Ingezoomd: Trouwfotograaf Frans uit omgeving Breda

Lees hieronder meer over Frans en vraag direct een gratis offerte aan voor een betaalbare trouwreportage. Of ga terug naar het artikel over betaalbare trouwfotografen of naar het overzichtsartikel trouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch.

  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-1
  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-2
  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-16
  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-15
  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-14
  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-13
  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-10
  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-7
  • frans-krechting-trouwfotograaf-breda-6

 

 

Wat is je werkgebied? Vanwege mijn woonplaats ligt de regio Tilburg/Dordrecht/Zeeland/Antwerpen/Gent het meest voor de hand. In deze tijd van modern transport ben ik echter in heel Nederland inzetbaar.

Hoeveel bruiloften heb je al gefotografeerd? Een jaar of tien geleden ben ik begonnen met video, maar in de loop van de tijd ben ik overgestapt op fotografie. Ik heb bij elkaar nu een stuk of zestig opdrachten mogen doen, variërend van bruiloften tot bedrijfsfeesten.

Hoe heb je het vak geleerd? Ik ben een autodidact. Ervaring door veel te doen en (zeker met voorzieningen als YouTube) veel te kijken/lezen over het onderwerp.

Waaraan herken je een goede bruidsreportage? Je weet dat het een goede reportage is geweest wanneer de klant tevreden is. Die tevredenheid zie ik op de gezichten wanneer ik het eindproduct kom brengen. Uiteraard hoort een goede voorbereiding er bij, waarbij een eerste kennismaking zeer belangrijk. Als fotograaf wil je tenslotte graag weten wat de specifieke wensen van het bruidspaar zijn.

Wat is jouw stijl? Ik zou niet willen zeggen dat ik een specifieke stijl heb. Mijn foto’s neigen naar klassiek, maar ik probeer wel mee te gaan in de wensen van het bruidspaar. Willen zij een spannende, uitdagende of anders-dan-andere-foto ga ik daar graag in mee.

Kan je een kostenindicatie geven van jouw standaard trouwfotografie pakketten? Mijn vraagprijs is € 30.- per uur. Daarbij reken ik per uur aanwezig zijn op de bruiloft twee uren (na)bewerking.  Per uur aanwezigheid  op de dag der dagen mag u dus € 90.- rekenen, waarbij alles is inbegrepen (tot 25 km ook de reiskosten. Indien verder, dan de GoogleMaps-afstand maal € 0.20 per km)
Voor het opmaken van een album (indien gewenst) reken ik € 2.50 per pagina. Daar komen dan de aanschafprijs en de verzendkosten bij. Gezien de vele mogelijkheden kan ik alleen aangeven dat de totaalprijs dan kan liggen tussen de (ongeveer) €  100.- en de (ongeveer) €  600.-
U ontvangt alle foto’s, bewerkt en in hoge resolutie. Dat kan via WeTransfer, USB of DVD.

Werk je fulltime als fotograaf? Ik werk niet als fulltime fotograaf, maar wat niet is kan nog komen.

Heb je een tip voor aanstaande bruidsparen? Overleg met de fotograaf wat een goede buiten-accommodatie is, maar houd er tevens rekening mee dat je misschien wel een binnen-locatie nodig hebt.

Heb je wel eens een prijs gewonnen met je foto’s? Helaas niet, maar we gaan er voor 🙂

Waarin vind je dat jouw werk zich onderscheid van anderen? Kan ik moeilijk op antwoorden. Ik heb vele foto’s gezien die minstens zo mooi waren als die van mij, maar ik heb er ook vele gezien die minder waren.

Typisch Frans: Ongemerkt aanwezig, oog voor detail en moment. Sommige klanten vragen om een formele benadering, maar het liefst werk ik op een informele manier.

Op welke locaties bij jou in de buurt fotografeer je graag bruidsreportages? In Hoeven is een mooie, aangelegde tuin waar prachtige plekjes zijn. In Breda zijn er hele mooie foto’s te maken in de tuin van Brabant Water. Ik kies dus graag voor buiten-locaties.

