Ingezoomd: Trouwfotograaf Roel uit omgeving Eindhoven

Lees hieronder meer over Roel (omgeving Eindhoven, Nuenen, Best, Helmond) en vraag direct een gratis offerte aan voor een betaalbare trouwreportage. Of ga terug naar het overzichtsartikel trouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch.

 • Bruidsfotograaf Nuenen, Roel
 • Bruidsfotograaf Eindhoven, Roel
 • Bruidsfotograaf Best, Roel
 • Bruidsfotograaf Helmond, Roel
 • Bruidsfotograaf Gemert, Roel
 • Bruidsfotograaf Nuenen, Roel
 • Bruidsfotograaf Best, Roel
 • Bruidsfotograaf Eindhoven, Roel
 • Bruidsfotograaf Helmond, Roel
 • Bruidsfotograaf Gemert, Roel
 • Bruidsfotograaf Nuenen, Roel
 • Bruidsfotograaf Best, Roel
 • Bruidsfotograaf Helmond, Roel
 • Bruidsfotograaf Eindhoven, Roel
 • Bruidsfotograaf Eindhoven, Roel

Wat is je werkgebied? Ik woon in de omgeving van Eindhoven, maar werk landelijk. De bruiloften hebben me gebracht van Zeeland naar Zuid-Liburg, naar Amsterdam en naar Terschelling en zelfs in Leuven. Ik heb dus geen specifiek werkgebied en leg graag bruiloften vast op allerlei soorten locaties.

Hoeveel bruiloften heb je al gefotografeerd? Ondertussen heb ik meer dan 65 bruiloften gefotografeerd in mijn tijd als parttime fotograaf, naast mijn baan als architect. Sinds een maand heb ik de omslag gemaakt naar fulltime fotografie en is het streven om ongeveer 30 bruiloften per jaar te fotograferen

Hoe heb je het vak geleerd? In 2009 heb ik het eerste jaar van de fotoacademie in Amsterdam succesvol afgerond om vervolgens mijn eigen bedrijfje te starten naast mijn werk als architect. Door de opleiding kon ik een goede start maken in de fotografie, maar het vak leer je echt in de praktijk. Dus veel doen, leren, ervaren en daarna alle kennis en praktijkervaring meenemen naar de volgende klus

Waaraan herken je een goede bruidsreportage? Ten eerste moet een trouwfotograaf enthousiast worden van bruidsreportages maken. Niet erbij doen om geld te verdienen, maar juist plezier halen uit het zoeken naar de perfecte plaatjes van een bruiloft. Deze passie gecombineerd met professionaliteit en betrokkenheid maakt een goede trouwfotograaf. Hij moet een backup hebben als apparatuur stukgaat op de bruiloft, een plan B voor slecht weer, goed verzekerd zijn, noem maar op. Oftewel ervoor zorgen dat als er een keer iets misgaat, het bruidspaar dit niet merkt of dat hij rustig blijft en hen gerust kan stellen.

Een goede bruidsreportage herken je niet alleen aan dat ene mooie plaatje tijdens de fotoshoot, maar het goed vastleggen van de sfeer van de gehele dag. Een bruiloft herbeleven door de foto’s te bekijken, dat is het doel!

Wat is jouw stijl? Ik werk niet met een vaste stijl, maar zoek samen met het bruidspaar naar een stijl passend bij hun bruiloft. Of het gaat om thema’s of een bepaalde fotografiestijl, dat maakt niet zoveel uit. In de voorbereiding nemen we dit goed door, zodat ik weet waar het bruidspaar enthousiast van wordt. Daarnaast ben ik van mening dat een dag loopt, zoals een dag loopt. Dus niet teveel bemoeienis van de fotograaf en het geheel vastleggen zoals het is. Mijn stijl is dus het beste te typeren als divers en creatief journalistiek. Oftewel vanaf de achtergrond tussen de gasten het feest vastleggen. Niet op de voorgrond treden, maar er wel op de juiste momenten staan wanneer het nodig is.

Kan je een kostenindicatie geven van jouw standaard trouwfotografie pakketten? Ik werk met drie pakketten die uitgebreid kunnen worden met losse uren fotografie. Mijn basispakket van 6 uur fotografie kost 1195 euro. Het luxe pakket met 10 uur fotografie kost 1495 euro en het complete pakket voor een volledige dag kost 1995 euro. Bij alle pakketten wordt standaard een mooi professioneel trouwalbum geleverd.

Werk je fulltime als fotograaf? Ja, sinds augustus 2017 wel

Heb je een tip voor aanstaande bruidsparen? Ga op je gevoel af! Dus spreken de foto’s en de tarieven van de fotograaf je aan, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Zo weet je gelijk of het ook klikt met de persoon op je bruiloft. Een fotograaf is de enige ongenode gast die er het grootste deel van de dag bij is. Dus dan is het prettig als je een goed gevoel hierbij hebt.

Heb je wel eens een prijs gewonnen met je foto’s? Nee, maar ook niet aan deelgenomen

Waarin vind je dat jouw werk zich onderscheid van anderen? Ik onderscheid mij door de persoonlijke aanpak bij het bruidspaar. Oftewel een goede degelijke voorbereiding samen met het bruidspaar stelt mij in staat om foto’s te schieten waar zij enthousiast van worden. Ik leg geen vaste stijl op, ik heb geen favoriete plekken die ik altijd bezoek, maar maak er altijd maatwerk van.

Op welke locaties bij jou in de buurt fotografeer je graag bruidsreportages? Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit, op iedere plek zijn gave foto’s te maken.

Wat is jouw motto? Geniet met wat je doet, wees open en transparant en maak er iets moois van!

In hoeverre worden de foto’s nog bewerkt? Ik streef altijd naar hoge kwaliteit. Dus ik selecteer en bewerk mijn foto’s altijd. Zo houd ik een uitgebreide selectie van mooie foto’s over. Allemaal foto’s waar ik als fotograaf trots op kan zijn en die zonder omkijken de wereld ingestuurd mogen worden. Vanuit deze uitgebreide selectie kiest het bruidspaar welke foto’s ze graag willen hebben.

Wat voor bijzondere dingen heb je meegemaakt tijdens bruiloften die je hebt gefotografeerd? Dat zijn er teveel om op te noemen. Het mooiste vind ik altijd dat je als fotograaf onderdeel wordt van de gasten en de familie op de dag. Je krijgt hierdoor een hele mooie doorsnede van de samenleving en krijgt ook een band met het bruidspaar. Hierdoor krijg je altijd bijzondere foto’s.

Geef je het bruidspaar actief aanwijzingen of ben je juist onzichtbaar? Tijdens de fotoshoot en de groepsfoto’s geef ik actief aanwijzingen. Ik probeer de dag zoveel mogelijk op zijn beloop laten. Op de rest van de dag ben ik daarom onzichtbaar aanwezig.

Ben je ook actief in andere fotografie categorieën? Ik ben een mensenfotograaf, dus ben actief in fotografie die met mensen te maken heeft. Dus naast bruiloften maak ik veel zakelijke portretten en bedrijfsreportages.

Is er nog iets anders dat je wil delen met onze lezers? Het is jullie dag! Dus laat je niet teveel leiden door wat van je verwacht wordt door anderen, maar kies vooral zelf wat je mooi vind. Gebruik de kennis en kunde van de trouwprofessionals om te horen hoe zij tegen dingen aankijken, maar kies altijd voor datgene wat het beste voor jezelf voelt.

Contact: Enthousiast geworden over Roel en zijn foto’s? Neem dan direct contact op door hier je contactgegevens achter te laten! Of ga terug naar het overzichtsartikel trouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch.

Naam

E-mail

Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

Locatie

Indicatie datum

Telefoonnummer

Geef een indicatie van je budget
Onder €500€500-€1000€1000-€2000Meer dan €2000Onbekend

Levering foto's
Alleen digitaalMet album

Type fotografie (een loveshoot vindt plaats een aantal weken//maanden voorafgaand aan de bruiloft)
BruiloftLoveshootLoveshoot & BruiloftOverig

Overige opmerkingen

Ik heb ook interesse in offertes van een (optioneel):
VideograafFotohokjeZelfstandig TrouwambtenaarWeddingplannerDJBandTrouwvervoerBloemistBakker

Na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar nog meer bruidsfotografen? Lees dan ook mijn blogs over betaalbare trouwfotografen en trouwfotograaf Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn, trouwfotograaf Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Zoetermeertrouwfotograaf Flevoland: Almere, Lelystad en Emmeloordtrouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Boschtrouwfotograaf Zeeland: Middelburg, Goes, Terneuzen en Vlissingen, trouwfotograaf Utrecht, Amersfoort en Veenendaaltrouwfotograaf Groningen, Winschoten en Stadskanaal, trouwfotograaf Friesland: Leeuwarden, Drachten en Texeltrouwfotograaf Overijssel: Zwolle en Deventertrouwfotograaf Twente: Enschede, Hengelo en Almelo, trouwfotograaf Gelderland: Nijmegen, Apeldoorn en Arnhemtrouwfotograaf Zuid-Limburg: Maastricht, Sittard, Valkenburg en Heerlen en trouwfotograaf Noord-Limburg: Weert, Venlo en Roermond.

Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf uit omgeving Eindhoven (Nuenen, Best, Gemert, Helmond) of een andere regio en wil je gratis toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! 

Ingezoomd: Trouwfotograaf Roel uit omgeving Eindhoven
5 (100%) 1 vote