Bruidsfotograaf Hoofddorp: 8 trouwfotografen voor elk budget

Trouwfotograaf Hoofddorp, aanzoek, Peter

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen in Hoofddorp! Een bruiloft regelen is ontzettend veel werk. Wij helpen jullie graag met een van de taken: het inhuren van een goede en betrouwbare bruidsfotograaf uit Hoofddorp of omgeving van Hoofddorp. Klik op de onderstaande profielen om alle foto’s per trouwfotograaf te bekijken, meer te weten te komen over deze huwelijksfotografen en meteen een gratis offerte aan te vragen!

Foto credit hoofdfoto artikel: bruidsfotograaf Peter uit Hoofddorp

Wat kost een bruidsfotograaf uit Hoofddorp?

Een bruiloft organiseren kost niet alleen veel tijd maar ook vaak veel geld. Gelukkig kennen wij bruidsfotografen uit Hoofddorp voor elk budget.

Er zit veel verschil tussen de prijzen van trouwfotografen. Goedkope bruidsfotografen vragen slechts €60 tot €100 per uur terwijl topfotografen vaak meer dan €200 per uur vragen. Gemiddeld kunnen jullie uitgaan van zo'n €150 per uur. En dat is exclusief een album.

Goedkope trouwfotograaf Hoofddorp

Zijn jullie verliefd geworden op een locatie of trouwjurk die eigenlijk veel te duur is en hebben jullie daarom nog maar weinig budget over voor de andere onderdelen van jullie bruiloft? Of vinden jullie het zonde om veel geld uit te geven aan een bruiloft en hebben jullie écht weinig budget? Overweeg dan om een goedkope bruidsfotograaf uit Hoofddorp in te huren. Een andere goede reden is natuurlijk dat jullie best meer willen uitgeven maar dat de foto’s van een bepaalde fotograaf jullie heel erg aanspreken én deze trouwfotograaf toevallig ook nog eens zeer betaalbaar blijkt te zijn.

De bruidsfotografen hieronder komen niet allemaal uit Hoofddorp zelf maar komen graag naar Hoofddorp om jullie bruiloft vast te leggen. De eventuele extra reiskosten vallen meestal erg mee, zeker in verhouding met de totale investering die je doet in een bruidsfotograaf op je bruiloft.

Al deze huwelijksfotografen uit (de omgeving van) Noord-Holland kosten maximaal €100 per uur (gebaseerd op een pakket van 6 uur trouwfotografie, inclusief BTW, exclusief album en reiskosten). Bedenk wel dat prijs niet het belangrijkste is. Als jullie niet blij zijn met de foto's of het klikt niet met de fotograaf maakt het niet meer uit hoe goedkoop de foto's waren. Kies voor een bruidsfotograaf die echt bij jullie past!

Wat bepaalt wat een bruidsfotograaf uit Hoofddorp kost?

 • Kwaliteit: Over het algemeen geldt, hoe beter een trouwfotograaf is, hoe meer hij of zij kan vragen voor een trouwreportage.
 • Tijd: Hoeveel uur is de bruidsfotograaf aanwezig op jullie bruiloft? En niet te vergeten, hoeveel tijd besteedt hij of zij van te voren en na afloop van jullie bruiloft aan jullie? Een goedkope trouwfotograaf heeft wellicht geen tijd om persoonlijk kennis te komen maken of om 10 uur te besteden aan het uitzoeken en nabewerken van jullie trouwfoto's.
 • Opleiding en training: Heeft de fotograaf de Fotovakschool afgerond en volgt hij of zij elk jaar workshops bij bekende trouwfotografen? Dat kost veel tijd en geld die moeten worden terug verdiend. Jezelf met behulp van YouTube allerlei technieken aanleren kan ook en is een stuk goedkoper. Een fotograaf die autodidact is hoeft niet perse onder te doen voor een professioneel opgeleide fotograaf maar kijk wel goed of zijn of haar portfolio een hoog genoegen kwaliteit heeft.
 • Bekendheid en awards: Sommige bruidsfotografen hebben een hele goede reputatie en hebben titels gewonnen als "bruidsfotograaf van het jaar". Ook doen sommige fotografen mee aan wedstrijden. Winnen ze veel awards dan vertaalt zich dat vaak naar een hogere prijs.
 • Apparatuur: Als jullie fotograaf op zou komen dagen met alleen een mobieltje in z'n hand zouden jullie raar opkijken. Een trouwfotograaf moet investeren in professionele camera's en bijbehorende lenzen. Zijn of haar apparatuur kost al snel een paar duizend euro. En dan hebben ze ook nog een reserve camera nodig voor het geval er iets mis gaat met hun standaard toestel.
 • Populariteit: Je kan als fotograaf maar 1 bruiloft per dag fotograferen. Bovendien zijn de meeste bruiloften in het weekend in de maanden mei, juni, juli en september. Kortom, een bruidsfotograaf kan maar een stuk of 30 bruiloften fotograferen per jaar. Krijgt hij of zij elk jaar 50 aanvragen en moet hij veel bruidsparen teleur stellen? Dan is het jaar daarop de prijs omhoog doen geen slecht idee.

Vind de juiste trouwfotograaf in Hoofddorp: 5 tips

In Hoofddorp wonen meerdere bruidsfotografen. Welke moeten jullie kiezen? Wij geven jullie graag 5 tips!

 1. Begin op tijd met zoeken; Populaire trouwfotografen worden al een jaar van tevoren geboekt. Het zou zo jammer zijn als de bruidsfotograaf die jullie helemaal zien zitten niet meer kan op jullie trouwdag.
 2. Spreek af met 1 of 2 fotografen; Als jullie iemand in het echt ontmoeten weet je of er een klik is. De trouwfotograaf is jullie hele bruiloft letterlijk vlakbij. Dan kan je maar beter een fotograaf inhuren die jullie aardig vinden dan iemand die jullie al na 2 uur irritant beginnen te vinden. Jullie moeten jullie op jullie gemak voelen zodat de bruidsfotograaf mooie ontspannen foto's van jullie kan maken. Bij twijfel kunnen jullie beter nog even verder zoeken.
 3. Bekijk een hele trouwreportage; Van het aankleden van de bruid, het ophaal moment en de eerste blik tot de trouwceremonie, receptie, diner en feest. Zien jullie veel foto's die jullie aanspreken of alleen een paar hele mooie en de rest matige foto's? Bijna elke trouwfotograaf kan jullie 15 prachtige foto's laten zien van 15 verschillende bruiloften. De écht goede fotografen weten een hele bruiloft lang een hoog niveau te houden.
 4. Stijl is een persoonlijke voorkeur; Bekijk samen veel foto's en bepaal wat voor soort foto's jullie mooi vinden. Romantisch? Modern? Creatief? Of toch liever journalistiek?  Sommige trouwfotografen zijn gespecialiseerd in een specifieke stijl. Maakt een trouwfotograaf schitterende vintage trouwfoto's maar houden jullie meer van modern? Zoek dan een andere fotograaf die in zijn of haar portfolio veel moderne trouwreportages heeft.
 5. Overweeg een tweede fotograaf, drone of videograaf; Willen jullie echt alles laten vastleggen op jullie bruiloft? Huur dan een tweede fotograaf in zodat niet alleen het aantrekken van jouw bruidsjurk wordt vastgelegd maar ook je aanstaande man wordt vereeuwigd terwijl hij zich op een andere locatie aankleedt. Sommige trouwfotografen hebben een drone waarmee ze spectaculaire beelden vanuit de lucht kunnen maken. Denk aan het oplaten van ballonnen of witte bruidsduiven of een mooie overzichtsfoto van jullie aankomst bij jullie trouwlocatie. Ook een videograaf kan veel mooie beelden maken.

Is er geen huwelijksfotograaf uit Hoofddorp zelf die jullie aanspreekt? Kijk dan verder bij alle fotografen die graag naar Hoofddorp reizen.

Trouwen in Hoofddorp

Hier vind je meer informatie van de gemeente over trouwen in de gemeente Hoofddorp. Op zoek naar een trouwambtenaar in Hoofddorp? Weet je nog niet waar jullie willen gaan trouwen? Deze mooie trouwlocaties in Hoofddorp zijn een aanrader:

 • Het Oude Raadhuis: Ga je binnenkort trouwen? Het Oude Raadhuis is dé trouwlocatie in Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). Middenin het hart van Hoofddorp staat het prachtige Oude Raadhuis, een historisch pand met allure. Dé ultieme plek om het ja-woord te geven. Wil je in de spotlights op het podium van de theaterzaal (100 zitplaatsen) of kies je liever voor een intieme bijeenkomst in het kabinet (25-30 plaatsen)?
 • Papa’s Beach House: Voor een sprookjeshuwelijk is Papa’s Beach House de ideale trouwlocatie. Onze locatie ligt midden in het bos, grenzend aan een meer. Het privéstrandje aan het water is ideaal voor een intieme ceremonie in de buitenlucht. Papa’s Beach House is een officiële trouwlocatie.
 • De Pimpernel: Binnenkort trouwen of een trouwfeest vieren? En ben je daarom op zoek naar een bijzondere trouwlocatie in Hoofddorp? Restaurant de Pimpernel is een officiële trouwlocatie met een bijzondere trouwzaal. De trouwzaal van de Pimpernel beschikt over een eigen pantry en heeft een capaciteit tot 30 personen. De trouwzaal is geschikt voor het houden van een trouwceremonie, feest of diner. De trouwzaal is per dag(deel) te reserveren.
 • Restaurant Lieveling: Restaurant Lieveling is een officiële trouwlocatie. De ceremonie kan zowel binnen als buiten plaats vinden. Wij beschikken over het meest aantrekkelijke uitzicht van Haarlemmermeer inclusief een prachtige zonsondergang over het water.
 • Claus: Voor een buitengewoon romantische en veelzijdige trouwlocatie bent u bij ons aan het juiste adres.Wat dacht u van een spetterend feest onder de sterrenhemel in The Patio in Claus?
 • Restaurant Long Island: Wanneer u iets te vieren heeft, bent u bij Restaurant Long Island aan het juiste adres! Wij werken graag mee aan het organiseren van een geslaagde dag en doen onze uiterste best er een onvergetelijke belevenis van te maken. Voor een besloten feest kunt u gebruik maken van onze gezellig ingerichte zaal voor ongeveer 50 personen. Zowel restaurant als zaal beschikken over een overdekt en verwarmd terras met sensationeel uitzicht op de Toolenburger Plas in Hoofddorp.

Bespaar niet op jullie bruidsfotograaf

Jullie bruiloft wordt fantastisch maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Om geld te besparen overwegen jullie om toch maar de buurman of die ene oom te vragen om jullie trouwfoto's te maken. Doe het niet! Laat de buurman lekker van jullie bruiloft genieten als gast en huur een professional in. Als straks de bruidstaart op is, jullie huwelijksreis voorbij is en jouw trouwjurk is verkocht is er nog maar weinig tastbaars over van jullie bruiloft. Behalve natuurlijk jullie trouwfoto's! Willen jullie straks ook een prachtige uitvergroting boven de bank? Kies dan voor een trouwfotograaf die foto's gaat maken die jullie écht mooi vinden!

Vergelijk 85 trouwfotografen

FotograafKiezen.nl is dé specialist op het gebied van trouwfotografen in Nederland! Meer dan 85 bruidsfotografen staan te popelen om jullie bruiloft te mogen fotograferen! Zoek en vergelijk op locatie, prijs, ervaring, stijl, kwalificaties, awards, tweede fotograaf, videograaf-combi, talenkennis en meer! Kom je er zelf niet uit? Mail ons dan op irene@fotograafkiezen.nl of whatsapp naar 06-11 65 35 99 (klik op het whatsapp icoontje rechts onderaan)! Wij helpen jullie graag om een trouwfotograaf te vinden die écht bij jullie past!

Offertes fotograaf bruiloft Hoofddorp

Snel én gratis offertes ontvangen van 2-4 trouwfotografen uit Hoofddorp en omgeving? Laat ons weten waar je precies naar op zoek bent (stijl, budget, aantal uren) dan matchen wij je met de leukste bruidsfotografen.

  Namen bruidspaar

  E-mail

  Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

  Locatie

  Trouwdatum

  Telefoonnummer

  Geef een indicatie van je budget

  Stijl

  Levering foto's

  Alleen digitaalMet album

  Overige opmerkingen

  Wij hebben ook interesse in

  FotohokjeLichtletters

  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken