Trouwfotograaf uit Maastricht op jullie bruiloft

huwelijksfotograaf-Erwin-Maastricht

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! Een bruiloft regelen is heel veel werk. Wij besparen jullie graag tijd en zetten alvast 15 leuke en betrouwbare bruidsfotografen uit Maastricht en omgeving op een rijtje! Als je op een profiel klikt kan je alle foto’s per bruidsfotograaf bekijken. Je ziet dan ook welke trouwpakketten hij of zij aanbiedt, wat het kost en nog veel meer informatie over de stijl, ervaring, werkwijze en kwalificaties van de trouwfotograaf. Ook kan je meteen een gratis offerte aan te vragen en checken of je favoriete fotograaf nog beschikbaar is op jullie grote dag!

Kies uit ruim 85 trouwfotografen

FotograafKiezen.nl is de grootste trouwfotografen vergelijkingssite van Nederland! Opgericht in 2016 door Irene Reijman-Sikkel. Je vindt bij ons meer dan 85 bruidsfotografen voor elk budget! Je kan makkelijk zoeken op locatie, prijs, ervaring, stijl, kwalificaties, awards, tweede fotograaf, videograaf-combi, talenkennis en meer! Kom je er zelf toch niet uit? Mail ons dan op irene@fotograafkiezen.nl of whatsapp naar 06-11 65 35 99 voor persoonlijk advies!

 

Vind dé perfecte trouwfotograaf in Maastricht

Er zijn velen bruidsfotografen in Maastricht. De ene trouwfotograaf maakt graag romantische foto’s terwijl een ander juist beter is in moderne trouwfoto’s. Ook verschillen huwelijksfotografen in hun werkwijze, persoonlijkheid en tarieven. Kortom, hoe weet je welke trouwfotograaf écht bij jullie past? Deze tips helpen je op weg!

 1. Bekijk een volledige trouwreportage: elke trouwfotograaf kan wel een paar mooie foto's maken. Maar kan jullie trouwfotograaf ook 20 mooie foto's maken van dezelfde bruiloft? Sommige trouwfotografen kunnen fantastische foto's maken tijdens een fotoshoot met alleen het bruidspaar maar zijn wellicht minder goed als het om het vastleggen van spontane momenten gaat.
 2. Welke stijl spreekt jullie aan? Romantisch of juist creatief of toch liever journalistiek. De stijl van een bruidsfotograaf is zoals je eigen handschrift, die verander je niet zo maar. De meeste trouwfotografen hebben een duidelijk eigen stijl en die begin je te herkennen als je een stuk of 20 foto's hebt bekeken.
 3. Vinden jullie het belangrijk dat zowel het opmaken van de bruid én het aankleden van de bruidegom worden vastgelegd? Overweeg dan om een duo in te huren. Twee fotografen missen helemaal niets van jullie bruiloft!
 4. Gaan jullie trouwen op een bijzondere locatie? Of gaan jullie 's avonds trouwen of in een kerk met veel kaarslicht? Dat vereist een goede techniek en veel ervaring met het fotograferen in donkere ruimtes. Heeft de fotograaf die jullie op het oog hebben daar aantoonbaar ervaring mee? Hier vinden jullie alle zeer ervaren trouwfotografen die al minimaal 150 bruiloften hebben gefotografeerd.

Zit de trouwfotograaf van jullie dromen er niet tussen? Gelukkig zijn er een heleboel fotografen die graag naar Maastricht afreizen.

Prijzen bruidsfotograaf Maastricht

Er zit veel verschil tussen de prijzen van trouwfotografen. Goedkope bruidsfotografen vragen slechts €60 tot €100 per uur terwijl topfotografen vaak meer dan €200 per uur vragen. Gemiddeld kunnen jullie uitgaan van zo'n €150 per uur. En dat is exclusief een album. Welke factoren bepalen hoeveel een bruidsfotograaf uit Maastricht kost?

 

 • Tijd die de fotograaf aan jullie bruiloft besteedt: Een goedkope trouwfotograaf komt waarschijnlijk niet bij jullie thuis langs voor een kennismakingsgesprek en besteedt veel minder tijd aan het selecteren en nabewerken van jullie trouwfoto's dan een duurdere trouwfotograaf. Voor €500 kan je nu eenmaal niet verwachten dat de trouwfotograaf 10 uur kan besteden aan het uitzoeken van alle foto's die hij/zij heeft gemaakt op jullie bruiloft.
 • Training: Goede fotografen blijven zichzelf verbeteren. Ze volgen met enige regelmaat cursussen en workshops bij bekende trouwfotografen. Dit kost allemaal geld en tijd. En die investering moeten ze weer terug zien te verdienen.
 • Apparatuur: Professionele camera's en alle bijbehorende lenzen kosten zo een paar duizend euro. En daarnaast hebben veel fotografen ook nog een reserve fototoestel bij zich voor het geval er iets mis gaat met hun standaard camera.
 • Populariteit: Een trouwfotograaf kan maar een stuk of 30 bruiloften per jaar fotograferen. Hoe meer bruidsparen ze willen boeken, hoe meer een bruidsfotograaf kan vragen. Echt populaire trouwfotografen zijn een jaar van tevoren al helemaal vol geboekt. Dit kan een reden zijn om het jaar daarna de prijzen te verhogen.
 • Ervaring: Over het algemeen geldt, hoe meer ervaring, hoe duurder. Dit hoeft natuurlijk niet waar te zijn want het staat een beginnende fotograaf vrij om meteen €200 te vragen en sommige zeer ervaren bruidsfotografen zijn nog steeds heel betaalbaar.
 • Awards: Hoe meer awards een bruidsfotograaf heeft gewonnen, hoe meer officiële erkenning hij/zij heeft gekregen voor zijn/haar werk. En daar hangt vaak een duurder prijskaartje aan.

Goedkope trouwfotograaf Maastricht

Een bruiloft kost handen vol geld. Hebben jullie nog maar weinig budget over? Kies dan voor een goedkope huwelijksfotograaf om jullie bruiloft vast te leggen. Wij kennen een aantal goedkope trouwfotografen. De meeste komen niet uit Maastricht maar vinden het geen probleem om naar Maastricht te komen. De eventuele reiskosten vallen meestal in het niet in verhouding met de totale investering die je doet in een huwelijksfotograaf op je bruiloft.

Al deze huwelijksfotografen kosten maximaal €100 per uur (gebaseerd op een pakket van 6 uur trouwfotografie, inclusief BTW, exclusief album en reiskosten). Bedenk wel dat prijs niet het belangrijkste is. Als jullie niet blij zijn met de foto's of het klikt niet met de fotograaf maakt het niet meer uit hoe goedkoop de foto's waren. Kies voor een bruidsfotograaf die echt bij jullie past!

Top fotograaf op jullie bruiloft in Maastricht

Altijd al gedroomd van een serie top trouwfoto’s? Van die foto’s die uit een glossy magazine lijken te komen? Je hoeft geen fotomodel te zijn om prachtige trouwfoto’s te krijgen. Een echte goede top trouwfotograaf weet elk bruidspaar schitterend vast te leggen. Het wordt nog lastig om te kiezen welke foto’s jullie gaan uitvergroten. Afstand vinden zij geen probleem, ze komen graag naar Maastricht.

Bespaar niet op jullie trouwfotograaf

Een bruiloft is al duur genoeg denken jullie wellicht. Waarom dan nog eens €1000 uitgeven aan een goede bruidsfotograaf? Je trouwt maar één keer. De bruidstaart eet je op, je trouwjurk trek je maar één keer aan en die bruidsduiven kan je maar één kaar laten wegvliegen. Jullie trouwfoto's daarentegen bekijken jullie de komende 50 jaar hopelijk nog met veel plezier. En jullie willen vast ook een mooie uitvergroting op de muur van jullie grote dag. Kies daarom voor een trouwfotograaf die écht bij jullie past!

Trouwen in Maastricht

Meer informatie over trouwen in de gemeente Maastricht vind je hier. Weet je nog niet waar jullie willen gaan trouwen? Inspiratie voor een mooie trouwlocatie in Maastricht vind je hier:

 • Kasteel de Hoogenweerth : Wauw! Je eigen kasteel op de meest belangrijke dag! Exclusief voor jullie. Geniet van de luxe, vrijheid en exclusiviteit van Kasteel de Hoogenweerth! Aan de voorzijde ons unieke terras aan het water, gelegen aan de Maas. Onze ommuurde binnentuin geeft een warm gevoel, de plek voor de huwelijksvoltrekking! In de kapelzaal voelt u de warmte van het knetterende haardvuur…. In de grote zaal voel je de luxe maar ook de warme aankleding zorgt voor de perfecte locatie voor jullie feest! Na het feest zwaaien jullie alle gasten uit vanaf het balkon van jullie eigen Royal Suite!
 • Kasteel Vaeshartelt: Je bruiloft organiseren bij een historisch kasteel en landgoed, midden in een Engels landschapspark? Sounds perfect! Bij Buitenplaats Vaeshartelt kun je je complete trouwdag vieren of onderdelen ervan. Zelfs de huwelijksvoltrekking kan bij ons plaatsvinden. We hebben enkele magische plekjes, zoals de Theekoepel, de Geheime Tuin en de Fumoir. Ze zijn uniek, sfeervol en romantisch.
 • Château Neercanne: Château Neercanne is een verrassende trouwlocatie. Het terrassenkasteel ligt op één van de mooiste plekken van Nederland. Een adembenemende omgeving tussen de wijngaarden op de grens met België. Het uitzicht over de historische baroktuinen en het groene Jekerdal geeft het gevoel op een podium te staan. Een unieke locatie voor het vieren van een onvergetelijke huwelijksdag. De gemeente Maastricht heeft Château Neercanne aangewezen als officiële trouwlocatie.
 • Kruisherenhotel Maastricht: Architectonische contrasten maken het Kruisherenhotel Maastricht tot een bijzondere trouwlocatie. Het karakter van het stijlvolle, eeuwenoude klooster sluit aan bij de traditie van het huwelijk. De wijze waarop heden en verleden in het vijfsterrendesignhotel samenkomen, vormen een buitengewone opmaat naar een toekomst samen.

Gratis offertes opvragen voor jullie bruiloft

Willen jullie weten welke bruidsfotografen nog beschikbaar zijn op jullie bruiloft in Maastricht? Of zijn jullie benieuwd naar het kostenplaatje? Neem dan direct contact op door hier je gegevens achter te laten!

  Naam

  E-mail

  Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

  Locatie

  Trouwdatum

  Telefoonnummer

  Geef een indicatie van je budget

  Stijl

  Levering foto's

  Alleen digitaalMet album

  Overige opmerkingen

  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken