Award-winning bruidsfotografen

trouwfotograaf-Bianca

Jullie gaan trouwen! Natuurlijk willen jullie jullie bruiloft laten vastleggen door een top trouwfotograaf. Een bruidsfotograaf die erom bekend staat schitterende trouwfoto’s te maken. Maar hoe vindt je een top trouwfotograaf? Een van de manieren om een goede fotograaf te vinden is te kijken wie er een award heeft gewonnen. Wij helpen jullie een stukje op weg met onze selectie gebaseerd op welke trouwfotografen een award hebben gewonnen. En dat vinden wij niet alleen, ook de professionele jury’s die deze top trouwfotografen beoordeelden waren het erover eens: deze bruidsfotograaf verdient een award!

Award-winning trouwfotografen

Hieronder staan de trouwfotografen die een of meerdere bruidsfotografie awards hebben gewonnen met hun werk. Klik snel op een profiel om meer foto’s en info te zien en meteen contact op te nemen!

Er zijn in Nederland diverse wedstrijden waar trouwfotografen zich voor kunnen aanmelden. Lang niet alle huwelijksfotografen doen mee aan award wedstrijden. Sommige vinden het inschrijfgeld te hoog, anderen vinden dat het te veel tijd kost om mee te doen. Voor elke trouwfotograaf zal gelden dat de stralende lach op het gezicht van het bruidpaar bij het zien van hun trouwfoto’s de grootste beloning is die er is, award of geen award. Er zijn dus een heleboel top fotografen die nog nooit een trouwfotografie award hebben gewonnen. Je kan er echter wel van uitgaan dat elke trouwfotograaf die een award heeft gewonnen het vak onder de knie heeft.

Wat een trouwfotograaf moet doen om een award te winnen verschilt per competitie. Bij sommige awards beoordelen alleen andere vakfotografen de inzendingen, bij andere mag ook het “gewone publiek” stemmen. Vier bekende awards zijn de Fearless awards, de Masters, Wedisson awards en de Bruidsfoto awards.

Bruidsfoto Awards

 • Om tot de nominaties en awards van de Bruidsfoto Awards te komen moet een trouwfotograaf door twee aparte juryronden. Een ronde met professionele beeldmakers en een ronde met publiek.
 • De eerste juryronde bestaat uit de jurering door vijf, onafhankelijke professionele bruidsfotografen. Deze professionele juryleden nomineren per categorie 10 foto’s. Per categorie kan een fotograaf slechts eenmaal worden genomineerd. In de eerste ronde worden alle inzendingen anoniem beoordeeld. De tweede en publieksronde heeft ten doel om per categorie de eervolle vermeldingen en Award winnaars te bepalen.
 • Er zijn 8 verschillende categorieën: Getting Ready, Bruidspaar, Bruid, Bruidskinderen, Ceremonie, Emotie, Family & Friends en Bruidegom
 • De Bruidsfoto Award is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine.

Masters Awards

De Masters Awards in het kort:

 • Een award voor de beste bruidsfoto’s van Nederland, België en Luxemburg
 • Elk kwartaal een nieuwe ronde, de fotografen met de meeste awards aan het eind van het jaar zijn de Masters of Wedding Photography Netherlands
 • De foto’s worden alleen beoordeeld door een vakjury bestaande uit ervaren (inter)nationale top-bruidsfotografen

Hoe beoordelen de juryleden de ingestuurde foto’s?

 • Alle inzendingen worden anoniem beoordeeld, dus de naam van de fotograaf is daarbij niet zichtbaar en de juryleden zitten niet bij elkaar om te discussiëren over foto’s.
 • Indien 2 of 3 juryleden een stem geven voor een bepaalde foto dan krijgt deze foto een award
 • Een jurylid ziet niet welke foto er een stem heeft gekregen van een ander jurylid
 • Een jurylid mag maximaal een stem geven aan 10% van de inzendingen.
 • Er is geen minimum voor het aantal stemmen per jurylid

Fearless Awards

 • Elke twee maanden selecteert een panel van experts de beste trouwfoto’s uit alle ingezonden foto’s.
 • Ongeveer 2 van elke 100 ingezonden foto’s ontvangen een Fearless Award

Wedisson Awards

 • De Weddison Awards is een internationale competitie met elke maand een nieuwe ronde
 • Aan het eind van het jaar worden de beste Internationale Trouwfotografen bekend gemaakt op basis van het aantal awards die zij gedurende het jaar hebben gewonnen

Ben je zelf een trouwfotograaf die wel eens een award heeft gewonnen en sta je nog niet in ons overzicht? Mail me dan op irene@fotograafkiezen.nl en ik voeg je graag toe!

Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken