Je trouwdag op de perfecte manier vast gelegd

We kunnen wel stellen dat elke vrouw al van jongs af aan droomt van haar perfecte bruiloft. Dit begint eigenlijk al bij alle Disneyfilms die werden gekeken. Na al die jaren wordt deze droom toch werkelijkheid, want je partner heeft je ein-de-lijk ten huwelijk gevraagd. En jij hebt natuurlijk ‘JAAAAAA’ geroepen. Als je eenmaal het leuke nieuws met iedereen gedeeld hebt, is het plannen van je bruiloft ook zeker van belang. Als je eenmaal alles gepland hebt is de dag eindelijk daar. Maar waar moet je allemaal op letten tijdens je bruiloft om het perfecte plaatje te krijgen?

Verschillende jurken & accessoires

Om je trouwdag zo goed mogelijk op de foto te krijgen, is het ten eerste belangrijk dat je een goede fotograaf inhuurt. Ik probeer altijd aan te raden om hier niet op te bezuinigen. Uiteindelijk krijg je spijt als je foto’s niet precies zijn wat jij in gedachte had. Als je eenmaal een goede fotograaf hebt, is het natuurlijk de ideale situatie om verschillende kledingstukken te dragen tijdens je bruiloft. Begin bijvoorbeeld met een lange trouwjurk en draag tijdens het feest een korte trouwjurk. Ook zijn je accessoires erg belangrijk. Zorg dus dat je van tevoren precies weet welke bruidssieraden en bruidsschoenen bij welke outfit horen. Zo zorg je voor verschillende soorten foto’s.

Plan je foto’s

Het klinkt misschien onbelangrijk maar het plannen van de foto’s wordt door veel stellen toch ervaren als heel fijn. Dit is niet alleen omdat ze dan weten waar ze aan toe zijn, maar dit is ook omdat veel foto’s anders vergeten worden. Door op papier te zetten met wie je allemaal op de foto wilt, zal je dit niet snel vergeten. Zet dus voor jezelf duidelijk op papier met welke groepen jij en je partner op de foto moeten; je partner en zijn vrienden, maar ook je partner en jij met zijn vrienden.

Om te zorgen dat je niet in tijdsnood komt maar je toch nog kan genieten van je eigen bruiloft, moet je ruim plannen maar ook niet te ruim. Het zou namelijk zonde zijn als je 4 uur bezig bent met het maken van foto’s.

Zorg wel dat je voor andere momenten je tijd neemt. Snij je taart dus niet te snel aan want als je dit al gedaan hebt kan het zijn dat de fotograaf dit even gemist heeft. Doe deze momenten dus extra rustig!

Laatste tips en tricks

Als laatst nog wat laatste tips en tricks om je bruiloft te laten eindigen als één van de beste dagen van je leven. Ten eerste raad ik aan om je bruiloft persoonlijk te maken. Dit kan je doen bij bijvoorbeeld de muziek. Bespreek dit ook met de fotograaf, zodat hij of zij hier rekening mee kan houden tijdens het maken van de foto’s.

Ten tweede is het moment dat je partner je voor het eerst ziet het meest romantische moment van de dag. Zorg dat dit in een lichte omgeving is en dat jullie elkaar echt nog niet gezien hebben. Zo zorg je voor de perfecte foto’s tijdens het moment dat jullie elkaar eindelijk mogen zien in jullie trouwkleding.

Fotograaf Kiezen - 100+ fotografen vergelijken