Zelf Newborn foto’s leren maken? Volg deze opleiding, cursus of training!

Newborn shoot Limburg, newborn baby met zusje

Ben je al een professionele fotograaf en wil je je kennis over newborn fotografie uitbreiden zodat je zelf ook professioneel newborn fotograaf kan worden? Of ben je een enthousiaste hobby fotograaf of kersverse moeder of vader en wil je meer leren over het fotograferen van pasgeboren baby’s? Dan kan je een van de volgende cursussen, workshops of opleidingen volgen. De cursussen staan geordend van weinig tot veel ervaring: cursussen/workshops voor ouders, cursussen voor zowel beginners als gevorderden fotografen, opleidingen voor professionele fotografen. Ook hebben we een aantal interessante Youtube video’s en kanalen gevonden.

Newborn fotografie workshop voor ouders zonder ervaring

Saskia biedt persoonlijke babyfotografie cursussen aan waarbij je in 2 ochtenden voor 360 euro leert hoe je mooie foto’s van je baby kunt maken. Je hebt geen ervaring of dure camera nodig. Deze privé cursus is goed te doen voor zwangere vrouwen die geen zin of puf meer hebben om hun huis te verlaten. Je kan ook voor slechts 89 euro online de cursus volgen. Je krijgt dan direct toegang tot 8 video’s die je kan bekijken wanneer het jou uitkomt. Dingen die aan de orde komen: kader, compositie, achtergrond, licht, opslag en fotobewerking. Dit alles zonder moeilijke technische details.

Newborn fotografie cursus voor beginners en gevorderden

Newborn shoot Drenthe Assen - Mirte, newborn wrap accessoires
Nieuwsgierig welke newborn shoot fotograaf deze foto maakte? Klik op de foto voor meer foto’s en info!

Newborn fotografe Brenda geeft newborn fotografie cursussen in Alkmaar aan mede fotografen maar ook aan mensen die als hobby fotograferen. Kies bijvoorbeeld voor de “Newborn 1-daagse” voor 375 euro waarbij je met maximaal 5 andere fotografen meer leert over het gebruik van de juiste lenzen en camera instellingen, fotograferen met natuurlijk daglicht en het poseren en wrappen van babies. Er zijn ook 2 echte newborns aanwezig tijdens de workshop!

Newborn fotografie cursus voor fotografen

Newborn shoot fotograaf Gelderland - Linda, ouders met newborn baby
Nieuwsgierig welke newborn shoot fotograaf deze foto maakte? Klik op de foto voor meer foto’s en info!

Newbornfotograaf Hilda en Julia, docent beeldende vorming, geven newborn shoot workshops in Drachten. De workshops hebben maximaal 6 deelnemers en kosten 175 euro. Tussen 12.30 en 17.00 komen de volgende onderwerpen aan de orde: Veiligheid, prijsbepaling, contact ouders, gedrag tijdens een shoot, basisbenodigdheden, wrappen, poses en werken met diverse materialen en props. Er is geen baby tijdens de workshop.

Newborn fotograaf Linda geeft in Arnhem cursussen voor fotografen die zich willen gaan verdiepen in newborn fotografie. Voor 350 euro krijg je met maximal 2 andere fotografen uitleg over wat je allemaal nodig hebt, het opzetten van de juiste settings, poseren van de baby, gebruik van daglicht, veiligheid van de newborn, omgaan met de ouders, tips om de baby te kalmeren en in slap te krijgen, wraptechnieken en nabewerking in Photoshop of Lightroom. Tijdens de workshop is er een echte newborn baby aanwezig. Tijdsduur: 10.00-15.30.

Patricia geeft in Oudewater (vlakbij Utrecht) aan mede fotografen diverse cursussen over newborn fotografie. Van basic workshops (€345) en intensieve 2-daagse master classes tot een volledige newborn fotograaf opleiding (€3675) waarin je 6 maanden tot een hoger niveau komt en alle fijne kneepjes van het vak leert.

Newborn fotografie YouTube

Ook op Youtube kan je veel tips vinden, zowel voor fotografen die zich willen verdiepen in newborn fotografie, als amateur fotografen en natuurlijk ouders. Wij hebben een aantal van onze favoriete video’s en kanalen op een rij gezet! Helaas zijn al deze filmpjes in het Engels.

Deze video laat zien hoe je een baby van de ene pose in de volgende pose kan manoeuvreren.

Hier zie je hoe je een emmer goed kunt opvullen voordat je de emmer kunt gebruiken om een newborn te fotograferen.

Verschillende wrap technieken voor een veilige newborn fotoshoot. Hoe gebruik je een wrap en welke poses zijn er?

Zo creëer je de bekende “kikker” positie

Lees ook wanneer het beste moment is voor een newborn shoot, wat een newborn shoot kosttips voor de mooiste newborn shoot foto’s, 30+ vragen voor je newborn fotograaf en jezelf en waar je leuke accessoires en props voor je newborn shoot kunt kopen.

Ben ik iets vergeten te vermelden? Heb jij zelf een andere ervaring? Of ben jij een newborn fotograaf en heb je een tip of wil je toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! Je kan dit artikel eenvoudig delen op sociale media door middel van de icoontjes!

Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken