Ingezoomd: Trouwfotograaf in Zoetermeer

Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie nog op zoek naar een professionele trouwfotograaf in Zoetermeer, Pijnacker, Berkel en Rodenrijs, Zoeterwoude, Hazerswoude, Benthuizen, Moerkapelle, Bleiswijk of Stompwijk? Ik voelde Marijke aan de tand. Hieronder kan je lezen wat ze mij vertelde.

Na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar nog meer fotografen? Lees dan ook mijn overzichtsartikel over bruidsfotografen in Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Zoetermeer. Of lees een van mijn andere blogs over trouwfotografen in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn, Almere, LelystadEindhoven, Tilburg, Breda, Den BoschZeeland, Utrecht, Amersfoort, Groningen, Enschede, Zwolle en Maastricht, Venlo, Weert. Enthousiast geworden en meteen een aantal offertes aanvragen? Dat kan heel gemakkelijk via ons aanvraag formulier!

Marijke uit Zoetermeer

Trouwfotograaf Zoetermeer- Marijke Toorop 1

Marijke ontwikkelde zich van ontwerper naar fotograaf. Tevens is ze een kei in synchroonzwemmen en kan je haar vinden op een surfboard of mountainbike. Deze dame wordt blij van reizen, verse bloemen, thee en pannekoeken. En ga je in het voorjaar of de zomer trouwen? Dan ben je bij Marijke aan het goede adres, dat zijn haar favoriete seizoenen.

Ervaring: Na mijn HBO toerisme (die ik afsloot met een stage op de afdeling brochure ontwikkeling) wist ik dat ik iets met vormgeving en fotografie wilde doen. Ik heb verder gestudeerd en een tijdje als vormgeefster/fotografe gewerkt op een reclame afdeling. Maar ik miste het persoonlijke contact met mensen.

Dat was ongeveer 3 jaar geleden. En op dat moment werd ik toevallig voor het eerst benaderd door familie, of ik een bruiloft wilde fotograferen. Dat deed ik met knikkende knietjes, maar daarna was ik verkocht! Ik wilde fulltime bruidsfotograaf worden… Ik ging mij verdiepen in het vak. Eerst fotografeerde ik nog voor vrienden en bekenden, maar na zo’n 40 bruiloften op mijn naam verder, kan ik inmiddels wel zeggen dat ik fulltime bruidsfotograaf ben (met een extra snufje vormgeving!). Gedurende de zomer en het najaar van 2016 staan er meer dan 30 nieuwe reportages op de planning en mag ik voor veel van deze mensen ook de uitnodigingen en fotoboeken ontwerpen.

Juist de combinatie van fotograferen en ontwerpen is zo leuk, en maakt het uniek. Hierdoor ben ik van begin tot eind creatief en persoonlijk betrokken, en ontstaat er een leuke band. Zo fijn om mensen keer op keer weer blij te kunnen maken met een mooi resultaat!

Trouwfotograaf Zoetermeer- Marijke Toorop, bruidspaar snijdt bruidstaart samen aan met kinderen

Een goede bruidsreportage: Een goede, geslaagde reportage is voor mij een samenvatting van alle emoties gedurende jullie dag in beeld. Ik zie het alsof ik een verhaal aan het vastleggen ben. Niet alleen de geplande hoogtepunten zoals het Ja-woord, komen goed in beeld. Maar juist ook de ongeplande verassende dingen, die iedere bruiloft uniek maken.

Denk aan een trotse blik van één van jullie ouders, een kindje dat een gekke bek trekt of een vriend van jullie die onverwachts uit het buitenland is komen overvliegen en jullie verrast. Of juist de dingen die gepland waren, maar anders lopen dan gedacht! Een knoopje dat vlak voor de ceremonie weer aan een jasje wordt genaaid, met paraplu’s en laarzen door een zomerse bui heen rennen, een vlindertje die tussen de stof van de bruidsjurk terecht is gekomen of een hondje die de ringen moest brengen en totaal de verkeerde kant op liep.

Ik zie het als een uitdaging om ook juist die momenten mooi in beeld te brengen en er een uniek beeldverhaal van te maken. Een verhaal waarin ik daarnaast ook mijn eigen creativiteit probeer te stoppen.Ik zoek altijd naar de ongebruikelijke invalshoek en de kleine details om de weergave van jullie grote dag te omlijsten.

Trouwfotograaf Zoetermeer- Marijke Toorop 2Mijn motto: “Don’t shoot what it looks like, shoot what it feels like.” Natuurlijk maak ik af en toe een iets-wat-statige groepsfoto, zodat jullie later kunnen zien hoe iedereen er op jullie dag uitzag. Maar veel liever geef ik jullie en jullie vrienden een leuke/grappige/gekke opdracht en fotografeer ik vervolgens wat er gebeurt. Op die manier probeer ik emoties en momenten te vangen, en krijg je foto’s met een gevoel ( ‘oh ja, weet je nog toen….’ , ‘moet je de reactie van haar zien…’ of ‘hé  ik heb toen helemaal niet gezien dat…’).

Mijn stijl: Ik vind het belangrijk jullie onvergetelijke dag op een romantische, natuurlijke en spontane wijze vast te leggen, zonder al te veel onderbrekingen. Voorafgaand aan de dag bespreken we daarom de belangrijkste dingen. Dan kunnen jullie op de dag zelf met een gerust hart genieten. Uiteraard hoort de ‘geposeerde’ bruiloftshoot er vaak ook bij. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt en op je allermooist op de foto staat. Ik verzin opdrachtjes en maak grapjes. Ik houd het lekker luchtig maar blijf daarbij stiekem wel scherp op het letten resultaat.

Typisch Marijke: Mijn foto’s zijn fris, kleurrijk en vrolijk. De emoties zijn echt. En dat is niet per se een kenmerk van mijn foto’s, maar eerder een resultaat van mijn manier van werken.
Ik vind het ontzettend belangrijk dat er een fijne band ontstaat tussen ons. Dat begint al bij het eerste contact, waarbij ik altijd naar jullie thuis kom. Ik houd de communicatielijntjes graag kort. Ik word ook graag betrokken in de voorbereidingen. Ik probeer jullie te leren kennen. Ik wil niet dat er een gevoel ontstaat dat je naar een lens staat te lachen of je ongemakkelijk voelt. Alles draait om plezier en genieten! En ik ben er op de dag voor jullie om dat mooi vast te leggen. Zo ontstaat jullie beeldverhaal.

Trouwfotograaf Zoetermeer- Marijke Toorop, bruid met sluier

Tips voor bruidsparen: Het klinkt misschien cliché, maar het is echt waar: geniet van ieder moment die dag! Want inderdaad, het vliegt voorbij… En zoek hiervoor een fotograaf die bij jullie past. De bruidsfotograaf heeft namelijk de eer om tijdens jullie mooiste momenten heel dicht bij jullie te mogen zijn. En dan moet je gewoon zeker weten dat er een goede ‘klik’ is en jullie elkaar 100% begrijpen. Bespreek voorafgaand aan de bruiloft al jullie wensen en ideeën uitvoerig met elkaar en de fotograaf.

Dan kun je onbezorgd genieten en weet je, ondanks dat de dag voorbij zal vliegen, dat je mooie herinneringen zult hebben in een prachtig fotoboek, waar je jaren later nog bij weg kunt dromen.

Op de achtergrond of juist niet: In mijn fotografie draait het om jullie: geen kunstmatig poseren, geen statische foto’s maar frisse en authentieke beelden die jullie van je beste kant laten zien. Gedurende de dag blijf ik continu op de achtergrond aanwezig, behalve tijdens de groepsfoto’s en de reportage van jullie samen. Dan help ik met ideeën, en geef ik grappige opdrachtjes om op die manier spontane situaties uit te lokken. Ik houd van een ongedwongen en informeel contact.

Trouwfotograaf Zoetermeer- Marijke Toorop, bruidspaar bij vijver in park

En verder: Jazeker, ik heb voor alle aanstaande bruidsparen een gratis magazine gemaakt boordevol handige tips en slimme ideeën wat betreft bruiloften. Ik heb inmiddels zoveel huwelijken mee mogen maken, dat ik graag mijn ervaring wil delen. Dingen die voornamelijk de foto’s ten goede zullen komen! Onderwerpen die aanbod komen zijn onder anderen: originele fotolocaties, opmaak van trouwalbums, bruilofts-etiquette, foto-accessoires en ontwerpen van trouwkaartjes. Dit magazine is gratis aan te vragen op mijn website www.rykilavie.nl en staat uiteraard ook nog eens vol met voorbeeldfoto’s die ik afgelopen jaren gemaakt heb. Onmisbaar tijdens die heerlijke weken voorpret!

Contact: Enthousiast geworden over Marijke en haar foto’s? Neem dan direct contact op door hier je emailadres achter te laten!

Naam

E-mail

Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

Locatie

Indicatie datum

Telefoonnummer

Geef een indicatie van je budget
Onder €500€500-€1000€1000-€2000Meer dan €2000Onbekend

Levering foto's
Alleen digitaalMet album

Type fotografie (een loveshoot vindt plaats een aantal weken//maanden voorafgaand aan de bruiloft)
BruiloftLoveshootLoveshoot & BruiloftOverig

Overige opmerkingen

Ik heb ook interesse in offertes van een (optioneel):
VideograafFotohokjeZelfstandig TrouwambtenaarWeddingplannerDJBandTrouwvervoerBloemistBakker

Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf in Zoetermeer, Pijnacker, Berkel en Rodenrijs, Zoeterwoude, Hazerswoude, Benthuizen, Moerkapelle, Bleiswijk, Stompwijk of een andere regio en wil je toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! Je kan dit artikel eenvoudig delen op sociale media door middel van de icoontjes!

Ingezoomd: Trouwfotograaf in Zoetermeer
4.3 (85.71%) 7 votes