Wat is jouw motto? Ik maak geen foto’s…… ik geef het bruidspaar herinneringen en emoties.

In hoeverre worden de foto’s nog bewerkt? Alle foto’s worden geoptimaliseerd. Enkele foto’s bewerk ik ook apart, om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Denk hierbij aan zwart/wit, sepia, filters en sjablonen.

Wat voor bijzondere dingen heb je meegemaakt tijdens bruiloften die je hebt gefotografeerd? Eigenlijk nog niets. De bruiloften verlopen (bijna) altijd zoals gepland. Het enige dat een bruiloft een bijzondere wending kan geven zijn aanwezige kinderen ☺. Heerlijk !

Geef je het bruidspaar actief aanwijzingen of ben je juist onzichtbaar? Tijdens alle officiële gelegenheden ben ik zoveel als mogelijk aan de zijlijn aanwezig en actief. Bij de fotoshoot zal ik als fotograaf toch (meestal) sturend moeten optreden, waarbij eigen inbreng altijd mogelijk is.

Ben je ook actief in andere fotografie categorieën? Het werkgebied is niet beperkt tot bruiloften, maar strekt zich uit van bedrijfsuitjes, via studio-opnamen tot sportwedstrijden. Eigenlijk alles wat u als klant maar wenst.  Naast fotograaf ben ik ook inzetbaar als videograaf.

Is er nog iets anders dat je wil delen met onze lezers? Beslis pas na een gesprek met welke fotograaf je in zee wilt gaan. Iemand in de ogen kijken kan meer betekenen dan een paar foto’s op een website. En volg vooral je gevoel. Is er geen “klik”……… dan even verder kijken.

Contact: Enthousiast geworden over Frans en zijn foto’s? Neem dan direct contact op door hier je contactgegevens achter te laten! Of ga terug naar het artikel over betaalbare trouwfotografen of naar het overzichtsartikel trouwfotograaf Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch.

Naam

E-mail

Tijdsduur in uren (exclusief reistijd)

Locatie

Indicatie datum

Telefoonnummer

Geef een indicatie van je budget
Onder €500€500-€1000€1000-€2000Meer dan €2000Onbekend

Levering foto's
Alleen digitaalMet album

Type fotografie (een loveshoot vindt plaats een aantal weken//maanden voorafgaand aan de bruiloft)
BruiloftLoveshootLoveshoot & BruiloftOverig

Overige opmerkingen

Ik heb ook interesse in offertes van een (optioneel):
VideograafFotohokjeZelfstandig TrouwambtenaarWeddingplannerDJBandTrouwvervoerBloemistBakker

Na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar nog meer bruidsfotografen? Lees dan ook mijn blogs over betaalbare trouwfotografen en trouwfotograaf Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Hoorn, trouwfotograaf Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Zoetermeertrouwfotograaf Flevoland: Almere, Lelystad en Emmeloordtrouwfotograaf Zeeland: Middelburg, Goes, Terneuzen en Vlissingen, trouwfotograaf Utrecht, Amersfoort en Veenendaaltrouwfotograaf Groningen, Winschoten en Stadskanaal, trouwfotograaf Friesland: Leeuwarden, Drachten en Texeltrouwfotograaf Overijssel: Zwolle en Deventertrouwfotograaf Twente: Enschede, Hengelo en Almelo, trouwfotograaf Gelderland: Nijmegen, Apeldoorn en Arnhemtrouwfotograaf Zuid-Limburg: Maastricht, Sittard, Valkenburg en Heerlen en trouwfotograaf Noord-Limburg: Weert, Venlo en Roermond.

Heb je een suggestie om mijn artikel te verbeteren of ben jij ook een trouwfotograaf in Brabant of een andere regio en wil je gratis toegevoegd worden? Mail me dan op Irene@fotograafkiezen.nl en dan kijk ik hoe ik kan helpen. Dank je wel voor het lezen! 

Ingezoomd: Trouwfotograaf Frans uit omgeving Breda
5 (100%) 2 votes