Wat kost een fotohokje? Prijzen voor verschillende typen photobooths. Vanaf €195.

Op basis van de standaard prijs van 30+ Nederlandse websites die meer dan 65 fotohokjes, fotopalen, fotozuilen, fotobooths, fotobusjes, photobooth caravans, of photobooth huisjes verhuren hebben wij berekend wat een photobooth in de verschillende gedaantes nu typisch kost. Hieronder kan je een indicatie vinden van de kosten per type hokje.

Wil je een fotohokje huren? Klik dan hier voor meer keuze:

  • Fotohokje huren Rotterdam Den Haag Leiden Gouda Delft Zoetermeer Alphen
  • Photobooths huren
  • Fotohokje huren Eindhoven Breda Tilburg Den Bosch
  • Fotohokje huren Utrecht amersfoort hilversum baarn
  • Goedkope fotobooth huren betaalbaar budget
  • photobooth Amsterdam huren alkmaar amstelveen haarlem
  • fotobooth apeldoorn arnhem ede nijmegen
  • photobooth enschede zwolle deventer hengelo almelo

 

Weinig tijd? Doe een algemene fotohokjes aanvraag en ontvang snel, gratis & eenvoudig passende offertes!

Bedenk dat dit de kosten zijn van de ‘basis’ pakketten. Hoewel binnen deze prijzen vaak een aantal zaken, zoals begeleiding en onbeperkt printen in zitten, zal het je meer kosten als je kiest voor integratie met sociale media, extra tijd, een gastenboek of een bijzondere achtergrond.

DIY

Prijzen fotohokje

Voor een fotohokje zijn particulieren meestal tussen de €450 en €700 kwijt en kost gemiddeld €525. Je huurt het fotohokje dan 3 of 4 uur en je mag in die tijd onbeperkt foto’s printen. Het goedkoopst is €375 (1) en €375 (2). Ook is er in vrijwel alle gevallen begeleiding aanwezig en krijg je props om mee op de foto te gaan. Je bent per uur tussen de €110 en €220 kwijt om een fotohokje te huren: gemiddeld kost een fotohokje €150 per uur.

Deze prijzen zijn vaak, maar niet altijd exclusief transportkosten en die kunnen ook per aanbieder verschillen. Soms krijg je de eerste 50 of 100 km gratis en meestal betaal je tussen de €0.25 en €1 per kilometer. Let goed op of het kilometertarief eenmalig wordt berekend, of zowel voor de heen als de terugweg.

huren kosten

De verschillen in prijs zijn niet verwonderlijk, want er is zoveel meer behalve kosten waar je op moet letten bij het vergelijken van fotohokjes: kan je de foto’s direct op social media delen, krijg je alle foto’s digitaal, hoe mooi ziet het fotohokje er uit, wat is de kwaliteit van de gebruikte apparatuur, etc. Bedenk dat de prijs van een fotohokje hoger kunnen uitkomen als je een uitgebreider pakket met opties neemt, of ver weg woont.

Kosten Fotozuil / Fotopaal

Een standaardpakket voor een fotozuil of fotopaal kost tussen de €275 en €550 en gemiddeld rond de €410. Per uur kost een fotopaal of fotozuil rond de €110. Omdat sommige fotozuilen zonder begeleiding komen en zelfs kunnen worden opgehaald, bieden sommige verhuurders de mogelijkheid aan om het fotohokje voor een veel langere periode dan 3 of 4 uur te huren, typisch de hele dag of nacht. Als je een fotozuil inderdaad zo lang gebruikt heb je wellicht iets hogere kosten aan afdrukkosten, maar ben je per uur zeer voordelig uit en kunnen veel mensen er plezier van hebben! Je kan een fotozuil al voor €195 huren, maar dan heb je niet de mogelijkheid om te printen.

fotopaal fotozuil

Sommige fotozuilen zijn simpelweg een camera op een statief met een printer er naast op een tafeltje. Andere fotozuilen doen qua uitstraling niet onder voor veel fotohokjes. Waar de fotohokjes vaak voor de ‘vintage’ uitstraling gaan, richten de meeste fotozuilen zich op een strakke, moderne look.

Een fotozuil of fotopaal is natuurlijk iets minder leuk dan een echt fotohokje, maar kan ook praktisch zijn, bijvoorbeeld als je maar weinig plek hebt, of als je feest niet op de begane grond is en een fotohokje te groot is voor de trap of geen lift heeft. De apparatuur van de meeste fotozuilen is gelijk aan de apparatuur van een fotohokje, maar sommige fotozuilen kunnen goedkoper worden aangeboden omdat ze goedkoper zijn om te maken en er niet altijd begeleiding bij aanwezig is. Doordat je minder of geen personeelskosten hebt en – indien je kiest voor zelf ophalen, sommige fotopalen passen in je auto – geen transportkosten, is een fotozuil een voordeligere keuze.

De goedkoopste photobooths (zonder printer)

Als je echt weinig budget hebt, maar toch een photobooth wilt, kan je overwegen om de print functionaliteit te laten vallen en alleen de foto’s te laten maken, die krijg je dan na afloop allemaal digitaal. Deze optie kost tussen de 195 euro, waarbij je de photobooth zelf moet ophalen. Gelukkig zijn er 20+ ophaallocaties verspreid door heel Nederland en België. Dit is de absolute budget optie, goedkoper in Nederland bestaat niet.

Tarieven fotobusjes, limousines en caravans

As je juist iets bijzonders wilt en een gewoon fotohokje niet genoeg aandacht trekt – bijvoorbeeld voor een beurs, personeelsfeest, festival, winkelopening of een ander zakelijk event, zoals merk activatie – kan je nadenken over een fotohokje op wielen! Deze fotohokjes werken het best als het lekker weer is, omdat het fotohokje meestal buiten geparkeerd zal staan.

fotobus huren

Dit is de duurste en kleinste categorie en voor een standaard pakket van 3 of 4 uur moet je denken aan 450 tot 700 euro. Dit is altijd inclusief begeleiding en onbeperkt printen, maar exclusief transportkosten. Een overzicht van deze photobooths vind je hier.

Fotohokjes offertes aanvragen

Fotograafkiezen.nl weet precies wat de Nederlandse fotohokjes markt te bieden heeft en kan je daarom als geen ander adviseren welk fotohokje het best aan jouw eisen voldoet en binnen je budget blijft. Hier kan je ons inschakelen om fotohokjes offertes op te vragen bij de aanbieders die het beste bij jou passen! Wil je een specifiek hokje huren? Bekijk dan onze 65+ fotohokjes en boek direct!

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht))

Voorkeur type photobooth*
Bijzondere photobooth (~€600+)Fotohokje (~€500+)Fotozuil met printer (~€350+)Fotozuil zonder printer (~€200+)

Locatie fotohokje nodig (verplicht)

Indicatie datum (verplicht)

Wat voor evenement organiseer je?*
BruiloftZakelijk / marketingPersoneelsfeestReceptie / borrelFestival / beursAnders

Hoeveel gasten verwacht je ongeveer?*

Naar welke stijl photobooth gaat je voorkeur uit?*
NeutraalVintageModern

Ik ben op zoek naar een booth:*
Met begeleidingZonder begeleidingMaakt niets uit

Hoeveel uur heb je de photobooth nodig (exclusief opbouw en afbouw)?*

Wat wil je?*
BoekenOfferte vragenOptie nemenVraag stellenAnders

Overige opmerkingen die ons helpen om jou beter te helpen! Bijvoorbeeld type evenement, must-have eigenschappen etc. (optioneel)

huren

Wat kost een fotohokje? Prijzen voor verschillende typen photobooths. Vanaf €195.
4.5 (90%) 6 votes