3 Trouwfotografen uit Zwolle & Deventer

Bruidsfotografen Zwolle & Deventer

Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie nog op zoek naar een professionele trouwfotograaf in Zwolle, Meppel, Kampen, Hardenberg, Ommen, Raalte of Deventer? Hieronder vind je een overzicht van een aantal bruiloftsfotografen uit West-Overijssel. Ik heb een apart blog geschreven over trouwfotografen in Enschede, Hengelo & Almelo. We hebben al deze fotografen een paar vragen gesteld over hun stijl, tips en ervaringen zodat jullie als bruidspaar een beter beeld van ze kunnen krijgen. Er zitten er ongetwijfeld een paar bij die jullie aanspreken! Enthousiast geworden en meteen een aantal offertes aanvragen? Dat kan heel gemakkelijk via ons offerte aanvraag formulier!

Trouwfotograaf Stephan uit Zwolle

Trouwfotograaf Leiden - Stephan Jansen, bruidsmeisje

Stephan startte in 1980 zijn fotografie winkel. Vele Zwollenaren kochten in zijn winkel hun eerste fototoestel. Al snel breidde hij uit naar studiofotografie en huwelijksfotografie. Sinds 2003 geeft hij ook fotocursussen. Het team van Stephan Jansen bestaat uit een aantal enthousiaste en creatieve fotografen die elkaar goed aanvullen.

Ervaring: Ik fotografeer al ruim 30 jaar en nog steeds met veel plezier. In totaal heb ik meer dan 1600 bruiloften gefotografeerd.

Een goede bruidsreportage: Juiste momenten vastgelegd en dat het bruidspaar niet in de standaard “standjes” staat.

Tips voor bruidsparen: Kijk of het contact tussen jullie en de fotograaf goed is. Kan bepalend zijn voor de dag.

Typisch Stephan: Creatieve albums met maximale kwaliteit. Helaas zijn er fotografen, die vanwege de prijs, voor goedkope aanbieders gaan.

Trouwfotograaf Leiden - Stephan Jansen

Mijn stijl: Spontane foto’s en passie.

Op de achtergrond of juist niet: Tijdens de buitensessie is het een wisselwerking en krijgt het bruidspaar aanwijzingen. Ook met de groepsfoto’s neem ik de regie. Daarnaast ben ik onopvallend aanwezig om de ceremonie en sfeermomenten vast te leggen.

Mijn motto: Blijf vooral jezelf.

Bijzondere bruiloft: In Uganda en Thailand, maar ook in Nederland. Elk bruidspaar is uniek.

En verder: Kies een professional die ruime ervaring heeft en laat vrienden/familie lekker feest vieren die dag.

Trouwfotograaf Dorieke uit omgeving Zwolle

Trouwfotograaf Zwolle - Dorieke Zevenberg 1

Dorieke studeerde in 2008 af aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Ze is gespecialiseerd in ‘bolle buiken’, baby’s, kinderen, bruiloften en ‘liefde in beeld’. Samen met haar man en 3 zoons woont ze Hasselt.

Ervaring: Ik fotografeer sinds 2006 bruiloften. Naast fotosessies van gezinnen en zakelijke opdrachten fotografeer ik gemiddeld zo’n 10 bruiloften per jaar.

Een goede bruidsreportage: De foto’s moeten een goede indruk van de dag weergeven, met veel oog voor detail. Ik hou ervan de sfeer vast te leggen zodat het bruidspaar, hun gasten e.a. het gevoel krijgen alsof ze er (weer) bij zijn. Daarnaast vind ik heldere, frisse foto’s belangrijk, dit geeft mijn stijl ook goed weer.


Trouwfotograaf Zwolle - Dorieke ZevenbergTips voor bruidsparen
: Kijk goed rond, er zijn zoveel verschillende fotografen. Spreken de foto’s van een fotograaf jou aan, maak dan eens een afspraak. Want naast de kwaliteit van de foto’s vind ik ook de klik tussen bruidspaar en fotograaf heel belangrijk. Je werkt toch soort van ‘samen’ die dag. En bezuinig alsjeblieft niet op een bruidsfotograaf. Goede foto’s en een mooi album kost veel geld, ik weet het, maar het is het zo waard. Niks is zo zonde als dat je later denkt, hadden we maar meer geïnvesteerd in de fotografie.

Typisch Dorieke: 
Ik hoor vaak terug dat mensen mijn stijl herkennen, dat uit zich in de helderheid in mijn foto’s, licht en fris, met oog voor detail. Verder krijg ik vaak terug dat mensen mij niet echt opmerken op de bruiloft, ik probeer zoveel mogelijk onopvallend aanwezig te zijn maar geen moment te missen.

Mijn stijl: Licht, fris, natuurlijk, oog voor details, sfeervol.

Mijn motto: Blijf dichtbij jezelf (dit geldt voor zowel mij als het bruidspaar).

Op de achtergrond of juist niet: Bij de fotosessie geef ik wel aanwijzingen. Maar ik zet een bruidspaar niet constant in bepaalde houdingen. Ik vind het belangrijk dat je de chemie bij het bruidspaar opmerkt. Dat doe ik door ze bijvoorbeeld samen te laten dansen, te kietelen, dichtbij elkaar te zijn en elkaar in de ogen te kijken. Wat er daarna gebeurt leg ik vast en dat zijn dan vaak die ongedwongen momenten.

Bijzondere bruiloft: Niet een is voor mij het meest bijzonder, er zijn er wel een aantal die er voor mij uitspringen en dat zijn vaak de bruiloften waar veel aandacht is voor aankleding van de dag. Zoals versiering, sommige mensen maken dit zo persoonlijk en zo passend bij de personen die ze zijn. Die sfeer voel ik dan en dat maakt mij gelukkig. Dit zijn enkele tuinfeesten geweest, waarbij een grote tent met lange tafels, versierd met mooi servies en landelijke bloemetjes, kaarsjes, bbq etc. Geweldig! Maar ook wanneer het werk van het bruidspaar geïntegreerd wordt in de dag vind ik gaaf, zo heb ik al eens een sabelwacht gefotografeerd, mochten de gasten in een tank rijden, of waren er paarden met hele oude koetsen omdat de moeder van de bruidegom in de paardenwereld zat. Dat vind ik leuke dingen!

Bruidsfotograaf Anne-Floor uit Zwolle

Trouwfotograaf Zwolle - Anne-Floor Breet

Anne-Floor studeerde in 2014 af in de richting Fotografie en Vormgeving. Naast bruiloften fotografeert ze ook met enthousiasme gezinnen en fashion. Graag werkt ze op locatie in plaats van in een studio. Dat kan bij mensen thuis of midden in de natuur  waar ze kan spelen met licht.

Ervaring: Ook al ben ik nog jong (23), het is alweer 5 jaar geleden dat ik begon met het fotograferen van bruiloften. Momenteel doe ik ongeveer 13 bruiloften in het jaar.

Een goede bruidsreportage: Herken je door de sfeer die de hele reportage met zich meebrengt. Het is zo belangrijk dat het bruidspaar en de gasten de dag volledig kunnen herbeleven door het bekijken van de foto’s.  En dat je juist de bijzondere momenten van zo’n dag kunt vangen, maakt alles speciaal: een handje, een blik van verstandhouding, emotie….

Tips voor bruidsparen: Dat ze vooral iemand zoeken bij wie ze een goed gevoel hebben. Een klik en vertrouwen is ongelofelijk belangrijk. Daarnaast kan ik natuurlijk niet in de portemonnee van een bruidspaar kijken, maar er is een groot verschil tussen een ‘vriend die best leuk foto’s kan maken’ en een specialistische bruidsfotograaf.

Typisch Anne-Floor: Mij gaat het niet om de technisch perfecte plaatjes, maar om de sfeer die van een foto kan afspatten. En ik maak nauwelijks gebruik van hulpmiddelen: ik flits niet en ik gebruik geen filters als het niet nodig is: ik gebruik de authenticiteit van het moment en werk hooguit een foto een beetje bij. Meer is mijns inziens ook niet nodig.

Mijn stijl: Mijn stijl is journalistiek of verhalend: ik probeer het verhaal te vertellen van een heel bijzondere dag. En ik probeer altijd die speciale momenten te pakken: de kleine details zijn belangrijk. De sfeer op jouw dag is voor mij altijd een inspiratie en dat laat ik ook terugkomen in mijn reportage: detailfoto’s van de versieringen, corsages, boeket, een zon die prachtig tevoorschijn komt door een rij bomen: dan zorg ik er wel voor dat mijn bruidspaar daar staat… Het allermooiste moment voor mij om te fotograferen zijn de eerste uren waar een bruid of een bruidegom zich klaarmaakt: er hangt wat in de lucht, een bepaalde verwachting… En dat moment als bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien: het mooiste dat er is!
Toch maak ik niet alleen foto’s van wat er gebeurt op de dag zelf: ook een bruidsreportage waar ik een uurtje alleen ben met het bruidspaar is echt de moeite waard: een rustpunt op een heel drukke dag, waarbij de meest mooie en liefdevolle beelden zijn te maken.

Op de achtergrond of juist niet: Tijdens jouw trouwdag ben ik alleen zichtbaar en geef ik duidelijke aanwijzingen als dat van me verwacht wordt: dus tijdens de reportage met het bruidspaar alleen en tijdens het eventueel maken van groepsfoto’s. Daar tussendoor ga ik gewoon mijn gang, waardoor je het vaak niet doorhebt dat ik aan het klikken ben. Dat is mijn kracht.

Mijn motto: Love is everything, vandaar dat ik ook zo houd van bruiloften. Waar je de liefde viert met mensen waar je van houdt. Wat is mooier dan dat!

Bijzondere bruiloft: Mijn meest bijzondere bruiloft is een er eentje geweest die op Ameland werd gehouden. De bruid had de bruiloft al twee jaar voorbereid en dat kon je ook zien: aan alles was gedacht! De sfeer van het eiland, het prachtige weer, de vrienden die er het hele weekend waren, de bruidstaart(en), de versieringen. Helemaal super om op die manier met elkaar de liefde te vieren! Ik heb er zelf ook maar een weekendje weg van gemaakt….

En verder: Ik hoor vaak bruidsparen zeggen: ik houd er niet van om op de foto te gaan.  Wees er niet bang voor dat je niet goed op de foto komt te staan. Na een half uurtje merk je namelijk al niet meer dat ik aan het fotograferen ben en vanaf dat moment gaat alles vanzelf.  En geloof me: elk bruidspaar staat goed op de foto, omdat je die dag sowieso straalt…
En mijn grootste wens is ooit destination weddings te fotograferen…dus als iemand in het buitenland wil trouwen: dan ben ik je vrouw!

Contact: Enthousiast geworden over deze fotografen en hun foto’s? Neem dan direct contact op en ontvang gratis offertes door hier je gegevens achter te laten!

Naam

E-mail

Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

Locatie

Indicatie datum

Telefoonnummer

Geef een indicatie van je budget. De meeste fotografen rekenen ~€100-€150/uur.
Minder dan €750€750-€1250€1250-€2000Meer dan €2000Onbekend

Stijl

Levering foto's (een fotoalbum kost al snel €300).
Alleen digitaalMet album

Type fotografie (een loveshoot vindt plaats een aantal weken//maanden voorafgaand aan de bruiloft)
BruiloftLoveshootLoveshoot & BruiloftOverig

Overige opmerkingen

Na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar nog meer bruidsfotografen? Lees dan ook mijn blogs over betaalbare trouwfotografen en trouwfotograaf Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn, trouwfotograaf Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Zoetermeertrouwfotograaf Flevoland: Almere, Lelystad en Emmeloordtrouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Boschtrouwfotograaf Zeeland: Middelburg, Goes, Terneuzen en Vlissingen, trouwfotograaf Utrecht, Amersfoort en Veenendaaltrouwfotograaf Groningen, Winschoten en Stadskanaal, trouwfotograaf Friesland: Leeuwarden, Drachten en Texeltrouwfotograaf Twente: Enschede, Hengelo en Almelo, trouwfotograaf Gelderland: Nijmegen, Apeldoorn en Arnhemtrouwfotograaf Zuid-Limburg: Maastricht, Sittard, Valkenburg en Heerlen en trouwfotograaf Noord-Limburg: Weert, Venlo en Roermond.

Op zoek naar een bijzondere locatie voor je trouwfeest? Overweg dan de partyschepen van Rederij Keur in Zwolle!

Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf in Zwolle, Meppel, Kampen, Hardenberg, Ommen, Raalte, Deventer of een andere regio en wil je toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! Je kan dit artikel eenvoudig delen op sociale media door middel van de icoontjes!

3 Trouwfotografen uit Zwolle & Deventer
4.6 (92.5%) 8 votes