Wat kost een DJ of drive-in show huren voor een avond op je bruiloft of feest?

Afhankelijk van hoeveel uur je DJ een boekt, hoeveel ervaring de DJ heeft en hoeveel en welke apparatuur hij of zij meeneemt, ben je gemiddeld tussen de €300 en €600 voor een professionele DJ kwijt voor een avond. Als je op zoek bent naar een goedkopere DJ kan je een amateur DJ kiezen en als je een groot festival organiseert kan je kiezen uit DJ’s met naamsbekendheid, bijvoorbeeld van de radio of zelfs met internationale roem!

Wat bepaald de prijs van een DJ?

Voor de kosten van een bruiloft DJ moet je aan een aantal verschillende kosten denken, die de DJ met zijn gage moet bekostigen:

 • Locatie (transport)
 • Aantal gasten
 • Datum (vooral weekends versus doordeweeks)
 • Bekendheid van de DJ
 • Ervaring van de DJ
 • Apparatuur (licht, geluid, laptop, mixpanelen, reserve materiaal, etc)
 • Muziek (platen, Cd’s, MP3’s, allemaal natuurlijk legaal)
 • Verzekeringen (aansprakelijkheid)
 • Loon
 • BTW

Hoewel ervaring en bekendheid samenhangen, zal dat niet altijd het geval zijn. Paris Hilton inhuren als DJ kost vee omdat ze bekend is, niet omdat ze nu zoveel ervaring heeft als DJ. En sommige DJ’s kunnen heel veel ervaring hebben op bruiloften, zonder ooit te zijn doorgebroken en (inter)nationaal bekend te zijn.

Ook zal de prijs afhangen van de grootte van het evenement. Grotere evenementen vragen om meer voorbereiding en apparatuur om een goed feest neer te zetten. Je kan het een DJ ook niet kwalijk nemen dat hij meer vraagt als hij voor een bedrijfsfeest met 500 man speelt, dan op de 50e verjaardag van je moeder. Er zij immers meer mensen die van de DJ genieten.

Toast op bruidspaar - feest bruiloft - champagne

Wat kost een amateur DJ?

Een amateur DJ kan natuurlijk gratis zijn, of slechts een paar tientjes kosten, als het als vriendendienst bedoeld is. Maar mocht je een onbekende als amateur DJ inhuren, dan kan je rekenen op kosten van €25 tot €50 per uur, plus een onkostenvergoeding voor het vervoer / transport. Dat betekent dat als je een bruiloftsfeest hebt van 9 uur s’avonds tot tot 1 uur s’nachts je ongeveer €100 – €200 kwijt bent, plus €25 – €50 aan vervoer, afhankelijk van je locatie en de woonplaats van de amateur DJ. Amateurs of beginnende DJ’s kunnen zelfs gratis spelen, simeplweg om ervaring op te doen en aan goede referenties te komen. Tegelijk moet je je bewust zijn van het feit dat – net als met amateur trouwfotografen – je enorm de mist in kan gaan en je later spijt kan hebben van het feit dat je niet iets meer hebt betaald voor een dj.

Wat kost een professionele DJ?

Met een professionele DJ werk schakel je iemand in die full-time als DJ werkt en is het risico van een enorme flater dus aanzienlijk lager. Hij of zij heet meer ervaring en kan makkelijker inspringen op onverwachte gebeurtenissen, of het nu een kapotte kabel of een surprise tijdens het bruiloftsfeest is. Een professionele DJ kan voor een dagdeel zonder apparatuur huur je al vanaf ongeveer €200. Voor een DJ inclusief apparatuur moet je rekenen op bedragen vanaf ongeveer €300 tot €500. Wat voor apparatuur kan je bij de DJ bij boeken?

 • Lichtshow
 • Geluidsinstallatie & Microfoon
 • Special effects, zoals rookmachine, belleblaas machine, lichtgevende pilaren, licht effecten, black lights, beamers en projectoren etc.
 • Dansvloer
 • Discobal
 • Karaoke set
 • Aggregaat (voor elektriciteit)

Voor een complete show met een goede DJ in het middelpunt en allerlei licht en geluid effecten er bij moet je voor een show van 5 uur rekenen op prijzen van €800 tot €1,200, afhankelijk van de hoeveelheid extra apparatuur en de duur van de show.

Goedkope trouwfotograaf Friesland, feest bruiloft, Lex

DJ huren? Vraag een offerte aan!

Laat ons je helpen! Vul het onderstaande contactformulier in en wij zorgen er voor dat een aantal professionele DJ’s je een op maat gemaakte offerte aanbieden.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Locatie DJ nodig (verplicht)

  Indicatie datum (verplicht)

  Indicatie budget (optioneel)

  Telefoonnummer (verplicht))

  Overige opmerkingen die ons helpen om jou beter te helpen! Bijvoorbeeld type evenement, muziek stijl, gewenst licht en geluids effecten, etc. (optioneel)

  Gemiddeld uurtarief van een professionele DJ

  Het gemiddelde uurtarief voor een professionele DJ is ongeveer €100 per uur, inclusief basis set apparatuur, BTW etc. Als je dus een bruiloft hebt waar je feest van 9 tot 1 duurt, ben je ongeveer €400 euro kwijt, plus eventuele extra licht en geluidseffecten die je wilt bijboeken.

  DJ huren of DJ met Drive-in show huren?

  Als je locatie alle apparatuur al helemaal op orde heeft, hoef je enkel een DJ te huren. Mocht de DJ zijn eigen apparatuur moeten meenemen – denk hierbij bijvoorbeeld aan geluid, verlichting, kabels, etc., dan heet het een drive-in show, omdat de DJ met alle apparatuur komt aangereden. Met een goede drive-in show hoef je je dus nergens zorgen over te maken en zorgt de DJ voor alle benodigdheden om je bruiloft of feest op stelten te zetten!

  Wat kost een DJ Drive-In show boeken?

  Als je een Drive-in Show huurt, ben je altijd verzekerd van een professionele DJ. Ook drive-in shows komen in alle vormen en maten, van basic (DJ booth, lichtzuil en speakers) tot een complete feestuitrusting, inclusief rookmachines, plafondverlichting, extra speakers, LED verlichting en andere special effects. Reken dus op prijzen van €500 tot €1,500. Ook hier geld: dit is slechts een eerste indicatie, vraag een DJ offerte aan om een preciezer beeld te krijgen op basis van jouw wensen.

  Fotograaf huwelijk Middelburg, feest bruiloft dansen, Dick

  Wat kost een bekende radio DJ?

  Een bekende radio DJ kost tussen de €1,500 en €5,000 voor een optreden. Radio DJ’s zijn een stuk betaalbaarder dan beroemde DJ’s (zie hieronder), maar je betaald natuurlijk nog steeds voor hun DJ vaardigheden en naamsbekendheid. Barry Paf komt uit op €1,350 voor een set van 2 uur. Voor de Coen & Sander Show betaal je al snel €5,000 tot €6,000 euro. Giel Beelen komt je feest of bruiloft verlevendigen en op stelten zetten voor €4,995 en blijft dan 3 uur plakken. Te duur? Gerard Ekdom komt al voor €2,995 en Gijs Staverman komt voor €2,495, terwijl Jeroen van Inkel €2,495 kost, Jeroen Post voor slechts €1,675 langs komt en Rick van Velthuysen voor €1,750 langs komt. Ruud de Wild, tenslotte kost je €4,995.

  Wat kost een beroemde DJ?

  Een beroemde, Nederlandse DJ kost al snel meer dan €50,000. Met een echt beroemde DJ, bedoelen we geen ‘goedkope’ radio DJ die enkel in Nederland bekend is, maar die internationaal bekendheid geniet. Denk bijvoorbeeld aan DJ Tiesto, die je kan inhuren. Daarvoor zal je wel serieus geld moeten neerleggen. Serieus als in: €270,000 voor een optreden van Nederland’s meest bekende DJ en export product in de muziek industrie. Ben je op zoek naar een ‘betaalbare’ bekende DJ? Afrojack en Armin van Buuren komen voor een luttele €60,000 je feest of bruiloft van muziek voorzien. Liever iets harders? DJ Mental Theo komt langs voor €3,000 – €3,500, maar komt dan slechts 60 minuten spelen.

  De reden dat deze bekende DJ’s meer geld kunnen vragen is natuurlijk omdat hun naam kan helpen met de kaartverkoop van je evenement, waardoor ze een gedeelte van hun gage weer terugverdienen.

  Ook leuk op je bruiloft: een trouwfotograaf!

  Meteen aan aantal populaire trouwfotografen bekijken? Vergelijk 100+ bruidsfotografen en selecteer op onder andere prijs, werkgebied, stijl, ervaring, kwalificaties, standplaats, talenkennis, bereidheid om met je mee te reizen naar het buitenland, samenwerking met een tweede fotograaf of videograaf, en nog veel meer!
  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken