Bruidsfotograaf Oss: 11 trouwfotografen voor elk budget

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen in Oss! Een bruiloft regelen is ontzettend veel werk. Wij helpen jullie graag met een van de taken: het inhuren van een goede en betrouwbare bruidsfotograaf uit Oss of omgeving van Oss. Klik op de onderstaande profielen om alle foto’s per trouwfotograaf te bekijken, meer te weten te komen over deze huwelijksfotografen en meteen een gratis offerte aan te vragen!

Foto credit hoofdfoto artikel: bruidsfotograaf Twan uit de buurt van Oss

Wat kost een bruidsfotograaf uit Oss?

Een bruiloft organiseren kost niet alleen veel tijd maar ook vaak veel geld. Gelukkig kennen wij bruidsfotografen uit Oss voor elk budget.

Er zit veel verschil tussen de prijzen van trouwfotografen. Goedkope bruidsfotografen vragen slechts €60 tot €100 per uur terwijl topfotografen vaak meer dan €200 per uur vragen. Gemiddeld kunnen jullie uitgaan van zo'n €150 per uur. En dat is exclusief een album.

Goedkope trouwfotograaf Oss

Zijn jullie verliefd geworden op een locatie of trouwjurk die eigenlijk veel te duur is en hebben jullie daarom nog maar weinig budget over voor de andere onderdelen van jullie bruiloft? Of vinden jullie het zonde om veel geld uit te geven aan een bruiloft en hebben jullie écht weinig budget? Overweeg dan om een goedkope bruidsfotograaf uit Oss in te huren. Een andere goede reden is natuurlijk dat jullie best meer willen uitgeven maar dat de foto’s van een bepaalde fotograaf jullie heel erg aanspreken én deze trouwfotograaf toevallig ook nog eens zeer betaalbaar blijkt te zijn.

De bruidsfotografen hieronder komen niet allemaal uit Oss zelf maar komen graag naar Oss om jullie bruiloft vast te leggen. De eventuele extra reiskosten vallen meestal erg mee, zeker in verhouding met de totale investering die je doet in een bruidsfotograaf op je bruiloft.

Al deze huwelijksfotografen kosten maximaal €100 per uur (gebaseerd op een pakket van 6 uur trouwfotografie, inclusief BTW, exclusief album en reiskosten). Bedenk wel dat prijs niet het belangrijkste is. Als jullie niet blij zijn met de foto's of het klikt niet met de fotograaf maakt het niet meer uit hoe goedkoop de foto's waren. Kies voor een bruidsfotograaf die echt bij jullie past!

Wat bepaalt wat een bruidsfotograaf uit Oss kost?

 • Kwaliteit: Over het algemeen geldt, hoe beter een trouwfotograaf is, hoe meer hij of zij kan vragen voor een trouwreportage.
 • Tijd: Hoeveel uur is de bruidsfotograaf aanwezig op jullie bruiloft? En niet te vergeten, hoeveel tijd besteedt hij of zij van te voren en na afloop van jullie bruiloft aan jullie? Een goedkope trouwfotograaf heeft wellicht geen tijd om persoonlijk kennis te komen maken of om 10 uur te besteden aan het uitzoeken en nabewerken van jullie trouwfoto's.
 • Opleiding en training: Heeft de fotograaf de Fotovakschool afgerond en volgt hij of zij elk jaar workshops bij bekende trouwfotografen? Dat kost veel tijd en geld die moeten worden terug verdiend. Jezelf met behulp van YouTube allerlei technieken aanleren kan ook en is een stuk goedkoper. Een fotograaf die autodidact is hoeft niet perse onder te doen voor een professioneel opgeleide fotograaf maar kijk wel goed of zijn of haar portfolio een hoog genoegen kwaliteit heeft.
 • Bekendheid en awards: Sommige bruidsfotografen hebben een hele goede reputatie en hebben titels gewonnen als "bruidsfotograaf van het jaar". Ook doen sommige fotografen mee aan wedstrijden. Winnen ze veel awards dan vertaalt zich dat vaak naar een hogere prijs.
 • Apparatuur: Als jullie fotograaf op zou komen dagen met alleen een mobieltje in z'n hand zouden jullie raar opkijken. Een trouwfotograaf moet investeren in professionele camera's en bijbehorende lenzen. Zijn of haar apparatuur kost al snel een paar duizend euro. En dan hebben ze ook nog een reserve camera nodig voor het geval er iets mis gaat met hun standaard toestel.
 • Populariteit: Je kan als fotograaf maar 1 bruiloft per dag fotograferen. Bovendien zijn de meeste bruiloften in het weekend in de maanden mei, juni, juli en september. Kortom, een bruidsfotograaf kan maar een stuk of 30 bruiloften fotograferen per jaar. Krijgt hij of zij elk jaar 50 aanvragen en moet hij veel bruidsparen teleur stellen? Dan is het jaar daarop de prijs omhoog doen geen slecht idee.

Vind de juiste trouwfotograaf in Oss: 5 tips

In Dordrecht wonen meerdere bruidsfotografen. Welke moeten jullie kiezen? Wij geven jullie graag 5 tips!

 1. Begin op tijd met zoeken; Populaire trouwfotografen worden al een jaar van tevoren geboekt. Het zou zo jammer zijn als de bruidsfotograaf die jullie helemaal zien zitten niet meer kan op jullie trouwdag.
 2. Spreek af met 1 of 2 fotografen; Als jullie iemand in het echt ontmoeten weet je of er een klik is. De trouwfotograaf is jullie hele bruiloft letterlijk vlakbij. Dan kan je maar beter een fotograaf inhuren die jullie aardig vinden dan iemand die jullie al na 2 uur irritant beginnen te vinden. Jullie moeten jullie op jullie gemak voelen zodat de bruidsfotograaf mooie ontspannen foto's van jullie kan maken. Bij twijfel kunnen jullie beter nog even verder zoeken.
 3. Bekijk een hele trouwreportage; Van het aankleden van de bruid, het ophaal moment en de eerste blik tot de trouwceremonie, receptie, diner en feest. Zien jullie veel foto's die jullie aanspreken of alleen een paar hele mooie en de rest matige foto's? Bijna elke trouwfotograaf kan jullie 15 prachtige foto's laten zien van 15 verschillende bruiloften. De écht goede fotografen weten een hele bruiloft lang een hoog niveau te houden.
 4. Stijl is een persoonlijke voorkeur; Bekijk samen veel foto's en bepaal wat voor soort foto's jullie mooi vinden. Romantisch? Modern? Creatief? Of toch liever journalistiek?  Sommige trouwfotografen zijn gespecialiseerd in een specifieke stijl. Maakt een trouwfotograaf schitterende vintage trouwfoto's maar houden jullie meer van modern? Zoek dan een andere fotograaf die in zijn of haar portfolio veel moderne trouwreportages heeft.
 5. Overweeg een tweede fotograaf, drone of videograaf; Willen jullie echt alles laten vastleggen op jullie bruiloft? Huur dan een tweede fotograaf in zodat niet alleen het aantrekken van jouw bruidsjurk wordt vastgelegd maar ook je aanstaande man wordt vereeuwigd terwijl hij zich op een andere locatie aankleedt. Sommige trouwfotografen hebben een drone waarmee ze spectaculaire beelden vanuit de lucht kunnen maken. Denk aan het oplaten van ballonnen of witte bruidsduiven of een mooie overzichtsfoto van jullie aankomst bij jullie trouwlocatie. Ook een videograaf kan veel mooie beelden maken.

Is er geen huwelijksfotograaf uit Oss zelf die jullie aanspreekt? Kijk dan verder bij alle fotografen die graag naar Oss reizen.

Trouwen in Oss

Hier vind je meer informatie van de gemeente over trouwen in de gemeente Oss. Op zoek naar een trouwambtenaar in Oss? Weet je nog niet waar jullie willen gaan trouwen? Deze mooie trouwlocaties in Oss zijn een aanrader:

 • Kasteel van Oijen: Kasteel van Oijen is de meest verrassende en sfeervolle trouwlocatie van de gemeente Oss. Puur, intiem en onbezorgd genieten midden in een natuurlijke omgeving. Dit prachtig verbouwde Rijksmonument is gelegen aan de historische 18e -eeuwse Lindenlaan met verre uitzichten over de landerijen en de Maas.
 • Klooster Bethlehem: Jullie gaan trouwen? Klooster Bethlehem heeft alles onder één dak en regelt jouw huwelijksdag tot in de puntjes. Van entertainment tot decor en van culinaire invulling tot creatieve styling. Beloof elkaar eeuwige trouw in de prachtige kapel van het klooster, maak de mooiste huwelijksfoto’s met het authentieke klooster als decor en geniet bij mooi weer met je gasten van een hapje en een drankje op ons sfeervolle terras.
 • Speciaalbierbrouwerij: De mooiste woorden van een trouwdag. ‘Ja, wij willen’. Jullie bruiloft verzorgen, dat doen we met liefde en plezier. Onze landelijke locatie is een fijn decor voor jullie feestdag. Het buitenleven is authentiek, puur en romantisch. Mooie waarden voor een trouwdag.
 • Acropolis: Acropolis is de perfecte trouwlocatie met niet alleen een grote zaal voor een spetterend feest maar ook een prachtige kapel op de eerste verdieping met glas-in-loodramen rondom en een geweldige sfeer. Huwelijksvoltrekking, receptie en een spetterend feest van A tot Z geregeld, heerlijk ontspannen op één locatie. Acropolis is daarmee een unieke trouwlocatie binnen de gemeente Oss. Diverse tortelduifjes gingen u voor en gaven elkaar hier het  ja-woord.

Bespaar niet op jullie bruidsfotograaf

Jullie bruiloft wordt fantastisch maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Om geld te besparen overwegen jullie om toch maar de buurman of die ene oom te vragen om jullie trouwfoto's te maken. Doe het niet! Laat de buurman lekker van jullie bruiloft genieten als gast en huur een professional in. Als straks de bruidstaart op is, jullie huwelijksreis voorbij is en jouw trouwjurk is verkocht is er nog maar weinig tastbaars over van jullie bruiloft. Behalve natuurlijk jullie trouwfoto's! Willen jullie straks ook een prachtige uitvergroting boven de bank? Kies dan voor een trouwfotograaf die foto's gaat maken die jullie écht mooi vinden!

Vergelijk 85 trouwfotografen

FotograafKiezen.nl is dé specialist op het gebied van trouwfotografen in Nederland! Meer dan 85 bruidsfotografen staan te popelen om jullie bruiloft te mogen fotograferen! Zoek en vergelijk op locatie, prijs, ervaring, stijl, kwalificaties, awards, tweede fotograaf, videograaf-combi, talenkennis en meer! Kom je er zelf niet uit? Mail ons dan op irene@fotograafkiezen.nl of whatsapp naar 06-11 65 35 99 (klik op het whatsapp icoontje rechts onderaan)! Wij helpen jullie graag om een trouwfotograaf te vinden die écht bij jullie past!

Offertes fotograaf bruiloft Oss

Snel én gratis offertes ontvangen van 2-4 trouwfotografen uit Oss en omgeving? Laat ons weten waar je precies naar op zoek bent (stijl, budget, aantal uren) dan matchen wij je met de leukste bruidsfotografen.

  Namen bruidspaar

  E-mail

  Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

  Locatie

  Trouwdatum

  Telefoonnummer

  Geef een indicatie van je budget

  Stijl

  Levering foto's

  Alleen digitaalMet album

  Overige opmerkingen

  Wij hebben ook interesse in

  FotohokjeLichtletters

  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken