Overzicht: 10+ fotografen voor jouw zwangerschapsfotoshoot

Zwanger zijn is een hele bijzondere periode. Die mooie zwangere buik wil je graag laten vastleggen voor later. Krijgen jullie binnenkort een kindje en zijn jullie nog op zoek naar een professionele zwangerschapsfotograaf in Amsterdam, Groningen, Arnhem, Lelystad, Assen, Almere, Purmerend, Nederweert, Almelo of Geleen? Hieronder vind je een overzicht van een aantal zwangerschapsfotografen uit heel Nederland voor elk budget en elke stijl. We hebben al deze fotografen een paar vragen gesteld over hun stijl, tips en ervaringen zodat jullie als aanstaande ouders een beter beeld van ze kunnen krijgen. Er zitten er ongetwijfeld een paar bij die jullie aanspreken!

Behalve mooie foto’s van je zwangere buik wil je waarschijnlijk ook je pasgeboren kindje laten vastleggen. De meeste fotografen doen zowel zwangerschapsfotografie, newborn shoots als baby fotografie. Lees ook mijn blog met een overzicht van diverse newborn fotografen! Binnenkort kan je ook een artikel verwachten over geboortefotografie, oftewel fotografen die je bevalling vastleggen!

Veel fotografen zijn niet alleen in hun eigen provincie actief.  Om het overzichtelijk te houden, heb ik ze hier ingedeeld per regio op basis van hun woonplaats of de gemeente die hun ’thuisbasis’ is:

Zwangerschaps fotograaf West-Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht)

Als je in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht woont heb je dankzij de vele fotografen gespecialiseerd in zwangerschaps fotografie in de Randstad voldoende keus!

Mascha uit Amsterdam (Noord-Holland)

Zwangerschapsfotosessie - Mascha Greuter, Amsterdam

Mascha is gespecialiseerd in zwangerschaps-, newborn-, en babyfotografie. Ze is sinds 2010 professioneel fotograaf.

Werkgebied: Mijn zwangerschapsfotosessies zijn altijd buiten op locatie door heel Nederland.

Een goede zwangerschapsreportage: Herken je aan foto’s die de juiste sfeer en emotie bevatten, zodat ze je weer even terug brengen naar t moment van zwanger zijn en ze samen een mooie complete eenheid vormen, waar je elke keer weer blij van wordt wanneer je ze ziet.

Typisch Mascha: Ik zorg ervoor dat ik de fotografie heel dicht bij mezelf houd, en probeer niemand te imiteren. Ik kies mijn eigen accessoires, materialen, kleurgebruik, poses, belichting, bewerking en producten bijvoorbeeld, maar houd wel altijd rekening met de wensen van mijn klanten. Ik wil blijven ontwikkelen en investeer hierin op meerdere manieren, mijn fotografie is een afspiegeling van mij, dit maakt mijn werk uniek.

Mijn stijl: Mijn stijl wordt vaak omschreven als warm, puur, tijdloos en natuurlijk geposeerd.

Mijn motto: Collect moments not things.

Zwangerschapsfotograaf Oost-Nederland (Flevoland, Overijssel en Gelderland)

Als je in Arnhem, Zwolle, Meppel, Almere of Lelystad woont zouden de onderstaande zwangerschaps fotografen wel eens iets voor jullie kunnen zijn!

Linda uit Arnhem (Gelderland)

Linda is 36, getrouwd en heeft zelf 2 kids. Omdat haar eigen zwangerschappen niet zomaar tot stand kwamen wilde ze, na haar opleiding aan de Fotovakschool, in eerste instantie van alles fotograferen maar vooral geen zwangere vrouwen en babies… Toen het eindelijk wel lukte genoot ze zo van haar zwangerschap dat ze van mening verandede en nu is ze volledig gespecialiseerd in zwangerschaps fotosessies, bevallings/geboortefotografie, newbornfotoshoots en baby fotografie.

Zwangerschapsshoot fotograaf Gelderland - LYNN Vriesen, buik fotografie

Werkgebied: Ik werk in de regio Arnhem/Nijmegen. Ik heb een thuisstudio waar ik alle zwangeren, newborns en baby’s ontvang. Mijn klanten komen eigenlijk overal vandaan, van Arnhem tot Eindhoven en van Rotterdam tot Amsterdam.

Locatie: Zwanger fotosessies kunnen in mijn studio, buiten op locatie of bij de klant thuis plaatsvinden.

Ervaring: Ik fotografeer al ruim 6 jaar zwangere dames. Gemiddeld doe ik 2 fotosessies per week wat neerkomt op ongeveer 60-80 fotosessies per jaar, dit kunnen newborns, zwangeren of baby’s zijn.

Een goede zwangerschaps fotoshoot: Kijk naar de stijl van de fotograaf of dit je aanspreekt. Maar kijk ook naar het gehele portfolio van een fotograaf. Zit er maar een enkele foto tussen die je aanspreekt, dan is dit waarschijnlijk niet de juiste fotograaf voor je en kan je beter nog even verder kijken.

Tips voor aanstaande ouders: Heb je een fotograaf gevonden die je aanspreekt, stuur dan een email voor meer informatie over hoe hij/zij te werk gaat, welke achtergrond de fotograaf heeft en vraag eventueel of je een volledige fotoserie van een reportage mag zien, zodat je kan zien of de kwaliteit van de fotograaf constant is.

Zwangerschapsshoot fotograaf Gelderland - LYNN Vriesen, zwangere vrouwTypisch Linda: Een zwangerschap is een wonder op zich en dit verdient het gewoon om vereeuwigd te worden. Ik vind het belangrijk om te laten zien hoe mooi je bent als je zwanger bent en maak daarbij ook gebruik van een zwangerschapsgarderobe die mijn klanten mogen gebruiken. Deze bestaat uit meerdere jurken, rokken en topjes zodat je er zo elegant en vrouwelijk mogelijk uitziet.

Mijn stijl: Warm, natuurlijk, elegant, vrouwelijk en puur!

Mijn motto: Geniet van het moment en hou het vast… want de emotie van het heden verdient het om vastgelegd te worden voor de toekomst!

Bevallingen: Ja, ik fotografeer ook bevallingen in een gebied dat valt binnen 45 minuten reistijd vanuit Arnhem. Dus Gelderland, Utrecht, Brabant en Noord-Limburg. Een bevalling is een van de meest bijzondere momenten om bij te mogen zijn en om te fotograferen. Elke geboorte is weer anders, maar zó ontzettend mooi. Ik vind een geboorte steeds weer een eer om vast te mogen leggen.

Nabewerking: Alle foto’s worden bewerkt. Ik schiet de foto’s in RAW en deze dienen sowieso omgezet te worden voordat een klant iets met de digitale foto kan. Daarnaast benadruk ik in de nabewerking de sfeer in mijn foto’s.

En verder: Twijfel je of je een zwanger fotosessie wilt doen, omdat je jezelf misschien minder mooi vindt nu? Niet doen! Je bent prachtig! Er groeit een nieuw leven in je en dat is geweldig en heel bijzonder! Je kindje zal het later ook reuze interessant vinden om te zien hoe hij/zij in je buik zat en alleen al daarom zou je het moeten doen!

Lotte uit Albergen bij Almelo (Overijssel)

Zwangerschapsfotoshoot Overijssel - Shot by Lot, mama met dochter en buik

Werkgebied: Mijn werkgebied is voornamelijk Oost-Nederland: Almelo, Hengelo, Enschede, Zwolle, etc.

Locatie: Zwangeren fotografeer ik veelal buiten op locatie.

Ervaring: Het aantal zwangeren per jaar varieert tussen 5 a 10 per jaar

Een goede zwangerschapsreportage: Herken je naast de technische details,als compositie/belichting scherpte, ook aan de originaliteit. En omdat niet iedereen even ‘mooi’ zwanger is, de foto zo te nemen dat de zwangere er mooi op komt te staan. Ik vind het mooi als de foto pakkend is en het geluk uitstraalt, dat er nieuw leven op komst is…

Zwangerschapsfotoshoot Overijssel - Shot by Lot, mama met buik en papaTips voor aanstaande ouders: De beste periode voor een zwangerschapsshoot is rond 32-36e week. Je zwangere buik is dan mooi rond en je voelt je goed. Zorg dat je goed uitgerust bent zodat je optimaal van de shoot geniet en de mooiste resultaten hierdoor zult krijgen.. Draag minimaal een uur voor de shoot geen knellende kleding, zodat je geen striemen op de buik krijgt, hetzelfde geldt voor sokken. Vermijd opdrukken en afbeeldingen op shirts.

Typisch Lotte: Mensen moeten zichzelf herkennen op de foto en ik probeer dit op een spontane manier weer te geven. Less is more, ik gebruik altijd weinig accessoires om het beeld dan ook zo puur/fris en echt mogelijk over te laten komen.

Mijn stijl: Puur/fris/helder/ spontane fotografie.

Mijn motto: Less is more en mensen moeten zichzelf op een spontane leuke manier herkennen in de foto!

Bevallingen: Tot nu toe fotografeer ik geen bevallingen.

Nabewerking: De foto’s welke ik geschoten heb worden lichtelijk bewerkt in een bewerkingsprogramma. Maar ik vind het belangrijk dat de foto puur en echt blijft ogen!

En verder: Vang het moment, zodat men er later met plezier op terug kunt kijken.

Daniëlle uit Velp (Gelderland)

zwangerschap-fotograaf-gelderland-buik-en-bellen

Werkgebied: Arnhem en omstreken.

Locatie: Bij de aanstaande ouders thuis, op locatie of in de studio. Het kan allemaal!

Ervaring: Ik ben in 1993 begonnen met fotografie als freelancer en heb sinds 2001 een eigen bedrijf. Sinds 2003 fotografeer ik babies, pasgeborenen en zwangeren.

Een goede zwangerschapsshoot: Een professionele zwangerschaps fotoreportage herken je aan de orginaliteit en de intimiteit.

Tips voor aanstaande ouders: Draag ruim voordat de shoot plaats vindt de broekriem onder de buik. Dit om kledingstriemen in de huid te voorkomen (niet mooi op de foto).

zwangerschap-fotograaf-gelderland-moeder-en-dochter

Typisch Daniëlle: Orginaliteit, spontane manier van fotograferen, laagdrempelig. Ik heb een achtergrond als verpleegkundige en ben zelf moeder, waardoor ik mensen net iets extra’s kan geven betreft het begeleiden. Persoonlijk contact wordt hierdoor intenser.

Mijn stijl: Ik houd van een spontane manier van fotograferen. Daarbij vind ik het leuk om emoties vast te leggen en een stukje intimiteit/warmte.

Mijn motto: Door mensen op de juiste manier gerust te stellen en de tijd te nemen wordt iedere fotoshoot een feestje!

Bevallings fotografie: Heb ik een aantal keren gedaan maar ik ben hier niet actief in.

Nabewerking: Alle foto’s worden bewerkt. Het contrast en de kleur worden aangescherpt.

En verder: Ik sta open voor nieuwe ideeën!

Zwangerschapsfotograaf Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe)

Als je in Groningen, Leeuwarden of Assen wonen deze fotografen in de buurt die graag je mooie buik komen fotograferen voor een zwangerschapsfotoshoot!

Ingrid uit Winsum (Groningen)

Zwangerschapsfotograaf Groningen - Mama, dochter en bolle buik

Ingrid fotografeert naast bolle buiken ook newborns.

