Ingezoomd: Trouwfotograaf Pim uit omgeving Den Bosch

Lees hieronder meer over Pim en vraag direct een gratis offerte aan voor een betaalbare trouwreportage. Of ga terug naar het artikel over betaalbare trouwfotografen of naar mijn blog over trouwfotografen in Eindhoven, Breda, Tilburg en Den Bosch.

 

Wat is je werkgebied? Heel Nederland.

Hoeveel bruiloften heb je al gefotografeerd? Vijftien met daarnaast projecten zoals een uitvaart, een communie en al enkele jaren bedrijfsfotografie. Ben sinds 2005 professioneel bezig met beeld.

Hoe heb je het vak geleerd? Tijdens mijn opleiding CMV op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met creatief hoofdvak audiovisueel en andere modules.

Waaraan herken je een goede trouwfotograaf? Heeft oog voor mensen en kan een stukje van de ziel vast leggen. Kan het geluk over laten komen en de sfeer van de dag vereeuwigen.

Wat is jouw stijl? Mijn kracht als fotograaf is het netjes kunnen begeleiden van mensen teneinde goede foto’s te hebben. Ook heb ik veel oog voor het publiek. Een goede fotograaf is zo onzichtbaar mogelijk en loopt zo min mogelijk in de weg. Hij kent zijn plaats.

Kan je een kostenindicatie geven van jouw standaard trouwfotografie pakketten? Begint bij drie uur fotografie ter plaatse voor €299,-. Ieder uur er boven op is €85,-. Kilometervergoeding van €0,25. Foto album begint bij €209,-, kunnen meestal ongeveer 50 foto’s in, maar die editor biedt veel ruimte. Alle prijzen hier vermeld incl. BTW. Dus:  4 uur: €384.-/6 uur. €554,-/8 uur: €724,-/10 uur: €894,-/12 uur: €1064,-

Werk je fulltime als fotograaf? Nee, is een deel van mijn vak als ondernemer. Ik verkoop en maak web content, video, foto, tekst.

Heb je een tip voor aanstaande bruidsparen? Houdt rekening bij het zoeken naar een trouwlocatie met een binnen en een buiten optie om foto’s te maken. Mocht het binnen worden vanwege het weer, dan is het handig om in het hoofd te houden dat binnen dan goed belicht mag zijn. Probeer niet te veel te plannen qua foto. On the fly gebeuren de mooiste dingen. Andere kant is een stukje regie welkom.

Heb je wel eens een prijs gewonnen met je foto’s? Nee

Waarin vind je dat jouw werk zich onderscheid van anderen? Ik krijg er altijd een lach uit, kan de ziel en het geluk pakken op beeld. Heb een goed gevoel voor hoogtes, dieptes, vergezichten en ruimte. Ik maak er ter plaatse altijd een feestje van. 🙂

Op welke locaties bij jou in de buurt fotografeer je graag bruidsreportages? Op Strijp S in Eindhoven zijn diverse prachtige locaties.

Wat is jouw motto? In het kader van fotografie zeg ik vaak tegen mensen die niet op de foto durven of willen: ‘Jij bent de enige die jezelf nu niet ziet, verder ziet iedereen je!’

In hoeverre worden de foto’s nog bewerkt? Meestal maak ik er altijd wel een stuk of 20 net even wat mooier. Als er ook een trouwboek bij komt dan ga je natuurlijk alles helemaal mooi maken.

Wat voor bijzondere dingen heb je meegemaakt tijdens bruiloften die je hebt gefotografeerd? Er kreeg een keer een bruidspaar een miniatuurhuis van karton met een cheque geld, was wel een mooi moment. Er werd een keer achteraf een foto opgevraagd van iemand die inmiddels was overleden, daar doe je het voor, de herinnering.

Geef je het bruidspaar actief aanwijzingen of ben je juist onzichtbaar? Ik ben onzichtbaar wanneer het moet en neem de leiding als het nodig is. Meestal een gezellige sessie!

Ben je ook actief in andere fotografie categorieën? Ja, heb uitvaarten vastgelegd en een keer een communie. Verder vanuit mijn onderneming voornamelijk promotievideo’s, bedrijfsportretten en social video’s voor online gebruik.

Is er nog iets anders dat je wil delen met onze lezers? Ik hoor graag van jullie!

Contact: Enthousiast geworden over Pim en zijn foto’s? Neem dan direct contact op door hier je contactgegevens achter te laten! Of ga terug naar het artikel over betaalbare trouwfotografen.

Naam

E-mail

Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

Locatie

Indicatie datum

Telefoonnummer

Geef een indicatie van je budget.
Minder dan €750€750-€1250€1250-€2000Meer dan €2000Onbekend

Stijl

Levering foto's
Alleen digitaalMet album

Type fotografie (een loveshoot vindt plaats een aantal weken//maanden voorafgaand aan de bruiloft)
BruiloftLoveshootLoveshoot & BruiloftOverig

Overige opmerkingen

Na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar nog meer bruidsfotografen? Lees dan ook mijn blogs over trouwfotograaf Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn, trouwfotograaf Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Zoetermeertrouwfotograaf Flevoland: Almere, Lelystad en Emmeloordtrouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Boschtrouwfotograaf Zeeland: Middelburg, Goes, Terneuzen en Vlissingen, trouwfotograaf Utrecht, Amersfoort en Veenendaaltrouwfotograaf Groningen, Winschoten en Stadskanaal, trouwfotograaf Friesland: Leeuwarden, Drachten en Texeltrouwfotograaf Overijssel: Zwolle en Deventertrouwfotograaf Twente: Enschede, Hengelo en Almelo, trouwfotograaf Gelderland: Nijmegen, Apeldoorn en Arnhemtrouwfotograaf Zuid-Limburg: Maastricht, Sittard, Valkenburg en Heerlen en trouwfotograaf Noord-Limburg: Weert, Venlo en Roermond.

Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf in Den Bosch of een andere regio en wil je toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! Je kan dit artikel eenvoudig delen op sociale media door middel van de icoontjes!

Ingezoomd: Trouwfotograaf Pim uit omgeving Den Bosch
4.6 (91.82%) 22 votes