Bruidsfotograaf Leiden

bruidsfotograaf-leiden-marline

Gaan jullie trouwen in Leiden en zoeken jullie nog een goede trouwfotograaf? Wij kennen een aantal leuke en betrouwbare bruidsfotografen uit Leiden en omgeving! Klik op de onderstaande profielen om alle foto’s per bruidsfotograaf te bekijken, meer te weten te komen over deze trouwfotografen en meteen een gratis offerte aan te vragen!

Kies uit ruim 85 trouwfotografen

FotograafKiezen.nl is de grootste trouwfotografen vergelijkingssite van Nederland! Opgericht in 2016 door Irene Reijman-Sikkel. Je vindt bij ons meer dan 85 bruidsfotografen voor elk budget! Je kan makkelijk zoeken op locatie, prijs, ervaring, stijl, kwalificaties, awards, tweede fotograaf, videograaf-combi, talenkennis en meer! Kom je er zelf toch niet uit? Mail ons dan op irene@fotograafkiezen.nl of whatsapp naar 06-11 65 35 99 voor persoonlijk advies!

Kosten bruidsfotograaf Leiden

Er zit veel verschil tussen de prijzen van trouwfotografen. Goedkope bruidsfotografen vragen slechts €60 tot €100 per uur terwijl topfotografen vaak meer dan €200 per uur vragen. Gemiddeld kunnen jullie uitgaan van zo'n €150 per uur. En dat is exclusief een album. Wat bepaalt wat een bruidsfotograaf uit Leiden kost?

 

 • Tijd die de fotograaf aan jullie bruiloft besteedt: Een goedkope trouwfotograaf komt waarschijnlijk niet bij jullie thuis langs voor een kennismakingsgesprek en besteedt veel minder tijd aan het selecteren en nabewerken van jullie trouwfoto's dan een duurdere trouwfotograaf. Voor €500 kan je nu eenmaal niet verwachten dat de trouwfotograaf 10 uur kan besteden aan het uitzoeken van alle foto's die hij/zij heeft gemaakt op jullie bruiloft.
 • Training: Goede fotografen blijven zichzelf verbeteren. Ze volgen met enige regelmaat cursussen en workshops bij bekende trouwfotografen. Dit kost allemaal geld en tijd. En die investering moeten ze weer terug zien te verdienen.
 • Apparatuur: Professionele camera's en alle bijbehorende lenzen kosten zo een paar duizend euro. En daarnaast hebben veel fotografen ook nog een reserve fototoestel bij zich voor het geval er iets mis gaat met hun standaard camera.
 • Populariteit: Een trouwfotograaf kan maar een stuk of 30 bruiloften per jaar fotograferen. Hoe meer bruidsparen ze willen boeken, hoe meer een bruidsfotograaf kan vragen. Echt populaire trouwfotografen zijn een jaar van tevoren al helemaal vol geboekt. Dit kan een reden zijn om het jaar daarna de prijzen te verhogen.
 • Ervaring: Over het algemeen geldt, hoe meer ervaring, hoe duurder. Dit hoeft natuurlijk niet waar te zijn want het staat een beginnende fotograaf vrij om meteen €200 te vragen en sommige zeer ervaren bruidsfotografen zijn nog steeds heel betaalbaar.
 • Awards: Hoe meer awards een bruidsfotograaf heeft gewonnen, hoe meer officiële erkenning hij/zij heeft gekregen voor zijn/haar werk. En daar hangt vaak een duurder prijskaartje aan.

Goedkope trouwfotograaf Leiden

De onderstaande bruidsfotografen komen niet allemaal uit Leiden zelf maar reizen graag naar Leiden om jullie bruiloft vast te leggen. De eventuele reiskosten vallen meestal in het niet in verhouding met de totale investering die je doet in een huwelijksfotograaf op je bruiloft.

Al deze huwelijksfotografen uit Zuid-Holland kosten maximaal €100 per uur (gebaseerd op een pakket van 6 uur trouwfotografie, inclusief BTW, exclusief album en reiskosten). Bedenk wel dat prijs niet het belangrijkste is. Als jullie niet blij zijn met de foto's of het klikt niet met de fotograaf maakt het niet meer uit hoe goedkoop de foto's waren. Kies voor een bruidsfotograaf die echt bij jullie past!

Top trouwfotograaf Leiden

Zoeken jullie een echte top fotograaf? Zo eentje die zoveel prachtige plaatjes schiet dat jullie niet kunnen kiezen welke jullie allemaal willen uitvergroten? Dan zijn jullie bij onderstaande bruidsfotografen aan het juiste adres. Afstand vinden zij geen probleem, ze komen graag naar Leiden.

Tips voor het vinden van de juiste trouwfotograaf in Leiden

Er zijn een heleboel bruidsfotografen in Leiden. Maar hoe kom je erachter welke trouwfotograaf écht bij jullie past? Wij geven jullie graag een paar tips!

 1. Bekijk een volledige trouwreportage: elke trouwfotograaf kan wel een paar mooie foto's maken. Maar kan jullie trouwfotograaf ook 20 mooie foto's maken van dezelfde bruiloft? Sommige trouwfotografen kunnen fantastische foto's maken tijdens een fotoshoot met alleen het bruidspaar maar zijn wellicht minder goed als het om het vastleggen van spontane momenten gaat.
 2. Welke stijl spreekt jullie aan? Romantisch of juist creatief of toch liever journalistiek. De stijl van een bruidsfotograaf is zoals je eigen handschrift, die verander je niet zo maar. De meeste trouwfotografen hebben een duidelijk eigen stijl en die begin je te herkennen als je een stuk of 20 foto's hebt bekeken.
 3. Vinden jullie het belangrijk dat zowel het opmaken van de bruid én het aankleden van de bruidegom worden vastgelegd? Overweeg dan om een duo in te huren. Twee fotografen missen helemaal niets van jullie bruiloft!
 4. Gaan jullie trouwen op een bijzondere locatie? Of gaan jullie 's avonds trouwen of in een kerk met veel kaarslicht? Dat vereist een goede techniek en veel ervaring met het fotograferen in donkere ruimtes. Heeft de fotograaf die jullie op het oog hebben daar aantoonbaar ervaring mee? Hier vinden jullie alle zeer ervaren trouwfotografen die al minimaal 150 bruiloften hebben gefotografeerd.

Is er geen trouwfotograaf uit Leiden zelf die jullie aanspreekt? Kijk dan verder bij alle fotografen die graag naar Leiden reizen.

Trouwen in Leiden

Meer informatie over trouwen in de gemeente Leiden vind je hier. Op zoek naar een trouwambtenaar in Leiden? Weet je nog niet waar jullie willen gaan trouwen? Inspiratie voor een mooie trouwlocatie in Leiden vind je hier:

 • Pakhuis Leiden: Het Pakhuis is een officiële trouwlocatie van de gemeente Leiden. Bij mooi weer creëren we graag een romantische setting voor de huwelijksvoltrekking in de intieme binnentuin. Bij Hollands weer verplaatsen we de ceremonie naar onze zaal. In het monumentale pand, op een steenworp afstand van de Hortus Botanicus kunnen jullie het huwelijksfeest van begin tot eind kunt vieren. Van het JA-woord en het aansnijden van de bruidstaart tot aan een spetterend feest als afsluiting.
 • De Leidse Rederij: Stapt u in het huwelijksbootje? Stichting De Leidse Rederij is specialist in bruiloftsvaarten en ook voor uw huwelijksdag geldt: Niets is ons te gek!
  Vaart u het liefst naar uw trouwlocatie toe? Zoekt u een originele wijze van vervoer voor uw gasten tijdens uw huwelijksfeest? Wilt u de bruidstaart aan boord aansnijden? Of aan het einde van het feest in de nacht samen romantisch naar een hotel varen?
 • Leidse Lente: Trouwen in Leiden gebeurt meestal in de trouwzaal van het stadhuis. Trouwen kan ook op de door de gemeente als ‘huis der gemeente’ aangewezen locaties. Leidse Lente behoort nu tot zo’n locatie en is een bijzondere plek om jullie trouwdag tot in de puntjes te laten verzorgen.
 • Hortus Leiden: Trouwen in de oudste botanische tuin van Nederland; midden in het groen én midden in het historische centrum van Leiden? In de Hortus botanicus is het mogelijk. Omgeven door weelderige bloemen en bijzondere bomen kunt u elkaar het ja-woord geven in de monumentale 18de eeuwse Oranjerie. Voor een receptie, borrel of feest staat de volledige tuin ter beschikking.

Bespaar niet op jullie trouwfotograaf

Een bruiloft is al duur genoeg denken jullie wellicht. Waarom dan nog eens €1000 uitgeven aan een goede bruidsfotograaf? Je trouwt maar één keer. De bruidstaart eet je op, je trouwjurk trek je maar één keer aan en die bruidsduiven kan je maar één kaar laten wegvliegen. Jullie trouwfoto's daarentegen bekijken jullie de komende 50 jaar hopelijk nog met veel plezier. En jullie willen vast ook een mooie uitvergroting op de muur van jullie grote dag. Kies daarom voor een trouwfotograaf die écht bij jullie past!

Foto credit hoofdfoto artikel: trouwfotograaf Marline uit Leiden

Offerte opvragen huwelijksfotograaf Leiden

Enthousiast geworden over bruidsfotografen in Leiden? Neem dan direct contact op door hier je gegevens achter te laten!

  Namen bruidspaar

  E-mail

  Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

  Locatie

  Trouwdatum

  Telefoonnummer

  Geef een indicatie van je budget

  Stijl

  Levering foto's

  Alleen digitaalMet album

  Overige opmerkingen

  Wij hebben ook interesse in

  FotohokjeLichtletters

  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken