Goedkope trouwjurk gezocht? 15+ originele tips & 30+ adresjes voor een betaalbare bruidsjurk!

Ben je op zoek naar een goedkope trouwjurk? Heb je een beperkt budget of gewoon andere onderdelen van je bruiloft waar je geld aan wilt besteden? Een trouwjurk kost gemiddeld al snel €1,500! Gelukkig zijn er een groot aantal mogelijkheden om op een betaalbare manier een mooie bruidsjurk te komen.

1. De Zeeman trouwjurk

Je kan natuurlijk ultragoedkoop gaan met de bruidsjurk van de Zeeman. Hoewel je een beetje geluk moet hebben met de pasvorm en er natuurlijk qua stevigheid en materialen op is bezuinigd kan dit een aardige uitweg zijn als het jouw stijl is.

goedkope trouwjurk

2. Een trouwjurk huren

Je kan er voor kiezen om een trouwjurk te huren. Je hoeft je dan na de bruiloft geen zorgen te maken over verkopen of stomen van je trouwjurk en bent meestal maar 20 – 25% van de aanschafprijs. Je hebt natuurlijk wel minder keus en lang niet alle bruidsmodezaken verhuren trouwjurken. Lees hier meer tips, adresjes en alle voordelen en nadelen van het huren van een bruidsjurk.

3. Een tweedehands trouwjurk kopen

Je kan natuurlijk ook een tweedehands trouwjurk kopen. Net als met auto’s (en trouw en verlovingsringen!) is een bruidsjurk een product, waarbij de waarde direct nadat je hem hebt gekocht flink in waarde daalt. Dat betekent dat je kortingen van 50% en meer normaal zijn. Sterker nog, ‘vintage’ jurken worden steeds populairder, dus dit is niet alleen stylish, maar ook geldtechnisch te billijken! Lees hier meer tips, adresjes en alle voordelen en nadelen van het kopen van een tweedehands bruidsjurk.

4. Je trouwjurk na je bruiloft verkopen

Trouwfotograaf Zoetermeer, bruid met sluier, bruidsjurk, Marijke
Benieuwd naar meer foto’s van bruidsfotograaf Marijke uit Zoetermeer? Klik hier!

In plaats van een goedkopere trouwjurk te kopen, kan je natuurlijk ook besluiten je trouwjurk te verkopen na je bruiloft. Dan moet je het natuurlijk wel echt doen en mogelijk rekening houden met de kosten van het stomen van je trouwjurk als je je bruidsjurk aan een winkel wilt aanbieden. Die kosten heb je niet als je je trouwjurk zelf online probeert te verkopen, maar je koper wilt daarom misschien weer een lagere prijs.

5. Let op de vermaakkosten van je trouwjurk

Het is goed mogelijk dat je moet besluiten tussen twee bruidsjurken die ongeveer even duur zijn. vergeet in dat geval de vermaakkosten van de bruidsjurk niet! Het is goed mogelijk dat de ene jurk je als gegoten zit en de andere een maat te groot is en meer vermaakwerk vereist. Het vermaken van een trouwjurk kan al snel €150 kosten en deze kosten zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen bij bruidsmodezaken. Dat kan beteken dat na het vermaken twee jurken die even mooi zijn en even duur leken toch behoorlijk van elkaar verschillen in uiteindelijke prijs! Vraag dus altijd goed

6. Trouwjurken in outlets kopen

Trouwfotograaf Geleen, wapperende sluier - Stefan
Benieuwd naar nog meer foto’s van trouwfotograaf Stefan uit Geleen (Limburg)? Klik hier!

Je kan natuurlijk ook overwegen om je trouwjurk bij een outlet voor bruidskleding te kopen. Outlets verkopen kleding onder de normale retailprijs, meestal omdat het restpartijen, overtollige voorraad of een oudere collectie betreft. Het is dan beter om met een fikse korting alsnog aan consumenten te verkopen, dan om de partij kleding te vernietigen of in het buitenland tegen een nog lagere prijs te verkopen. Let op: simpelweg omdat een winkel zich outlet noemt, betekent nog niet dat ze in een bepaalde prijsklasse zitten. In de outlets hieronder kan je trouwjurken vinden die minder dan €100 kosten, maar ook bijna €1,000 (hoewel je dan waarschijnlijk een designer trouwjurk uit een oudere collectie koopt of iets dergelijks)!Er zijn een aantal bruidsmode outlets in Nederland te vinden:

