Toont alle 98 resultaten


Fotograaf op jullie bruiloft: Vergelijk 85 trouwfotografen!

FotograafKiezen.nl is dé specialist op het gebied van bruidsfotografen in Nederland! Meer dan 85 bruidsfotografen staan te popelen om jullie bruiloft te mogen fotograferen! Zoek en vergelijk op locatie, prijs, ervaring, stijl, kwalificaties, awards, tweede fotograaf, videograaf-combi, talenkennis en meer! Kom je er zelf niet uit? Mail ons dan op irene@fotograafkiezen.nl of whatsapp naar 06-11 65 35 99 (klik op het whatsapp icoontje rechts onderaan)! Wij helpen jullie graag om een trouwfotograaf te vinden die écht bij jullie past!

Zoeken op FotograafKiezen.nl

Om het jullie makkelijker te maken dé perfecte fotograaf voor op jullie bruiloft te vinden hebben wij een aantal handige zoekfilters toegevoegd:
  1. Prijs: Ieder bruidspaar heeft een budget. Vind een budget fotograaf of juist een topfotograaf.
  2. Stijl: Over smaak valt niet te twisten! Kies voor journalistiek, romantisch, traditioneel, modern, fris, creatief of een van de andere stijlen.
  3. Locatie: Zoeken jullie een trouwfotograaf uit de buurt? Zoek dan op woonplaats per provincie: Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland, Limburg, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.
  4. Tweede fotograaf, videograaf of drone: Geen moment missen van jullie bruiloft? Overweeg om een tweede fotograaf in te huren. Sommige bruidsfotografen hebben zelfs een drone waarmee je waanzinnig gave overzichtsfoto's kan maken van bijvoorbeeld jullie trouwlocatie.
  5. Talenkennis: Komt je partner niet uit Nederland? Dan is het wel zo makkelijk als jullie trouwfotograaf goed Engels spreekt (of Duits, Spaans of Frans)
  6. Geslacht: Hebben jullie voorkeur voor een man of een vrouw? Of maakt het jullie niets uit.
  7. Destination wedding: Gaan jullie in Frankrijk of Italië trouwen? Wel zo handig als jullie bruidsfotograaf met jullie meereist naar het buitenland.

3 Tips voor het inhuren van een fotograaf voor jullie bruiloft

  1. Kies een bruidsfotograaf met wie jullie een persoonlijke klik hebben.
  2. Bekijk een aantal verschillende trouwreportages, niet alleen een paar losse trouwfoto's van verschillende bruiloften.
  3. Bedenk welke stijl jullie het meeste aanspreekt; romantisch of toch liever modern?

Kosten bruidsfotograaf

Wat kost een bruidsfotograaf op jullie bruiloft eigenlijk? Er zitten grote verschillen in prijzen. Een goedkope trouwfotograaf kost maximaal €100 per uur. Een award-winning fotograaf kost echter rustig €200 of meer per uur. De prijs van een fotograaf wordt bepaald door een aantal factoren:
  1. Kwaliteit van de foto's: Zijn jullie weg van de portfolio van een bruidsfotograaf die knettergoede foto's maakt? Dan hangt daar waarschijnlijk een hoger prijskaartje aan. Keer op keer topfoto's maken lukt niet zomaar. Daarvoor heeft een fotograaf talloze bruidsparen gefotografeerd (ervaring), dure workshops en trainingen gevolgd bij nationale en internationale topfotografen én talent nodig.
  2. Populariteit: Een bekende fotograaf die al een jaar van tevoren volgeboekt is kan makkelijker een hoge prijs vragen dan een beginnende amateur fotograaf.
  3. Apparatuur: Een goede camera én een aantal goede lenzen kosten veel geld. Deze investering moet een trouwfotograaf wel weer terugverdienen.
  4. Professionaliteit: Een hobby fotograaf heeft ook nog een vaste baan en hoeft niet zijn of haar brood te verdienen met bruiloften fotograferen. Een professionele bruidsfotograaf doet echter niets anders en kan maximaal een stuk of 40 bruiloften fotograferen per jaar. En daarvan moet hij/zij wel het héle jaar rondkomen.

5 Vragen voor jullie trouwfotograaf

  1. Hoe lang duurt het voordat we onze trouwfoto's ontvangen na onze bruiloft?
  2. In hoeverre worden onze trouwfoto's nog bewerkt?
  3. Wat voor mogelijkheden bied je voor een trouwalbum?
  4. Heb je een back-up mocht je onverhoopt ziek zijn op onze bruiloft?
  5. Neem je zelf iets te eten mee of moeten wij wat regelen voor tijdens onze bruiloft?

3 Tips voor top trouwfoto's van jullie bruiloft

  1. Ontspan! Je hoeft absoluut niet fotogeniek te zijn om mooie trouwfoto's te maken.
  2. Luister goed naar de aanwijzingen van de fotograaf. Hij of zij weet precies hoe je bijvoorbeeld je armen moet houden voor een mooi resultaat!
  3. Vertel jullie trouwfotograaf van te voren welke gasten op jullie bruiloft het belangrijkste zijn. Zo kan de fotograaf ervoor zorgen dat die mensen zeker weten goed op de foto's staan.
Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken