Ingezoomd: Trouwfotograaf Masha uit Arnhem

Bruidsfotograaf Masha uit Arnhem

Lees hieronder meer over trouwfotograaf Masha en vraag direct een gratis offerte aan voor een trouwreportage. Of ga terug naar het overzichtsartikel trouwfotografen in Nijmegen, Apeldoorn, Arnhem.

 

Trouwfotograaf Arnhem - Masha Bakker

Masha volgde een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten en deed een master in documentaire fotografie. Inmiddels fotografeert ze alweer ruim 12 jaar bruiloften in Arnhem en omgeving maar ook in de rest van het land en zelfs in het buitenland. Naast bruiloften maakt ze in haar studio portretfoto’s en fotografeert ze met veel enthousiasme voedsel, fashion en producten.

Ervaring: Ik heb al talloze bruiloften gefotografeerd, ik houd het eigenlijk niet bij 😉 Per jaar zijn het er gemiddeld zo’n 25. In het begin toen ik net begon met bruiloften fotograferen deed ik er meer maar die duurden vaak ook korter en het was een goede manier om er goed in te worden. Nu besteed ik veel meer tijd aan een bruiloft en dat is heel fijn.

Een goede bruidsreportage: Een goede reportage is een mooi sfeerverslag van de bruiloft. Ieder moment is naar mijn mening even belangrijk en verdient dezelfde aandacht; van het aankleden en ophalen van de bruid tot het vertrek van de laatste gast. Licht in de foto’s, spontaniteit, aanwezig zijn maar toch ook weer niet en de omgang met techniek is voor mij persoonlijk als fotograaf ook iets waar ik me mee bezig houd. Ik wil graag iedereen op zijn gemak stellen ondanks de camera die je op mensen richt om zo ongedwongen en fijne foto’s te kunnen maken.

Tips voor bruidsparen: Onlangs heb ik voor een bruidspaar een “after wedding reportage” geschoten. Op de dag zelf was er geen tijd en was het weer niet ideaal en konden ze er niet tussenuit voor mooie foto’s met z’n tweetjes. Zij hebben mij gevraagd om de reportage te fotograferen op een ander moment, met mooi weer en een locatie waar ze helemaal verliefd op zijn. Het is heel relaxed, je hebt alle tijd, nul zenuwen en je kunt onafhankelijk van je trouwlocatie een mooie plek kiezen.

Een andere tip is dat bruidsparen op hun gevoel moeten afgaan als het gaat om het kiezen van een fotograaf. Deze is er immers de hele dag bij en maakt best wel een groot onderdeel uit van je hele beleving van de dag.

Denk ook aan de aankleding van je bruiloft, maak het zo persoonlijk mogelijk en laat je dag niet door anderen bepalen wat betreft planning en wie je uitnodigt. Vier je bruiloft zoals jullie daarvan dromen.

Trouwfotograaf Arnhem - Masha Bakker 2

Typisch Masha: Mijn werk kenmerkt zich door mijn open benadering met als resultaat spontane foto’s van het bruidspaar maar ook de gasten. Ik vind het altijd fijn als bij het afscheid gezegd wordt dat ze mij niet hebben opgemerkt, dat ik fijn heb meegedacht en geassisteerd heb waar nodig – ik blijf altijd rustig en dat is soms handig wanneer de zenuwen toeslaan 😉 Een mooie ceremonie raakt mij nog altijd en zolang ik dat gevoel blijf houden weet ik dat ik mijn werk met passie kan doen.

Mijn stijl: Ik hou van lichte frisse en tijdloze foto’s. Geen poespas met allerlei trucjes en bewerkingen. Gewoon mensen zo mooi als ze zijn fotograferen en daarnaast alle mooie details en de omgeving. Ik wil graag dat mensen zichzelf en hetgeen wat ze beleefd hebben terug zien in mijn foto’s.

Trouwfotograaf Arnhem - Masha Bakker

Op de achtergrond of juist niet: Zoals hierboven omschreven probeer ik onzichtbaar te zijn, uiteraard val je op als je op bepaalde momenten naar voren stapt omdat je de ringen of een leuke speech vast wilt leggen maar dat mag en moet dan ook wel. Het voornaamste is dat iedereen zich op zijn gemak bij je voelt. Ik geef uiteraard ook aanwijzigingen als ik zie dat een jasje niet goed zit of als iemand iets rechter op mag gaan staan. Vaak vraag ik het bruidspaar bijvoorbeeld tijdens de reportage om met elkaar te kletsen, dat geeft ook fijne relaxte beelden.

Mijn motto: Tijdens het eerste gesprek ontstaat er wel of geen klik. Alleen met die klik kun je een dag werkelijk zo vastleggen zoals het bruidspaar het voor ogen heeft en ik zelf. Met extra veel liefde dus!

Bijzondere bruiloft: Daar kan ik echt geen antwoord op geven! Ze zijn allemaal bijzonder, dat klinkt afgezaagd maar het is echt zo. Het enige onderscheid is dat je met het ene bruidspaar meer een klik hebt dan met het andere. Wanneer de liefde gevierd wordt is dat altijd bijzonder.

Contact: Enthousiast geworden over Masha en haar foto’s? Neem dan direct contact op door hier je gegevens achter te laten! Of ga terug naar het overzichtsartikel trouwfotografen in Nijmegen, Apeldoorn, Arnhem.

Naam

E-mail

Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

Locatie

Indicatie datum

Telefoonnummer

Geef een indicatie van je budget
Onder €500€500-€1000€1000-€2000Meer dan €2000Onbekend

Levering foto's
Alleen digitaalMet album

Type fotografie (een loveshoot vindt plaats een aantal weken//maanden voorafgaand aan de bruiloft)
BruiloftLoveshootLoveshoot & BruiloftOverig

Overige opmerkingen

Ik heb ook interesse in offertes van een (optioneel):
VideograafFotohokjeZelfstandig TrouwambtenaarWeddingplannerDJBandTrouwvervoerBloemistBakker

Trouwfotograaf Arnhem - Masha Bakker 4

Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf in Arnhem, Ede, Wageningen, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn of een andere regio en wil je toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@FotograafKiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! Je kan dit artikel eenvoudig delen op sociale media door middel van de icoontjes!

Ingezoomd: Trouwfotograaf Masha uit Arnhem
3.7 (74.55%) 11 votes