkeur uit?*
  NeutraalVintageModern

  Ik ben op zoek naar een booth:*
  Met begeleidingZonder begeleidingMaakt niets uit

  Hoeveel uur heb je de photobooth nodig (exclusief opbouw en afbouw)?*

  Wat wil je?*
  BoekenOfferte vragenOptie nemenVraag stellenAnders

  Overige opmerkingen die ons helpen om jou beter te helpen! Bijvoorbeeld type evenement, must-have eigenschappen etc. (optioneel)

  Stijl van het fotohokje

  Je geeft je bruiloft wellicht een thema of een kleur mee. Probeer die te laten matchen met de stijl van het fotohokje dat je huurt. Zo kan je een  LED photobooth huren, maar ook vintage, klassiekefotohokjesof opblaasbare fotohokjes. Ook bij de fotozuilen / fotopalen heb je vintage modellen, hoewel daar de meeste een moderne uitstraling hebben. Bij sommige fotohokjes kan je ook uit verschillende achtergronden of aankleding kiezen.

  huren

  Let op de kleine lettertjes

  Zorg er voor dat je precies weet welke verantwoordelijkheid je neemt tijdens de bruiloft en welke rechten je hebt.

  • Wat gebeurt er als er onverhoopt iets kapot gaat aan het fotohokje tijdens het feest?
  • Van wie zijn alle foto’s na afloop? Mag de verhuurder jouw foto’s gebruiken op zijn website

  Klik hier om te lezen waar je verder allemaal op moet letten bij het vergelijken van fotohokjes

  Iets bijzonders: een fotobusje, caravan of bakfiets photobooth!

  Wil je echt iets bijzonders, dan kan je overwegen om een Volkswagen photobooth te boeken. Of een Greenscreen fotostudio. Bedenk wel dat deze altijd buiten moeten staan. Vooral in de zomer of tijdens een buitenceremonie of receptie werken het busje en de limousine dus goed op je bruiloft. Echt iets bijzonders? Bekijk dan eens deze unieke photobooths!

  Let op de totale kosten van je fotohokje

  Zorg er voor dat je zeker weet dat alle kosten van tevoren bekend zijn en er geen verborgen kosten zijn. Let in elk geval op:

  • Is de prijs in de offerte inclusief of exclusief BTW?
  • Zijn de transportkosten bekend? Is er overeenstemming over de afstand?
  • Weet je hoeveel je extra betaalt als je het fotohokje langer dan afgesproken huurt?
  • Mag je onbeperkt foto’s maken of betaal je daarvoor extra?

  Klik hier om te lezen wat de gemiddelde prijzen voor een fotohokje of fotozuil zijn

  trouwen

  Hoe lang huur je een fotohokje voor je bruiloft?

  De meeste fotohokjes huur je voor 3-4 uur. Je kan extra tijd bijboeken, maar voor een bruiloft met ongeveer 100 gasten is 3-4 uur meestal wel voldoende. Bedenk dat 3 uur huur betekent dat er 180 minuten lang, elke minuut een foto wordt gemaakt. De meeste hokjes kunnen technisch gezien meer dan 1 foto of fotostrip per minuut maken. Natuurlijk wil je in verschillende combinaties op de foto, dus als je 50 of meer gasten hebt, maak je waarschijnlijk al goed gebruik van een fotohokje voor een paar uur.

  Digitaal gastenboek

  Gastenboeken kunnen leuk zijn, maar  vaak zijn ze een beetje oubollig. Veel aanbieders van fotohokjes bieden de mogelijkheid aan om een gastenboek te maken. Zij zorgen er dan voor dat iedereen op de foto gaat en laten iedereen een boodschap in het gastenboek schrijven. Bij elke boodschap wordt dan een fotostrip geplakt, zodat je van al je gasten een fotostrip met gekke bekken en grappige props in je gastenboek hebt. Zelfs als je geen gastenboek neemt, krijg je vrijwel altijd alle foto’s digitaal mee, zodat je toch nog een beeld hebt van iedereen die aanwezig was op je bruiloft! Dit zijn de goedkoopste digitale gastenboek en videopalen!

  Bedankje / souvenirtje: gepersonaliseerde layout

  Over oubollig gesproken: je wilt al je gasten natuurlijk bedanken voor hun komst, maar veel bedankjes zijn suf of onpersoonlijk. Wij kozen uiteindelijk voor Kasteelbier, omdat we trouwden in Kasteel Duurstede. Een fotostrip met een persoonlijk kader met bijvoorbeeld de namen van het bruidspaar en trouwdatum is een veel leuker bedankje en eentje waar – als je gasten hem inderdaad op de koelkast plakken – veel vaker bij wordt stilgestaan dan iets in de koelkast.

  huren

  Props

  Props zijn een absolute must-have. De meeste fotohokjes komen standaard met props, maar de hoeveelheid en hoe leuk ze zijn kan natuurlijk verschillen. Als je meer keuze wilt hebben, leen dan kinderspeelgoed, de carnavalskist of verkleedkoffer van je nichtje, zodat iedereen ruime keuze heeft aan props. Feitelijk kan alles een prop zijn, van een kapotte föhn tot een vergiet: als mensen er maar gek mee op de foto kunnen! Extra props kopen kan bij BOL.com!

  Goedkope fotohokjes

  Fotohokjes zijn niet supergoedkoop. Als je je bedankje en/of gastenboek vervangt voor een fotohokje heb je zo wellicht al een gedeelte van het budget binnen. Ook kan je wellicht je trouwfotograaf korter huren en niet het feest laten fotograferen, maar daarvoor in de plaats een fotohokje nemen (hoewel fotohokjes geen openingsdans kunnen vastleggen :-). Als je echt een photobooth wil, maar dat eigenlijk niet past binnen je budget, overweeg dan de goedkopere fotozuil en bekijk een aantal goedkope fotohokjes.

  DIY: Fotohokje zelf maken

  Echt ‘no way’ dat een fotohokje in je budget past? Weet dat je ze al kan huren voor €159 (zonder printer) of €275, €289, €295 of €299 (onbeperkt printen)! Dan kan je altijd nog de ‘Do it Yourself’ (DIY) route volgen en proberen om zelf een fotohokje te maken. Bedenk wel dat de meeste oplossingen een kleine financiële investering en een grotere tijdsinvestering vereisen! Naast de DIY tips voor je eigen fotohokje hebben we ook 100+ props die je kan downloaden in PDF formaat en zelf kan printen en knippen en plakken!

  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken