Ingezoomd: Trouwfotograaf Peter uit Hoofddorp

Zijn jullie op zoek naar een leuke trouwfotograaf voor jullie bruiloft in Hoofddorp? Lees hieronder meer over trouwfotograaf Peter uit Hoofddorp en vraag direct een gratis offerte aan voor een professionele trouwreportage. Of ga terug naar het artikel over betaalbare trouwfotografen of naar het overzichtsartikel trouwfotograaf Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn.

 • Trouwfotograaf Hoofddorp, aanzoek, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruid en bruidegom molen, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruid met paard, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruid met vader, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruids met bruidsjurk, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruidsfotografie, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruidspaar op spoor, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruidspaar, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruidsreportage, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruiloft feest, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruiloft kasteel, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, bruiloftsgasten, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, ceremonie bruiloft, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, stadhuis Hoofddorp, Peter
 • Trouwfotograaf Hoofddorp, trouwreportage, Peter

 

Wat is je werkgebied? Ik werk (zonder extra reiskosten!) door heel Nederland. Jij kunt er toch niets aan doen dat ik graag in Hoofddorp wil wonen?

Hoeveel bruiloften heb je al gefotografeerd? Ik werk inmiddels enkele jaren als fulltime trouwfotograaf en doe gemiddeld 40 tot 50 bruiloften per jaar.

Hoe heb je het vak geleerd? Ik fotografeer al sinds mijn 12e levensjaar. Toen ik besloot om er mijn beroep van te maken heb ik tientallen cursussen en workshops gevolgd. Door veel ervaring op te doen ben ik inmiddels een volleerd fotograaf.

Waaraan herken je een goede bruidsreportage? Een goede reportage herken je alleen als je er bij bent geweest, want die reportage moet vooral de sfeer van de dag tot uitdrukking brengen.

Wat is jouw stijl? Mijn stijl is niet belangrijk. Wat is *jullie* stijl en ben ik in staat om mij daarbij aan te passen zodat jullie straks een mooie herinnering krijgen?

Kan je een kostenindicatie geven van jouw standaard trouwfotografie pakketten? Een reportage van ca 6 uur kost €690. Een reportage van een hele dag met een luxe album kost €1475.

Werk je fulltime als fotograaf? Ik ben fulltime trouwfotograaf en soms bruidsfotograaf (als er twee bruiden zijn… leuk om te doen!).

Heb je een tip voor aanstaande bruidsparen? Wees goed voorbereid. Betaal liever een beetje meer voor een goede fotograaf die weet wat hij doet, dan low budget te gaan en je de hele dag zorgen moeten maken of je wel mooie foto’s krijgt!

Heb je wel eens een prijs gewonnen met je foto’s? Ik heb al vele prijzen gewonnen, want de mooiste prijs die je kunt winnen is de blijdschap van het bruidspaar wanneer ze de foto’s zien. Maar ik doe tot nu toe niet mee aan wedstrijden o.i.d.

Waarin vind je dat jouw werk zich onderscheid van anderen? In mijn werk zie je vooral terug dat ik de stijl van het paar en de sfeer van de dag probeer te pakken. Fotografen noemen dat een “reportagestijl”. Ik noem dat liever een “sfeerstijl”.

Op welke locaties bij jou in de buurt fotografeer je graag bruidsreportages? Als je met een grote groep komt is het gemeentehuis in Haarlem een prachtige locatie om een mooie groepsfoto te maken. Maar verder… Ach, als fotograaf improviseer ik gemakkelijk en kan ik op elke locatie wel mooie foto’s maken. Op het strand, in een watertoren of bij een kasteel. Het maakt me eigenlijk niet uit.

Wat is jouw motto? Mijn motto is “Als je niet kunt voelen waar je naar kijkt kun je nooit een ander iets laten voelen wanneer ze naar je foto’s kijken”. Dat is een uitspraak van een beroemde fotograaf (Don McCullin) en ik ben het roerend met hem eens. Ik ben een zeer enthousiaste fotograaf die bijzonder betrokken is met de (aspirant) echtparen.

In hoeverre worden de foto’s nog bewerkt? Foto’s worden altijd technisch nabewerkt. Foto’s voor een album worden naar wens en indien nodig ook cosmetisch nabewerkt.

Wat voor bijzondere dingen heb je meegemaakt tijdens bruiloften die je hebt gefotografeerd? Elke bruiloft is bijzonder. Een standaard bruiloft bestaat niet. Dat verraadt ook meteen mijn aanpak, want ik zal nooit een offerte uitbrengen voordat ik met het bruidspaar kennis heb gemaakt. Een trouwreportage koop je niet als een blikje doperwtjes. Mijn persoonlijke aanpak staat voorop en zorgt er voor dat het bruidspaar en ik een mooie onderlinge magie hebben die in de trouwreportage zeker tot uiting komt.

Geef je het bruidspaar actief aanwijzingen of ben je juist onzichtbaar? Een trouwreportage bestaat eigenlijk uit drie gedeelten. Eerstens is er natuurlijk de reportage zelf, met de geposeerde foto’s. De fotograaf en het paar gaan dan samen proberen om mooie foto’s te maken en daarbij worden veel aanwijzigingen over en weer gegeven. Het maken van de groepsfoto’s is een geweldig evenement. Het moet vooraf goed georganiseerd zijn met lijsten van gewenste groepen en zorg dat een ceremoniemeester de groepen verzamelt. Dan kan de fotograaf lekker met de mensen bezig zijn en met veel plezier de meest te gekke, spontane, prettige, en vooral feestelijk groepsfoto’s maken. De rest van de dag volgt de fotograaf de gebeurtenissen van de dag en leg ik in stemmige sfeerfoto’s de sfeer van de dag vast. Dan geef ik dus nauwelijks aanwijzingen en laat ik bruidspaar en gasten vooral zelf hun feest vieren.

Ben je ook actief in andere fotografie categorieën? Ik ben fulltime trouwfotograaf. Ik doe af en toe evenementen, maar dat zijn voornamelijk trouwjubilea en familiefoto’s.

Is er nog iets anders dat je wil delen met onze lezers? Ik wil heel veel delen met de lezers. Nodig mij gerust uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis, dan vertel ik je alles over trouwfotografie en wat daar allemaal bij komt kijken!

Offerte trouwfotograaf Hoofddorp aanvragen

Contact: Enthousiast geworden over trouwfotograaf Peter uit Hoofddorp en zijn foto’s? Neem dan direct contact op door hier je contactgegevens achter te laten! Of ga terug naar het artikel over betaalbare trouwfotografen of naar het overzichtsartikel trouwfotograaf Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn.

Naam

E-mail

Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

Locatie

Indicatie datum

Telefoonnummer

Geef een indicatie van je budget
Onder €500€500-€1000€1000-€2000Meer dan €2000Onbekend

Levering foto's
Alleen digitaalMet album

Type fotografie (een loveshoot vindt plaats een aantal weken//maanden voorafgaand aan de bruiloft)
BruiloftLoveshootLoveshoot & BruiloftOverig

Overige opmerkingen

Ik heb ook interesse in offertes van een (optioneel):
VideograafFotohokjeZelfstandig TrouwambtenaarWeddingplannerDJBandTrouwvervoerBloemistBakker

Na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar nog meer bruidsfotografen? Lees dan ook mijn blogs over betaalbare trouwfotografen en trouwfotograaf Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn, trouwfotograaf Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Zoetermeertrouwfotograaf Flevoland: Almere, Lelystad en Emmeloordtrouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Boschtrouwfotograaf Zeeland: Middelburg, Goes, Terneuzen en Vlissingen, trouwfotograaf Utrecht, Amersfoort en Veenendaaltrouwfotograaf Groningen, Winschoten en Stadskanaal, trouwfotograaf Friesland: Leeuwarden, Drachten en Texeltrouwfotograaf Overijssel: Zwolle en Deventertrouwfotograaf Twente: Enschede, Hengelo en Almelo, trouwfotograaf Gelderland: Nijmegen, Apeldoorn en Arnhemtrouwfotograaf Zuid-Limburg: Maastricht, Sittard, Valkenburg en Heerlen en trouwfotograaf Noord-Limburg: Weert, Venlo en Roermond.

Of lees hier meer over Hoofddorp.

Heb je een suggestie om mijn artikel over trouwfotografen in Hoofddorp te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf in Hoofddorp of een andere regio en wil je gratis toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! 

Ingezoomd: Trouwfotograaf Peter uit Hoofddorp
5 (100%) 1 vote