 • Bij Bruidje.com in Oss, Noord-Brabant kan je voor €75 tot €399 in de outlet superaanbiedingen vinden! Daarnaast biedt de site ook duurdere merkjurken aan in de outlet, zoals Creations of Leijten, Pronovias, die voor ongeveer 33% van de normale prijs worden verkocht.
 • Bij Bruidsoutlet in Leiden, Zuid-Holland kan je trouwjurken kopen van topmerken zoals Pronovias, Linea Raffeaelli, Ladybird, Rembo styling, Cymbeline, Justin Alexander voor tussen de €299 en de €899. Doordat je de jurken zelf aanpast in hun trouwjurken outlet en zij geen opslagkosten hebben, kunnen zij trouwjurken van topmerken tegen een betaalbare prijs aanbieden.
 • Bij GoedkopeBruidsjurk in Vroomshoop (Overijssel, nabij Almelo) koop je outlet trouwjurken voor €50, €100, €150 of €200.
 • Bruidsmode Mariska in Assendelft (Nabij Zaandam in Noord-Holland), heeft een koopjeshoek, waar je trouwjurken kan vinden voor €250.
 • Bij de Bruidsmode Outlet Store in Eindhoven vind je minimaal 500 bruidsjurken tussen de €299 en €995!
 • Bij Trouwjaponnen in Baarn (Utrecht) kan je voor tussen de €200 en €1,000 outlet trouwjurken vinden.
 • bij het Trouwjurken outlet kan je voor tussen de €295 en de €999. gevestigd in Eindhoven.
 • Ook in Rotterdam kan je trouwjurken vinden bij Bruidsmode Outlet onder de €795!
 • Ministry of Dresses uit Maassluis (bij Rotterdam) verkoopt trouwjurken in haar outlet voor de speciale prijs van €350.

7. Zelf een trouwjurk laten maken

Het klinkt misschien contra-intuïtief: kan een unieke trouwjurk  laten maken goedkoper zijn dan een confectie trouwjurk? Het antwoord is een volmondig ja. Bij Anastasi in Nieuwegein kan je bijvoorbeeld een trouwjurk op maat laten maken en ben je maximaal €899 kwijt! Bij Weird Closet kosten een met de hand gemaakte trouwjurk tussen de €500 en €1,500.

8. Koop je bruidsjurk in de uitverkoop / sale / opruiming

Betaalbare huwelijksfotograaf Gelderland Nijmegen, Peter
Benieuwd naar meer foto’s van huwelijksfotograaf Peter uit omgeving Nijmegen? Klik hier!

bruidsmodezaken zullen het niet van de daken schreeuwen, maar elk jaar komt er een nieuwe collectie trouwjurken en daarvoor moet toch echt plaats worden gemaakt in de winkel. Dat betekent dat ze van hun ‘oude’ voorraad af willen en die dus met een korting verkopen. Een verkoopster zal je er wellicht niet meteen bij binnenkomst op wijzen en je moet wellicht doorlopen tot achterin de winkel, maar als je geluk hebt en er op tijd bij bent is er soms een klein aanbod van aanbiedingen. De bruidsmode verandert van jaar op jaar niet heel veel, dus tenzij al je gasten werkzaam zijn in de bruidsmode-industrie, zullen bijna alle gasten niet doorhebben of je jurk nu uit de collectie van 2016 of 2017 komt.

 • In Apeldoorn, Gelderland kan je bijvoorbeeld trouwjurken in de December Sale / uitverkoop kopen. Ze hebben rond de 200 trouwjurken in de prijscategorie €44 tot €499.
 • Bij C’est Moi in Wernhout beginnen de trouwjurken in de opruiming bij prijzen vanaf €250
 • Bij Bruid en Bruidegom in Den haag / Scheveningen krijg je 75% korting en kosten bruidsjurken daardoor in de Sale tussen de €75 en €400!

9. Korting op het pasmodel / showmodel / sample sale

Trek de stoute schoenen aan en vraag de bruidsmodezaak of het mogelijk is om het showmodel dat in de winkel hangt te kopen. Als het seizoen ten einde loopt, maak je een goede kans, dat dat kan! Het pasmodel ziet er meestal net zo goed uit, met als enige verschil dat wellicht enkele bruiden de jurk al een paar minuutjes binnen hebben aangehad. Als je daar geen problemen mee hebt, dan kan het je zo honderden Euro’s schelen!

10. Doe mee met acties van bruidsmodezaken!

Goedkope trouwfotograaf Friesland, bruid en bruidegom, Lex
Benieuwd naar meer foto’s van bruidsfotograaf Lex uit Friesland? Klik hier!

Bruidsmodezaken geven of verloten soms een gratis trouwjurk voor publiciteit, bijvoorbeeld op Facebook. Houdt dus je sociale media in de gaten. Niet helemaal gratis natuurlijk, want het kost je meestal toch een ‘Like’ of ‘Share’ of ‘Tag your friend’. Sommige geven ook waardebonnen of kortingsvouchers weg op trouwbeurzen, zoals de Love & Marriage Beurs of geven korting als je op de beurs een jurk koopt (ook al lijkt ons dat niet de optimale plek).

11. Koop een goedkope trouwjurk: 15+ goedkope adresjes

Het klinkt simpel genoeg en dat is het ook! Met een beetje zoeken zijn er zat winkels die trouwjurken onder de €1,000 en zelfs onder de €500 euro aanbieden! Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet!

 • Bij Altenagala in Maastricht kan je voor €90 tot €500 trouwjurken vinden.
 • Bij Nikita Bruidsmode ben je gegarandeerd maximaal €1,000 kwijt aan je trouwjurk, inclusief vermaken en accessoires.
 • Bij Wedding Wonderland verkopen ze bruidsjurken van €400, €500, €699, €750 en €800 (plus duurder tot wel €2,000). Ze zitten in Almere, Den Haag, Harlingen en Rotterdam.
 • Bij Laura Dols’ antieke trouwjurken kan je vanaf €400 euro trouwjurken van over de hele wereld vinden. Denk aan antiek kant, katoen, broderie, zijde, oud tule, batist, satijn, vooral 50’s, etc. Natuurlijk in Amsterdam! De jurken worden op maat vermaakt en kosten gemiddeld rond de €450.
 • bij De Bruidslakei in Westwoud (Noord Holland, in de buurt van Hoorn en Enkhuizen) hebben ze nieuwe trouwjurken te koop van €125 tot €500.
 • In Gouda kan je terecht bij Totally Perfect, voor nieuwe trouwjurken van €30 tot €190.
 • Bij Sara’s Bridal in Amsterdam kan je terecht voor nieuwe bruidsjurken vanaf €350.
 • Bij C’est Moi in Wernhout in Noord-Brabant kan je terecht voor nieuwe trouwjurken van €398, €498 en €749.
 • In Veldhoven (Noord-Brabant) kan je trouwjurken kopen voor tussen de €300 en de €775 bij Trouwjurk Eindhoven.
 • Bij Espouse in Hoogezand (Groningen) kan je terecht voor een budget tussen de €299 en de €799.
 • Bij Xless in Oostwold (Groningen) kan je bruidsjaponnen kopen voor €200 – €600.
 • Dreamdresses in Arnhem, Gelderland verkoopt de mooiste bruidsjurken voor €80 tot €999.
 • Bij de Bruidskamer in Putten (nabij Amersfoort) kan je vanaf €195 euro iets van je gading vinden.
 • In Sittard, Limburg kan je bij Autumn’s Glamour bruidsjaponnen kopen voor €395 tot €500.
 • Online kan je terecht bij Dressmatch (kantoor gevestigd in Apeldoorn) voor bruidsjurken onder de €500.
 • In België kan je voor €300 tot €800 euro een ’trouwkleedje’ kopen bij Bruidskledij Steven.

12. Gratis trouwjurken

Wat is er nu goedkoper dan gratis? En het kan! Check bijvoorbeeld deze Facebook groep: GratisTrouwjurken. Denk na wie er in jouw omgeving wellicht is getrouwd, of misschien vind je het juist heel bijzonder om in de trouwjurk van je (schoon)moeder te trouwen?

13. Vraag gewoon om korting!

Ondanks al het werk, talent en materiaal dat in ene trouwjurk gaat zitten, blijven trouwjurken natuurlijk producten met een hoge winstmarge, ook voor een bruidsmodezaak. Dat is natuurlijk ook nodig omdat er maar een beperkt aantal per dag worden verkocht. Maar dat wil niet zeggen dat bruidsmodezaken nooit korting geven. Omdat simpelweg korting vragen misschien een ‘Sorry, dat doen we niet’ oplevert, is een beter alternatief om te vragen of je er iets bij kan krijgen, of een korting op een heel pakket af te spreken. Als je naast de trouwjurk ook al je accessoires in dezelfde winkel koopt, zoals schoenen, lingerie, torselet etc. zal de eigenaar sneller geneigd zijn om een ‘deal’ te sluiten en je ergens korting op te geven of bijvoorbeeld de vermaakkosten kwijt te schelden. Hoewel dit moeilijker is bij bruidsjurken die al scherp geprijsd zijn, kan je het natuurlijk altijd proberen!

14. Kijk eens bij avondkleding

Sommige producten zijn soms gewoon duurder omdat het voor een dure gebeurtenis is, zoals een bruiloft of begrafenis. Bedenk dat als je een eenvoudige witte jurk zoekt, zonder al teveel tierelantijnen en een Prinses Sissi jurk het laatste is waar je op zit te wachten, je de bruidsmodezaken wellicht gewoon kan overslaan en naar gewone winkels kan gaan waar ze galakleding of avondkleding verkopen. Ook hier verkopen ze witte jurken (en wellicht wil je wel in een andere kleur trouwen?) Je bespaart al snel honderden euro’s!

15. Kijk en vergelijk bruidsjurken!

Als je precies weet welke jurk je wil, kan je op basis van het merk en model rondshoppen bij verschillende bruidsmodezaken; dit kan – zeker bij de iets duurdere jurken – zo honderden euro’s schelen. tegelijk: vergeet ook niet de waarde van goede service en betrouwbaarheid. Ga niet voor €50 verschil het halve land afreizen, want dan ben je qua tijd en geld waarschijnlijk meer kwijt dan dat het oplevert.

16. Trouwjurk bij de Kringloopwinkel of Kledingbank

Trouwfotograaf-Vlissingen-Liane-vintage-bruidspaar
Benieuwd naar meer foto’s van trouwfotograaf Liane uit Vlissingen? Klik hier!

Als je echt weinig budget hebt, of gewoon weinig geld over hebt voor een bruidsjurk die je maar 1x draagt, dan kan je eens een bezoekje plegen aan een kringloopwinkel. Je krijgt wellicht minder proffessioneel advies en het aanbod zal beperkt zijn, maar je kan zomaar geluk hebben! Hier is een overzicht van kringloopwinkels in Nederland, dus ook bij jou in de buurt.

Je hebt ook Kledingbanken, net zoals je Voedselbanken hebt.  Hier kan je een overzicht vinden van kledingbanken per provincie om je trouwjurk te vinden. let op dat per Kledingbank verschillende regels gelden wie er wel en niet kleding mogen uitzoeken (bijvoorbeeld ene inkomensgrens).

17. Een laatste waarschuwing: goedkoop is duurkoop

Bij elke bruid zullen verschillende van de hierboven genoemde tips passen. En wij denken echt dat je de bank niet hoeft te breken om er prachtig uit te zien op je bruiloft. Toch willen we ook waarschuwen als je echt op zoek bent naar een goedkope trouwjurk, want soms kan je er beter niet aan beginnen. We hebben het dan over de verleiding om voor een fooi een jurk op het internet te kopen die in China is gemaakt. Daarom raden we af:

 • Lightinthebox.com
 • Bridesire.com
 • JJshouse.com/nl
 • Trouwjurkenavondkleding.nl

Waarom? Het risico is te hoog: slecht vertaalde websites, buitenlandse bedrijven, zonder kantoor in Nederland en Chinese producten.

Ga al helemaal niet voor een Chinese namaak van een designerjurk. Behalve dat dit verboden is, lijken de meeste kopieën totaal niet op de ‘real deal’ of de foto’s die de site gebruikt. helaas kom je daar pas achter als de jurk wordt bezorgd. Materiaal, pasvorm, etc is zo belangrijk dat je een trouwjurk toch echt in het echt wilt zien, voordat je hem koopt. Je kan mazzel hebben een een mooie trouwjurk voor een spotprijs vinden, maar het risico is hoog. Zorg er op zijn minst voor dat de webwinkel in Nederland is gevestigd en je niet met een buitenlands klantenservicenummer wordt geconfronteerd, want dan wordt het moeilijk om je je geld terug te krijgen. Zie bijvoorbeeld de volgende jurken en het verschil tussen de ‘designer’ foto’s waarmee (illegaal) wordt geadverteerd en wat er uiteindelijk wordt thuisbezorgd:

Het perspectief van een coupeuse over het vermaken van dit soort jurken lees je in het volgende artikel onder het kopje ‘Tips van coupeuses‘. Op deze Facebook pagina, Brides Beware waarschuwen bruiden elkaar voor nepexemplaren. Als afsluiter:

Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken