Wat kost een fotohokje? Prijzen voor verschillende typen photobooths. Vanaf €159

Op basis van de standaard prijs van 100+ Nederlandse websites die meer dan 250+ fotohokjes, fotopalen, fotozuilen, fotobooths, fotobusjes, photobooth caravans, greenscreen photobooths, GIF & Boomerang booths, 360º spinner booths en magische fotospiegels verhuren hebben wij berekend wat een photobooth in de verschillende gedaantes nu typisch kost. Hieronder kan je een indicatie vinden van de kosten per type photobooth.

Maak gebruik van onze partner, Photobooths-huren.nl. Dit is de grootste vergelijkingssite voor photobooths van Nederland met 250+ fotohokje, fotospiegels, fotobusjes, GIF booths, bruiloftzuilen, video gastenboeken, fotopalen, greenscreens en instant polaroid camera’s van 100+ verhuurders!

Weinig tijd? Doe een algemene photobooth aanvraag en ontvang snel, gratis & eenvoudig passende offertes van bedrijven die wij hebben geselecteerd op basis van jouw locatie, wensen en budget!

Bedenk dat dit de kosten zijn van de ‘basis’ pakketten. Hoewel binnen deze prijzen vaak een aantal zaken, zoals begeleiding (of in elk geval obouw, uitleg, installatie en afbreken en onbeperkt printen in zitten, zal het je meer kosten als je kiest voor integratie met sociale media, extra tijd, een gastenboek of een bijzondere achtergrond. Daarnaast zullen de prijzen altijd afhankelijk zijn van je locatie: in Groningen is er nu eenmaal minder keus en dus concurrentie dan in de randstad, waardoor je in de randstad typisch iets lagere prijzen zal zien. Tegelijk moeten mensen ook hier op hun hoede zijn dat de beste deals en de beste prijs/kwaliteit verhouding photobooths het snelst uitverkocht zullen zijn en als je dus niet op tijd boekt, je alsnog achter het net vist en hogere prijzen betaald.

DIY

Prijzen fotohokje: vanaf €450

Voor een fotohokje zijn particulieren meestal tussen de €450 en €700 kwijt en kost gemiddeld €525. Je huurt het fotohokje dan 3 of 4 uur en je mag in die tijd onbeperkt foto’s printen. Het goedkoopst is €425 (1) en €395 (2) en €395 (3). Niet geheel toevallig zijn het alledrie opblaasbare fotohokjes. Ook is er in de meeste gevallen begeleiding aanwezig en krijg je props om mee op de foto te gaan. Je bent per uur tussen de €110 en €220 kwijt om een fotohokje te huren: gemiddeld kost een fotohokje €150 per uur. Je kan ze meestal niet voor korter dan 3 uur huren.

Deze prijzen zijn vaak, maar niet altijd exclusief transportkosten en die kunnen ook per aanbieder verschillen. Soms krijg je de eerste 50 of 100 km gratis en meestal betaal je tussen de €0.25 en €1 per kilometer. Let goed op of het kilometertarief eenmalig wordt berekend, of zowel voor de heen als de terugweg.

huren kosten

De verschillen in prijs zijn niet verwonderlijk, want er is zoveel meer behalve kosten waar je op moet letten bij het vergelijken van fotohokjes: kan je de foto’s direct op social media delen, krijg je alle foto’s digitaal, hoe mooi ziet het fotohokje er uit, wat is de kwaliteit van de gebruikte apparatuur, etc. Bedenk dat de prijs van een fotohokje hoger kunnen uitkomen als je een uitgebreider pakket met opties neemt, of ver weg woont.

Kosten Fotozuil / Fotopaal mét prints: vanaf €300

Een standaardpakket voor een fotozuil of fotopaal met printer kost tussen de €289 en €550 en gemiddeld rond de €410. Per uur kost een fotopaal of fotozuil rond de €110. Omdat sommige fotozuilen zonder begeleiding komen en zelfs kunnen worden opgehaald, bieden sommige verhuurders de mogelijkheid aan om de fotobooth voor een veel langere periode dan 3 of 4 uur te huren, typisch de hele dag of nacht. Dt noemen wij het ’24 uur huur’ concept. Het aantal prints dat hier bij komt kijken is bij alle verhuurders – op 1 na: onbeperkt printen voor €275 – logischerwijs beperkt, want anders kan je heel veel prints maken. Per uur ben je sowieso bij deze photobooths zeer voordelig uit en kunnen veel mensen er plezier van hebben! Je kan een fotozuil al voor €299 huren, inclusief transport per post als je op tijd boekt, want last-minute boekingen zijn niet mogelijk bij deze verhuurder. Ook deze verhuurder van goedkope photobooths zit al snel vol in verband met de lage prijs van €295.

fotopaal fotozuil

Sommige fotozuilen zijn simpelweg een camera op een statief met een printer er naast op een tafeltje. Andere fotozuilen doen qua uitstraling niet onder voor veel fotohokjes. Waar de fotohokjes vaak voor de ‘vintage’ uitstraling gaan, richten de meeste fotozuilen zich op een strakke, moderne look.

Een fotozuil of fotopaal is natuurlijk iets minder leuk dan een echt fotohokje, maar kan ook praktisch zijn, bijvoorbeeld als je maar weinig plek hebt, of als je feest niet op de begane grond is en een fotohokje te groot is voor de trap of geen lift heeft. De apparatuur van de meeste fotozuilen is gelijk aan de apparatuur van een fotohokje, maar sommige fotozuilen kunnen goedkoper worden aangeboden omdat ze goedkoper zijn om te maken en er niet altijd begeleiding bij aanwezig is. Doordat je minder of geen personeelskosten hebt en – indien je kiest voor zelf ophalen, sommige fotopalen passen in je auto – geen transportkosten, is een fotozuil een voordeligere keuze.

De goedkoopste photobooths (zonder printer): €159

Als je echt weinig budget hebt, maar toch een photobooth wilt, kan je overwegen om de print functionaliteit te laten vallen en alleen de foto’s te laten maken, die krijg je dan na afloop allemaal digitaal. Deze optie kost minimaal €159, waarbij de photobooth nog wel moet worden opgehaald bij 1 van de ophaallocaties, zoals Leiden of Dordrecht.

Tarieven fotobusjes en caravans: vanaf €500

As je juist iets bijzonders wilt en een gewoon fotohokje niet genoeg aandacht trekt – bijvoorbeeld voor een beurs, personeelsfeest, festival, winkelopening of een ander zakelijk event, zoals merk activatie – kan je nadenken over een fotohokje op wielen! Deze fotohokjes werken het best als het lekker weer is, omdat het fotohokje meestal buiten geparkeerd zal staan.

fotobus huren

Dit is de duurste en kleinste categorie en voor een standaard pakket van 3 of 4 uur moet je denken aan €500 (voor een  caravan photobooth) en €650 voor een fotobusje. Dit is altijd inclusief begeleiding en onbeperkt printen, maar exclusief transportkosten. Een overzicht van deze photobooths vind je hier. Reken hierbij niettemin toch al snel op rond de €700 – €750 euro als we de transportkosten ook in beschouwing nemen.

Wat kost een fotospiegel? Vanaf €450

Een magische fotospiegel of magic mirrorbooth is een relatief nieuw type fotohokje, bestaande uit een spiegel waar je voor staat en waar op het scherm van de spiegel animaties verschijnen en instructies. Je kan er zelfs spelletjes en dergelijk op doen, maar dan kom je helemaal niet meer aan foto’s maken toe! De prijzen van spiegels zijn relatief geconcentreert: je bent rond de €500 tot €600 kwijt. Je kan in de Randstad al een goedkope fotospiegel huren voor €450, maar dat is de uitzondering. Mocht deze uitverkocht zijn, dan ven je al snel €545 kwijt voor een fotospiegel zonder begeleiding voor 24 uur en vanaf €545 huur je een fotospiegel voor 4 uur met begeleiding. Het ontloopt elkaar dus echt weinig.

Kosten van een 360º Spinner videobooth: vanaf €650

De kosten van een 360º photobooth die om je heen ‘spint’ en slomo en fastforward video’s maakt die je vervolgens via je telefoon op social media kan delen beginnen bij €650, maar reken op rond de €900 – €1,000 euro voor de meeste pakketten. Voor het startbedrag van €650 heb je waarschijnlijk maar 2 uur de beschikking over een klein platform. Een typische spinnerbooth huren kost je al snel richting de €1,000.

Wat kost een GIF booth of Boomerang Photobooth? Vanaf €200.

Een GIF booth of Boomerang photobooth is sinds de opkomst van social media en het sharen van GIF filmpjes op Facebook, Twitter en Instagram steeds populairder geworden. Meestal kunnen de GIF photobooths niet printen, want hoe print je een filmpje? Tegelijk zijn er ook fotozuilen en fotohokjes, die als extra optie GIF’jes aanbieden, deze optie kost dan meestal rond de €100 extra. Een photobooth die GIF-jes kan maken is eigenlijk verbazingwekkend goedkoop. Voor iets onder de €200 heb je al een instapmodel GIF booth zonder printer in huis! Voor een regulier model reken op rond de €400.

Wat kost een videogastenboek, videopaal of videobooth? Vanaf €200

In plaats van een traditioneel gastenboek op ene bruiloft zie je steeds vaker een videobooth of videopaal. Het wordt ook wel een digitaal gastenboek genoemd, omdat mensen er ene leuke boodschap in kunnen spreken. Een bruiloftzuil kost minder rond de €200 tot €250 inclusief bezorging en transport. Deze videopalen worden eigenlijk niet met begeleiding aangeboden, omdat de bediening zo simpel is. Om het feestplezier nog verder te verhogen zijn er ook videopalen – ook wel praatpalen of babbelboxen genoemd – die foto’s kunnen maken. Sommige verhuurders van fotohokjes bieden ook een video mogelijkheid aan als extra optie. Om dit toe te voegen aan je fotohokje ben je meestal rond de €100 kwijt.

Wat kost een greenscreen photobooth of mobiele studio? Vanaf €500

Met greenscreen technologie wordt automatisch de groene achtergrond vervangen voor een digitaal beeld dat je van te voren zelf hebt gekozen. Een leuk idee dus en uitermate geschikt voor fotomarketing. Dus als je een echt foto belevenis wilt maken voor je winkelopening, merk activatie of marketing campagne, dan is een greenscreen photobooth zeer een optie. De kosten van een greenscreen photobooth of studio bedraagt rond de €500 – €600.

Wat kosten XL verlichte LED lichtletters? Reken op €40 per letter

De XL verlichte LED lichtletters worden steeds vaker gespot op bedrijfsfeesten en bruiloften. Ze zijn vrij groot en worden dus meestal met een busje bezorgd of per post verzonden. Qua prijs zit er weinig verschil tussen de verschillende aanbieders: reken er op dat je ongeveer €40 per letter wijt bent. Je kan iets van korting krijgen als je meer dan 5-7 letters huurt, maar veel ruimte is er niet en in verband met beschikbaarheid kan het een hele zoektocht zijn om uberhaupt de door jouw gewenste lichtletters te huren! De meest populaire XL LED letters zijn:

 • M&I: je initialen met een &-teken of hartje er tussen voor bij een bruiloft
 • MR & MRS (of MR & MR of MRs & MRS)
 • YES I DO
 • LOVE
 • BAR
 • Welkom
 • Bedrijfsnaam

Fotohokjes offertes aanvragen

Onze partner, de grootste vergelijkingssite op het gebied van fotohokjes van Nederland en Belgie, Photobooths-huren.nl weet precies wat de Nederlandse fotohokjes markt te bieden heeft en kan je daarom als geen ander adviseren welk fotohokje het best aan jouw eisen voldoet en binnen je budget blijft. Hier kan je ons inschakelen om fotohokjes offertes op te vragen bij de aanbieders die het beste bij jou passen! Wil je een specifiek hokje huren? Bekijk dan hier 150+ fotohokjes en boek direct!

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht))

  Voorkeur type photobooth*

  Fotozuil met printer (€300+)Fotospiegel / Mirrorbooth (€425+)Fotohokje (€500+)Caravan photobooth (€450+)360 spinner videobooth (€750+)Videobooth (€250+)Greenscreen photobooth (€500+)Mobiele (polaroid) fotograaf (€400+)VW photobooth bus (€700+)GIF photobooth (€250+)Fotozuil zonder printer (€200+)XL LED lichtletters (€45 per letter)

  Locatie fotohokje nodig (verplicht)

  Indicatie datum (verplicht)

  Wat voor evenement organiseer je?*

  BruiloftZakelijk / marketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursAnders

  Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?*

  Overige opmerkingen die ons helpen om jou beter te helpen! Bijvoorbeeld type evenement, must-have eigenschappen etc. (optioneel)

  huren

  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken