Ingezoomd: Trouwfotografen Jacco & Suzanne uit Akersloot (Alkmaar)

Trouwfotografen Jacco & Suzanne uit Akersloot (Alkmaar)

  • trouwfotograaf-akersloot-bruidspaar-amsterdam
  • bruidsfotograaf-akersloot-alkmaar-bruid-in-trouwauto

Werkgebied: Heel Nederland en we staan zeker ook open voor bruiloften in het buitenland! Een trouwerij in Schotland staat hoog op de foto-buckitlist. Overigens beheersen we beiden uitstekend de Engelse taal. Daarnaast spreekt Jac vloeiend Duits, Spaans en Papiamento (11 jaar opgegroeid op de Antillen).

Ervaring: We fotograferen ongeveer tussen de vijf en de 10 trouwerijen per jaar. ( Nu hebben we er gemiddeld 7 per jaar). Meer dan 10 willen we ook niet, omdat het anders routinewerk, dus onpersoonlijk wordt. Jac(co) (49) fotografeert reeds vanaf zijn 20-ste trouwerijen. Inmiddels heeft Jac honderden trouwreportages gemaakt. Hij is zo’n tien jaar geleden gestopt met het maken van trouwalbums vanwege onenigheid over het printwerk van de vaklabs en laboratoria. De kwaliteit kon door derden niet meer gegarandeerd worden waar hij afhankelijk van was. Inmiddels is alles gedigitaliseerd, dus ook de vormgeving van de trouwalbums. Vier jaar geleden hebben we de draad dus opgepakt, omdat we kwaliteit konden waarmaken en wederom garanderen. Een persoonlijke tint, touch of contact met het bruidspaar vinden we zeer belangrijk. We begrijpen de intimiteit van de dag!

Opleiding: Het vak hebben we in het veld geleerd, dat is de beste leerschool.  Jac heeft daarbij de Fotovakschool in Apeldoorn afgerond als reportagefotograaf. Jac heeft Suzanne (44) het vak  bijgebracht en zijn we tevens gepassioneerde reisfotografen. Daarbij heeft Jac een full-time baan als zelfstandige freelance-fotograaf voor auto- en motorbladen. De trouwerijen maken Jac & Suus samen omdat we elkaar hier haarfijn in aanvoelen qua beeld, teamwork, gedrevenheid en vakwerk.

Een goede bruidsreportage: Een goede trouwreportage herken je aan: De zorg voor compositie, uitsnede, posities, optimaal gebruik van brandpuntsafstanden, creativiteit, het spelen met het aanwezige licht, het weglaten van storende elementen, de zorg voor de nabewerking, de liefde voor het vak en het passende fotokarakter bij het bruidspaar. En last but not least: de (kloppende) vormgeving van het album!

Tips voor bruidsparen: Bruidsparen: Plan niet te krap qua dagindeling! Dat ontneemt (veel)spanning en daarmee kunnen jullie van je trouwdag het beste geniet en vooral herinneren!

Prijzen: Helaas, nog niet in de prijzen gevallen.

Typisch Jacco & Suzanne: We onderscheiden ons in het werken met schaduwen en schaduwrijke lichtval, waarbij een prachtige dieptewerking ontstaat. De locatieopnames maken we met radiografisch bestuurde flitsers, zodat we volledige controle over het licht en de schaduwwerking daarvan verkrijgen. Voor de locatiefoto’s maken we een fotodraaiboek, waarbij alle wensen van het bruidspaar verwerkt worden. De tijd voor de locatiefotografie willen we optimaal benutten, zodat het bruidspaar een prachtige veelzijdigheid aan foto’s/composities/standpunten/poses krijgt.

Onze stijl: Onze stijl is intiem, gevoel voor details, karaktervol, romantisch, waardig, mannelijk/vrouwelijk, liefdevol, aandachtig. We werken in drie stappen: De fotografie, de nabewerking, de vormgeving. Alle drie deze factoren zijn even belangrijk en hebben alles met elkaar te maken.

Op de achtergrond of juist niet: De fotografie van de (laatste) aankleedmomenten van de bruid en bruidegom zetten we naar onze hand, evenals de locatiefoto’s. Bij de overige opnames verplaatsen we ons zeer discreet conform het respect voor de aanwezigen en/dus de trouwdag. Met de familiefoto’s is ‘men’ weer van ons.. :-)) We beginnen nooit gelijk met fotograferen. Onder een kop koffie maken we eerst kennis met de familie, getuigen en andere aanwezigen tijdens de aanvang van de trouwdag dag bij de bruid of bruidegom.

Ons motto: Stilletjes trouwen we telkens weer een klein beetje mee… Ook na bijna 30 jaar vakervaring.

Nabewerking: Op iedere trouwreportage maken we tussen de 2000 en de 3000 foto’s. Daarvan blijven d’r tussen de 500 en de 650 van over. Deze foto’s worden allemaal cosmetisch behandeld (op gezichtsoneffenheden, kleur, scherpte, helderheid, eventuele uitsnede, enz). Daarna selecteert Suzanne 150 foto’s voor het (eventuele) trouwalbum. Deze 150  foto’s worden dan bewerkt in de keur- en zwart-witstijl die we zijn overeengekomen met het bruidspaar.( Een bruidspaar krijgt dus van te voren een aantal bewerkingsstijlen van enkele van hun trouwfoto’s te zien). Uiteindelijk ontvangt het bruidspaar: 150 bewerkte foto’s (in het album) en (!) daarbij ook tussen de 550 en de 700 cosmetisch bewerkte foto’s (in hoge printresolutie) uit de eerste selectie.

Goede locaties voor de bruidsreportage: Het Witte Kerkje in Akersloot, in de duinen aan/bij  zee, Huis Nijenburg, Chateau Marquette, Orangerie Elswout, Eye in Amsterdam, de binnenstad van Haarlem, Het Witte Kerkje in Groet, de oude binnenstad van Alkmaar. Op locaties die we nog niet kennen gaan we altijd eerst kijken (eventueel met het bruidspaar), omwille van inspiratie en het o zo belangrijke fotodraaiboek.

Mooie ervaringen: Teveel om op te noemen, maar deze staan bovenaan:
* Een squadron helikopters en F-16’s vlogen over na de huwelijksplechtigheid (in Zeist).
* 10 Tot in de puntjes prachtig aangeklede bruidskinderen op een Antilliaanse bruiloft (in Vught)
* Een prachtige bruid met een wijde knalrode trouwjurk (Leusden).

Kostenindicatie: Vanaf €975 voor 6 uur inclusief ongeveer 500 foto’s in hoge resolutie waarvan 150 nabewerkt.

En verder: Ieder bruidspaar krijgt ’s avonds op hun trouwdag 10 digitaal aangeleverde (in sfeerstijl) bewerkte foto’s toegestuurd. De eerste afspraak met een bruidspaar is uiteraard geheel vrijblijvend.

Contact: Enthousiast geworden over Jacco en Suzanne en hun foto’s? Neem dan direct contact op door hier je gegevens achter te laten! Of ga terug naar het overzichtsartikel trouwfotografen in Noord-Holland.

Naam (optioneel)

E-mail (verplicht)

Type fotografie (verplicht)
BruiloftLoveshoot

Tijdsduur in uren, exclusief reistijd (optioneel)

Locatie bruiloft / loveshoot (verplicht)

Indicatie datum (optioneel)

Telefoonnummer (optioneel)

Geef een indicatie van je budget (optioneel)

Overige opmerkingen: Bijv. gewenste stijl, af te nemen produkten (digitale foto's, fotoboeken, foto op canvas), welk dagdeel, etc. (optioneel)

Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf in Amsterdam, Haarlem, Hoorn, Alkmaar, Hilversum, Purmerend, Den Helder, Amstelveen of een andere regio en wil je toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! Je kan dit artikel eenvoudig delen op sociale media door middel van de icoontjes!

Ingezoomd: Trouwfotografen Jacco & Suzanne uit Akersloot (Alkmaar)
5 (100%) 2 votes