Ingezoomd: Trouwfotograaf Nickie uit Dokkum
Rate this post

Lees hieronder meer over Nickie en vraag direct een gratis offerte aan voor een betaalbare trouwreportage. Of ga terug naar het overzichtsartikel trouwfotograaf Friesland: Leeuwarden, Drachten en Terschelling.

 • Trouwfotograaf Friesland, Dokkum, bruidegom, Nickie
 • Bruidsfotograaf Friesland, Dokkum, bruidegom, Nickie
 • 3. Huwelijksfotograaf Friesland, Dokkum, make-up bruid, Nickie
 • 4. Fotograaf bruiloft Friesland, Dokkum, make-up bruid visagist, Nickie
 • 5. Bruidsfotograaf Friesland, Dokkum, Nickie
 • 6. Trouwreportage bruiloft Friesland, Harlingen, Nickie
 • 7. Trouwreportage bruiloft Friesland, Drachten, bruid en bruidegom, Nickie
 • 8. Trouwreportage bruiloft Friesland, Sneek, trouwauto, Nickie
 • 9. Ceremonie huwelijk, Friesland, Dokkum, Nickie
 • 10. Ceremonie huwelijk, Friesland, Dokkum, gasten, Nickie
 • 11. Ceremonie huwelijk, Friesland, Dokkum, ja woord bruidspaar, Nickie
 • 12. Ceremonie huwelijk, Friesland, Dokkum, bruidsmeisje ringen, Nickie
 • 13. Ceremonie huwelijk, Friesland, Dokkum, getuigen, Nickie
 • 14. Ceremonie huwelijk, Friesland, Dokkum, net getrouwd, Nickie
 • 15. Dinner bruiloft, Friesland, Dokkum, Nickie

Wat is je werkgebied? De bruiloften die ik fotografeer zijn vooral in Noord en Midden Nederland.

Hoeveel bruiloften heb je al gefotografeerd? Ik heb ongeveer 85 bruiloften gefotografeerd. en zit nu tussen de 8-15 per jaar

Hoe heb je het vak geleerd? Door mijn eigen bruiloft foto’s ben ik geïnspireerd geraakt in de fotografie. Na de basiscursus van Fotogram in Amsterdam ben ik doorgestroomd naar de fotoacademie, ook in Amsterdam. Dit was nog in het analoge tijdperk. Ik heb toendertijd flink wat uurtjes doorgebracht in de doka. Samen met een studiegenoot een goede vriendin heb ik tijdens mijn studie mijn eerste bruiloften gefotografeerd. 

Waaraan herken je een goede bruidsreportage? Een goede trouwfotograaf volgt niet alleen het bruidspaar, maar legt ook zeker de details vast die het sfeertje van deze dag zo bepalen. De daggasten zijn ook zeer belangrijk. Foto’s waarop je ziet dat er plezier is. Verder is een variatie in de foto’s belangrijk. De fotograaf zal niet constant op het zelfde plekje moeten staan, maar is constant bezig met kijken/zoeken naar een mooie compositie, licht, actie, glimlach, achtergrond en ga zo maar door.

Wat is jouw stijl? Ik neem de mensen mee in de dag, ik fotografeer het gevoel, mijn beelden geven de sfeer weer. De foto’s zijn puur en eerlijk.

Kan je een kostenindicatie geven van jouw standaard trouwfotografie pakketten? Een bruidsreportage kun je bij mij boeken vanaf 950 euro. en een album vanaf 500 euro.

Bruidsreportage € 950,-.
Dit is inclusief:
* 6 Uur fotografie
* Usb stick met een grote selectie digitale foto’s
* Fotoboekje Bohemian
* Reiskosten in Nederland
Meerprijs fotografie per uur €75,-

Werk je fulltime als fotograaf? Ik werk parttime als fotograaf. Ik ben naast fotografe moeder van een schat van een dochter. Ik fotografeer naast bruiloften ook portretten, familiereportages, schoolfoto’s en bedrijven. Maar mijn hart ligt het meest bij bruiloften

Heb je een tip voor aanstaande bruidsparen? De kennismakingsgesprek is heel belangrijk. Het lijkt mij erg vervelend om je als bruidspaar te ergeren aan de fotograaf. De fotograaf is zoveel in je directe omgeving, wellicht ook bij intieme momenten aanwezig zoals het aankleden. Dan wil je je toch echt wel fijn voelen in zijn of haar omgeving!

Heb je wel eens een prijs gewonnen met je foto’s? Ik heb eigenlijk nog nooit mee gedaan met fotowedstrijden

Waarin vind je dat jouw werk zich onderscheid van anderen? In mijn trouwfoto’s straalt het plezier en geluk uit van deze dag.

Op welke locaties bij jou in de buurt fotografeer je graag bruidsreportages? Ik vind bruiloften die veelal op 1 locatie plaatsvinden erg fijn om te fotograferen. Het hele sfeertje van de dag is dan mooi op elkaar afgestemd. Verder fotografeer ik graag op nieuwe locaties. Een nieuwe omgeving inspireert mij enorm

Wat is jouw motto? Bij een fotoreportage horen de gefotografeerden zich fijn te voelen.

In hoeverre worden de foto’s nog bewerkt? De foto’s worden zeker bewerkt. Ik fotografeer in raw. Dit is als het waren de negatief van vroeger en vraagt dus om een nabewerking. Ik vind het geweldig om door middel van mijn nabewerking de sfeer van de fotoshoot nog sterker naar voren te laten komen. Elke foto wordt bij mij dus met veel zorg nabewerkt.

Wat voor bijzondere dingen heb je meegemaakt tijdens bruiloften die je hebt gefotografeerd? Ik vind elke bruiloft zo bijzonder. De liefde die je ziet, niet alleen van het bruidspaar maar ook van de directe familie, iedereen is blij, heeft er zin in en is zenuwachtig. En ik mag dit van zo dichtbij meemaken en mooi vastleggen.

Geef je het bruidspaar actief aanwijzingen of ben je juist onzichtbaar? Ja ik geeft wel eens aanwijzingen. Dat begint vaak al bij het aankleden. Ik zoek de mooiste plek op in huis en vraag of de bruid of bruidegom zicht hier wil aankleden met bv het gezicht richting het raam omdat dat zo de mooiste plaatjes oplevert. Ook tijdens de fotosessie help ik mee met om het bruidspaar in een mooie pose te zetten. Tijdens de rest van de dag fotografeer ik meer op de achtergrond.

Is er nog iets anders dat je wil delen met onze lezers? Als je bruiloft voorbij is heb je natuurlijk je geweldige herinneringen aan deze dag, je trouwringen, het trouwboekje, eventueel een trouwfilm en natuurlijk de trouwfoto’s. Dat zijn niet heel veel tastbare dingen van deze dag. Een goede fotograaf is naar mijn mening dan ook zeer belangrijk.

Contact: Enthousiast geworden over Nickie en haar foto’s? Neem dan direct contact op door hier je contactgegevens achter te laten! Of ga terug naar het overzichtsartikel trouwfotograaf Friesland: Leeuwarden, Drachten en Terschelling.

Naam

E-mail

Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

Locatie

Indicatie datum

Telefoonnummer

Geef een indicatie van je budget
Onder €500€500-€1000€1000-€2000Meer dan €2000Onbekend

Levering foto's
Alleen digitaalMet album

Type fotografie (een loveshoot vindt plaats een aantal weken//maanden voorafgaand aan de bruiloft)
BruiloftLoveshootLoveshoot & BruiloftOverig

Overige opmerkingen

Ik heb ook interesse in offertes van een (optioneel):
VideograafFotohokjeZelfstandig TrouwambtenaarWeddingplannerDJBandTrouwvervoerBloemistBakker

Na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar nog meer bruidsfotografen? Lees dan ook mijn blogs over betaalbare trouwfotografen en trouwfotograaf Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn, trouwfotograaf Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Zoetermeertrouwfotograaf Flevoland: Almere, Lelystad en Emmeloordtrouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Boschtrouwfotograaf Zeeland: Middelburg, Goes, Terneuzen en Vlissingen, trouwfotograaf Utrecht, Amersfoort en Veenendaaltrouwfotograaf Groningen, Winschoten en Stadskanaal, trouwfotograaf Overijssel: Zwolle en Deventertrouwfotograaf Twente: Enschede, Hengelo en Almelo, trouwfotograaf Gelderland: Nijmegen, Apeldoorn en Arnhemtrouwfotograaf Zuid-Limburg: Maastricht, Sittard, Valkenburg en Heerlen en trouwfotograaf Noord-Limburg: Weert, Venlo en Roermond.

Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf in Friesland (Dokkum, Leeuwarden, Drachten, Sneek, Terschelling, Heerenveen, Harlingen) of een andere regio en wil je gratis toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! Je kan dit artikel eenvoudig delen op sociale media door middel van de icoontjes!

Ingezoomd: Trouwfotograaf Nickie uit Dokkum