Een goede zwangerschapsreportage: Als ik voor mezelf mag spreken, ik neem de tijd voor het gezin waar ik naar binnen loop. Ook al is het voor een zwangerschapsfotosessie, je staat niet iedere dag in met je (blote) buik voor een camera. De eerste foto’s tijdens een shoot zijn ook nooit de mooiste, iedereen moet er altijd even inkomen, diep ademhalen en echt, zwangere vrouwen zijn gewoon bijzonder en stoer en dat mag (moet) zeker even gezegd worden, vooral tijdens een fotoshoot.

Zwangerschapsfotograaf Groningen - Mama to be in de zonMijn stijl: Qua stijl ben ik nog wat zoekende, dat komt omdat veel fotografen mij inspireren. Ik zou mij de komende jaren graag willen onderscheiden qua zwangerschapsfotografie doormiddel van het betrekken van de natuurlijk omgeving bij diegene voor de lens. Denk aan de zwangere dames in wapperende zwangerschapsjurken op een steiger tijdens een prachtige zonsondergang of midden in een mooi bos met oude bomen.

Bevallingen: Nee, ik fotografeer geen bevallingen. Bevallingen kun je niet plannen en wordt je op een bepaald moment gebeld worden moet je alles kunnen laten vallen en go! Op dit moment is deze vorm van fotografie niet in mijn leven in te plannen. De reportage manier van fotografen vind ik wel erg mooi, zwart wit en emoties laten zien. Daarom doe ik wel Newborn Lifestyle fotografie, waarbij ik het gezin en hun nieuwe aanwinst thuis kom fotograferen tijdens de dagelijkse dingen in de eerste weken na de geboorte.

Mijn motto: Mijn motto en doelstelling van iedere fotosessie is om elke ouder ook een fotoreeks te geven waar ze jaren daarna nog steeds blij van worden. En hopelijk dat er, ook al is het maar 1, ook een foto bij zit waar ze verliefd op worden.

Tips voor aanstaande ouders: Boek op tijd! Voor elk budget een fotograaf, maar kies bewust en met een goed onderbuikgevoel.

Nabewerking: Bij buitenfoto’s tijdens een zwangerschapsfotosessie zal ik erg goed foto letten op de achtergrond tijdens het maken van de foto. Zo vind ik het mooi als de natuur ook deel uitmaakt van de foto, bijvoorbeeld een oude boom of de zonsondergang. Thuis achter de computer scheelt mij dit nabewerken. Gewoon direct goed doen tijdens de shoot, door de letten op het aanwezige licht.

En verder: Foto’s zijn heel belangrijk, of ze nou gemaakt zijn door mij met mijn mooie dure camera of met je smartphone. Print ze uit, haal ze van je telefoon, hang ze aan de muur of in een digitaal album, maar weet dat je er over twintig jaar nog steeds van kan genieten. Van die ene foto, op dat ene moment.

Dineke uit Groningen-Stad

Zwangerschaps shoot Groningen - Dineke, zwart-wit

Met veel plezier maak ik al jaren vele zwangershoots in mijn professionele fotostudio in Groningen (stad). Deze hele bijzondere periode, wanneer jullie wij worden, is er 1 om nooit te vergeten. Daarom is het belangrijk om daar een bijzondere herinnering aan te hebben! Wat ik heel belangrijk vindt is dat het foto’s zijn die qua stijl bij jullie passen. Immers zoveel mensen, zoveel wensen! Zelf heb ik ideeën genoeg, maar ik vind het ook altijd erg leuk als jullie wat voorbeeld foto’s meenemen. Zelf heb ik allerlei accessoires en diverse kleuren achtergronden die jullie mogen gebruiken, maar het wordt nog persoonlijker als jullie ook zelf accessoires meenemen.

Er zijn heel wat fotografen die zwangerschapsshoots aanbieden. Maar onder deze fotografen zijn er ook veel die er weinig ervaring en/of affiniteit mee hebben. Om mooie foto’s te krijgen is het natuurlijk belangrijk dat je je vertrouwd voelt voor de camera en dat gaat veel gemakkelijker bij een ervaren fotograaf. Dus kleine tip, kijk goed rond voor je een shoot boekt!

Zwangerschaps shoot Groningen - Dineke, bolle buik met sluier

Natuurlijk zijn je partner en eventueel oudere kinderen van harte welkom om mee te komen (zonder meerprijs) tijdens de shoot!

Al jullie foto’s bewerk ik na de shoot en jullie ontvangen ze van mij in hoge resolutie (zonder logo’s enz). Dat wil zeggen dat je zelf afdrukken enz kan maken. Je ontvangt je foto’s niet alleen in kleur, maar ook in zwart wit! En dit voor maar 55 euro.

Nanda uit Groningen-Stad

Nanda heeft een studio in de stad Groningen en is gespecialiseerd in zwangerschapsfotografie, newborn fotoshoots, baby- en kinderfotografie en familiefotografie.

Zwangerschapsfotoshoot Groningen - Nanda Stam, zwangere buik

Locatie: Een zwangerschapshoot kan plaatsvinden in mijn studio in Groningen of op een afgesproken buitenlocatie. In de studio maak ik gebruik van professionele studiolampen en op locatie werk ik met daglicht.

Ervaring: Zwangeren fotografeer ik ongeveer sinds mijn eigen zwangerschap en dat is nu zo’n 8 jaar.

Zwangerschapsfotoshoot Groningen - Nanda Stam, fabriekEen goede zwangerschapsreportage: Ik streef ernaar iedere zwangere op haar gemak te laten voelen. Iedere zwangere vrouw is mooi en verdient een fotoshoot waarbij deze bijzondere tijd wordt vastgelegd.

Tips voor aanstaande ouders: Ik adviseer om een zwangerschapsshoot tussen week 30 en 36 van je zwangerschap te plannen. Zoek dus op tijd een fotograaf die past bij de stijl die je zoekt. Kijk rond op een website van de fotograaf om te kijken of het portfolio je aanspreekt. Een extra tip voor aanstaande ouders die al kinderen hebben is om je kinderen mee te nemen naar de shoot zodat ze betrokken worden bij je zwangerschap en fotoshoot! Het levert daarnaast hele mooie foto’s en herinneringen op!

Typisch Nanda: Ik vind het belangrijk om te blijven investeren in materialen en kennis zodat ik altijd het maximale uit mijn foto’s kan halen en aan mijn klanten kan geven. Daarnaast werk ik met zowel daglicht als studiolicht wat veel mogelijkheden biedt.

Bevallingen:  Nee, ik fotografeer geen bevallingen.

Mijn stijl: Puur en tijdloos. Gekenmerkt door kwalitatief goede foto’s en het leveren van een totaalreportage waarbij foto’s van jou en je partner, maar ook mooie details van je buik worden vastgelegd.

Nabewerking: Alle foto’s die gekozen worden voor jullie persoonlijke beveiligde online galerij worden met zorg nabewerkt op kleur, helderheid, contrast en overige zaken. Alle gekozen foto’s uit de galerij worden daarnaast ook kosteloos omgezet in zwart/wit voor de uiteindelijke USB.

Mirjam uit Assen (Drenthe)

Zwangerschaps fotoshoot Drenthe - Mirfotografie, shoot in het bos

Werkgebied: Mijn werkgebied omvat voornamelijk het Noorden (Drenthe, Groningen, Friesland). Mijn fotografie richt zich op mensen in alle soorten en maten. Ik vind gezinnen onwijs leuk om te fotograferen maar een stelletje of een newborn is ook erg leuk.

Locatie: Met name op locatie of bij de (aanstaande) ouders thuis. Een studio heb ik niet, bewust niet. Mede omdat ik er geen plek voor heb, maar vooral omdat ik veel meer van lifestyle fotografie hou

Ervaring: Ik doe ongeveer 15  zwangerschaps fotoshoots per jaar.

Een goede zwangerschapsreportage: Een ontspannen (bijna) mama, een buik die in het juiste perspectief op de foto staat zodat deze mooi wordt geaccentueerd.

Tips voor zwangere vrouwen: Trek je mooiste kleren aan die je buik goed uit laten komen (hij mag gezien worden!) en zorg vooral dat je jezelf er mooi uit vind zien. Hierdoor voel je je meer ontspannen en dit breng je over op de foto’s.

Zwangerschaps fotoshoot Drenthe - Mirfotografie, bolle buik in het bos

Typisch Mirjam: Mijn foto’s zijn vaak spontaan; ik neem de tijd om mensen op hun gemak te stellen en elkaar een beetje te leren kennen, gewoon tijdens de fotoshoot. Mijn doel is dat mensen een leuke fotoshoot hebben en zichzelf op hun mooiste terugzien op de foto.

Mijn stijl: Mijn stijl is zo puur mogelijk. Ik hou van het spontane waarin iemand helemaal als zichzelf naar voren komt. Daarom fotograaf ik het liefst ‘lifestyle’, oftewel fotograferen wat zich op dat moment voordoet. Tijdens een shoot zeg ik vrijwel altijd tegen mijn klanten dat ze gewoon met elkaar mogen praten, lachen, knuffelen, of wat ze maar willen. Sommige klanten doen dit heel natuurlijk, andere mensen vinden het iets lastiger. Meestal begin ik dan zelf een gesprek waardoor mensen vaak wel ‘ontdooien’.

Mijn motto: Op mijn website staat onder Mirfotografie; ‘fotografie voor iedereen’. En zo is het. Ik vind het heerlijk om mensen te fotograferen. Dik, dun, klein, groot, oud, jong, het maakt niet uit, ik vind het een uitdaging om het mooiste van iemand op de foto te krijgen.

Bevallingen: Nog geen 1, dit lukt praktisch gezien niet met mijn eigen drukke gezin maar het staat wel op mijn wishlist!

Nabewerking: Ik bewerk mijn foto’s altijd na; dit bestaat vooral uit de sfeer versterken.

En verder:  Ik fotografeer ook voor stichting Earlybirds fotografie, samen met ruim 100 andere fotografen. Wij fotograferen vrijwillig en geheel gratis prematuur geboren baby’s. Wij willen iedere ouder een mooie herinnering  geven aan de begin periode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is.

Fardo uit Groningen-Stad (Groningen)

Zwangerschapsshoot Groningen - Fardo Dopstra, bloemen

Fardo is een allround fotografe. Ze fotografeert niet alleen zwangere vrouwen maar ook pasgeboren kindjes, bruiloften en portretten. Naast haar liefde voor fotografie houdt ze ook van reizen, dieren, chocola en zonsondergangen.

Werkgebied: Mijn werkgebied is voornamelijk het noorden van Nederland, in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Op aanvraag wil ik ook best een stukje verder rijden.

Locatie: Ik heb geen fotostudio en ik werk dus altijd op locatie. Voor newbornfotografie en babyfotografie is dat binnen, met de ouders ga ik meestal lekker naar buiten.

Ervaring: Ik fotografeer zo’n zes zwangere buiken en newborns/baby’s per jaar. Vaak kiezen ouders ervoor om beide reportages te boeken, of ze krijgen ze cadeau. Ik ben allround portretfotograaf dus naast zwangerschappen en baby’s fotografeer ik ook oudere kinderen, bruiloften et cetera. Ik wil alle tijd kunnen nemen voor de mensen die voor mijn lens staan. Daarom is het aantal klussen dat ik per maand aanneem, beperkt.

Zwangerschapsshoot Groningen - Fardo Dopstra, strandEen goede zwangerschapsreportage: Als degene die gefotografeerd wordt zich niet op zijn/haar gemak voelt, zie je dat altijd terug in de foto’s. Voor een koppel betekende dat dat ik voorstelde om om zes uur ’s ochtends op het strand te staan voor de foto’s. Zij moesten om 5 uur op, en mijn man en ik om 4 uur.  Ik had er goede redenen voor: we zaten middenin een hittegolf en ik vond het onverantwoord om deze hoogzwangere dame zich later op de dag te laten inspannen. Hoewel haar man even moest slikken toen hij het tijdstip hoorde, hebben we het hartstikke gezellig gehad en heeft het prima foto’s opgeleverd.

Tips voor aanstaande ouders: Een tip voor zwangere vrouwen is: geniet! Dit is zo’n bijzondere tijd! Wat er in jouw lichaam gebeurt is een wonder. Het is zeker niet vanzelfsprekend. Je lichaam verandert en je verandert er natuurlijk ook als mens van. Deze zwangerschap komt nooit meer terug, en het is voor jezelf nu en voor je kindje later heel leuk om dit terug te zien. Zoek contact met de fotograaf wiens werk je aanspreekt en kijk of je met hem of haar klikt.

Typisch Fardo: Deze heb ik even aan mijn man gevraagd 🙂 Toewijding en geduld zijn typisch Fardo en de behoefte van de klant staat centraal. Ik houd van authentiek en ongedwongen. Ik zoek voor elke reportage naar iets dat echt past bij wie ik fotografeer en luister goed naar wat de mensen graag willen.  Zo ging ik laatst met een zwanger koppel naar een plekje in Drenthe waar ik nog nooit geweest was. Het was er schitterend en het was heel speciaal voor hen omdat ze daar later ook met hun kindje naartoe willen. Of een superstoere mama in spé die had geregeld dat we in een oud fabriekspand konden fotograferen. Ze wilde geen zoetsappige foto’s. De rauwe omgeving paste echt goed bij haar. Ik heb ook wel eens een reportage bijna uitsluitend in zwart-wit gemaakt omdat de klant dat graag wilde.

Mijn stijl: Authentiek en ongedwongen, warm en kleurrijk.

Mijn motto: Elke dag is een speciaal genoeg om volop van te genieten.

Bevallingen: Ik fotografeer geen bevallingen.

Nabewerking: Ik fotografeer in RAW. Dat betekent dat mijn foto’s sowieso nabewerkt worden. Ik werk kleine oneffenheden weg en wil de authenticiteit behouden.

En verder: Je kinderen zullen de foto’s er later graag bijpakken om te zien hoe het was toen ze nog in mama’s buik zaten of hoe blij papa met ze was toen hij ze eindelijk kon vasthouden. Het is een investering en een cadeautje voor de rest van hun leven, en het jouwe!

Zwangerschapsfotograaf Zuid-Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland)

Woon je in Eindhoven, Breda, Tilburg, Venlo, Roermond, Maastricht, Middelburg of Vlissingen? Dan kunnen deze fotografen naar je toekomen voor een zwangerschaps fotoshoot!

Danielle & Frenk uit Geleen (Limburg)

zwanger-limburg-geleen-dnf-aanstaande-ouders

Werkgebied: Voornamelijk Limburg

Locatie: We werken vanuit ons thuis in Limburgs Belgie en in de studio in Limburgs Nederland. Heel sporadisch vraagt een klant een shoot op locatie.

Ervaring: Naar schatting 350 buiken in een periode van 14 jaar.  Om het makkelijker te maken gemiddeld 1 zwangerschap elke 2 weken.

Een goede zwangerschapsreportage: Herken je aan de sfeer, de rust, de poses maar vooral de scherpte/onscherpte en detail in de belichting.

Tips voor aanstaande ouders: De resultaten worden het mooiste tussen week 34 en 40 in anders kan door het indalen de buik gaan hangen.

Typisch Danielle & Frenk: In zwangerschap en newborn is er weinig onderscheid tussen de pro’s. Ik denk dat ons werk zich eerder onderscheidt in de manier waarop we met onze gasten omgaan. Iets wat heel belangrijk is aangezien je terug ziet dat iemand niet op het gemak is of te stijf poseert. Mensen goed voorbereiden zodat de resultaten beter worden.

zwanger-limburg-geleen-dnf-mom-to-be

Onze stijl: Ik weet niet of we een eigen stijl hebben. We werken in opdracht waarbij een deel van onze gasten weet wat ze willen. Indien ze het aan ons overlaten, laten we ons leiden door de geportretteerde en/of eventueel meegenomen attributen.

Ons motto: Emoties (lekker kort maar beter kunnen we het niet samenvatten).

Bevallingen: Nog nooit voor benaderd maar we zouden het zeker doen.

Nabewerking: Licht wordt indien gewenst of nodig aangepakt, oneffenheden worden verwijderd, een huid wordt verzacht indien gewenst of nodig.

En verder: We laten ons werk graag voor ons spreken!

Contact: Enthousiast geworden over Danielle en Frenk en hun foto’s? Neem dan direct contact op door hier je emailadres achter te laten!

  E-mail

   Karlijn uit Nederweert (Limburg)

  Zwangerschapsfotoshoot Nederweert Limburg - MOODZ Fotografie, zwanger stel

  Werkgebied: Ik werk voornamelijk in Limburg en Brabant.

  Locatie: Zwangerschapsshoots fotografeer ik in de studio maar ook graag op locatie, op locatie fotograferen is lekker spontaan en heb je minder het idee dat je aan het poseren bent.

  Ervaring: Ik ben 3 jaar geleden met fotografie begonnen en vanuit toen is het snel gegaan.  Sinds 2 1/2 jaar werk ik fulltime als fotograaf.  Ik fotografeer gemiddeld 4 zwangere vrouwen per week.

  Een goede zwangerschapsreportage: Op de foto komt het beste van jezelf naar boven, flateuze pose, spontaan, je persoonlijkheid is te zien op de foto, buik mooi in beeld. Aandacht voor details zoals haren en kleding die goed zitten.

  Tips voor zwangere vrouwen: Draag iets waar je jezelf prettig in voelt. Iets waarin de buik goed naar voren komt bijv een strakke jurk of juist een spijkerbroek met een top en een blote buik. De band van de broek kun je dan het beste helemaal naar binnen vouwen zodat deze niet te zien is op de foto en het net lijkt of je een gewone spijkerbroek aan hebt.

  Zwangerschapsfotoshoot Nederweert Limburg - MOODZ Fotografie, sexy zwangere buik lingerie

  Typisch Karlijn: Oog voor detail, met een zwangerschapsshoot probeer ik de klant op zijn gemak te stellen waardoor de klant zich fijn voelt voor de camera en dit op de foto te zien is.

  Mijn stijl: Spontaan, oog voor detail, ik wil graag mooi momenten vangen en vastleggen.

  Mijn motto: “With a right shot, the picture says it all.” Foto’s vertellen een verhaal, leggen een herinnering vast. Een goede foto zegt meer dan woorden. In mijn foto’s wil ik hét moment pakken. Zo een herinnering vastleggen. Het belangrijkste vind ik het overbrengen van gevoel. Ik wil mensen op de foto zetten zoals ze echt zijn. Puur. Met een vleugje Karlijn.

  Bevallingen: Ik fotografeer geen bevallingen.

  Nabewerking: Foto’s worden allemaal bewerkt en net wat mooier gemaakt. Bijv. vlekjes weghalen, ogen verscherpen enz. De foto wordt wel op zo’n manier bewerkt dat het lijkt of hij zo uit de camera komt en de foto realistisch blijft. Geen rare filters hierdoor blijft de foto tijdlozer.

  En verder: Ik fotografeer verder met veel plezier ook veel bruiloften. Heel speciaal om zo’n dag vast te leggen.

   

  Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of fotografeer je zelf ook zwangere vrouwen in Amsterdam, Groningen, Purmerend, Nederweert, Almelo, Arnhem, Lelystad, Almere, Assen, Geleen of een andere regio en wil je toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! Je kan dit artikel eenvoudig delen op sociale media door middel van de icoontjes!

  Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken